Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malinowe_lato

pończochy

Polecane posty

Gość malinowe_lato

Mam pytanie-gdzie kupic pas do ponczoch? Dziewczyny gdzie kupowałyscie i ile mniej wiecej kosztuje? No i jeszcze przy ponczochach samonosnych sa takie rozmiary 1/2 i 3/4 co oznaczaja?

Gość pyt
1/2 to rozmiary S M i małe L a te 3/4 to juz wieksze

to rozmiary, są jak do rajstop - na każdym opakowaniu powinnaś mieć tabelę rozmiarów. zazębia się wzrost z wagą :) i są to rozmiary nie tylko samonośnych! ale też zwykłych. ja pas kupiłam na allegro cudny ;) ale są w większości sklepów z bielizną - triumph, intimissimi i inne takie. poszukaj w małych sklepach z bielizną, które nie sprzedają tylko jednej marki, tam o dziwo jest chyba największy wybór.

Gość pyt
a pas kupisz w sklepach z ponczochami a nawet na targu widziałam:) ile kosztuje to nie wiem bo nosze ponczochy samonosne, ale mysle ze gdzies po 10-15 zł

Gość malinowe_lato
dzieki!

w calzedonii mają dużo pończoch, ale pasów wcale :o ja za pas dałam chyba 30 zł, myślę że ceny są od 20 zł.

w calzedonii mają dużo pończoch, ale pasów wcale :o ja za pas dałam chyba 30 zł, myślę że ceny są od 20 zł.

Gość 25 zł
ja kupilam w centrum handlowym w stoisku z bielizną za 25 zł

Gość Laluga
ale prawdziwy pas do pończoch, który jest w stanie utrzymać pończochy cały dzień, czy ozdobny pasek sypialniany z którego zaraz ci się wypną??? Bo prawdziwy pas do pończoch, który rzeczywiście do tego służy z całą pewnościa nie kosztuje 25 zł ;) http://www.nylony.pl/ - poczytajcie i popatrzcie na ceny ;)

Gość thom 30
Pas do pończoch powinnaś kupić w dobrych sklepach z bielizną, tan na ogół mają. Ceny pasów są bardzo zróżnicowane od 20 zł nawet do 200 zł. Sama musisz zdecydować, jaki chciesz kupić, jaki Ci się podoba i jaki będzie dla Ciebie najlepszy. Przy kupnie zwróć uwagę, aby paski podtrzymujące pończoszki nie były gładkie (takie jak np. w większości biustonoszy). Lepiej, aby były bardziej chropowate (karbowane), bo wtedy nie dochodzi do samoczynnego rozlegulowywania się długości pasków. Dobrze jest, gdy zapięcie podtrzymujące pończochę jest metalowe a nie plastikowe. Te plastikowe są mniej trwałe i słabiej trzymają pończochę. Tak więc nie oszczędzaj za bardzo na pasie, bo to ważna sprawa. On musi Ci służyć długo i musisz być z niego zadowolona. Pozdrawiam serdecznie!

Gość terree
Lubię pończochy i pasy w stylu vintage od www.gretastore.pl, bo podkreślają sylwetkę, ale nie odkrywają jej przesadnie. Sporo mają też bielizny w stylu retro. Jak dla mnie pończochy z tej oferty mogą realnie powalczyć z modą na legginsy i wygrać :)