Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pechowa_szcześciara

Czy na badanie krwi idzie sie na czczo ??

Polecane posty

Gość pechowa_szcześciara

?

Gość tak.....
tak...

Gość tak na czczo

To zależy co Ci mają zbadać. Jak poziom glukozy (cukru) we krwi to tak a jak np poziom elektrolitów to nie. Nie zaszkodzi jednak pójśc na wszelki wypadek na czczo :)

Gość no wlasnie
chanelka sama jeste prostacka ja ostatnio szlam na pobieranie krwi i przed najadlam sie suto :D trawnik 🖐️ jak zwykle ma racje:P

Gość hej ty jedna
chanelka ty jests chanelka z kolchozu chyba:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D albo z ogrodu ZOO:D:D:D:D:D badanie krwi zawsze na pusty zoladek

chanelka. po co wogóle wchodzisz jak ten topik dla ciebie jest głupi lubisz krzyczeć to kup sobie pluszowego misia

Gość zawsze na czczo
i dzień wcześniej nie powinno się jeść kolacji, ewentualnie coś lekkiego

ja na badanie cukru mialam byc na czczo ;) Zreszta mialam takie badanie kiedys standardowe jakies (nawet nie wiem na co...) to tez kazali na czczo. Ale kiedys jak pobierali to zdecydowanie nie bylam na czczo. No ale to z wypadku bylo, to chyba co innego ;)

Gość xdklsalas
jak cukier to nie musisz ale jak morfologia np z rozmazem to nie mozesz nic jesc

Gość niewiem co robić
mam 30 lat a nie byłam w zyciu do pobierania krwi.....pasiło by iść bo nawet niewiem jaką grupę mam.....

Miałam jakiś czas temubadanie na poziom cukru we krwi. Musiałam być na czczo, bo przeciez posiłek zawierający cukier zniweczy wyniki badań. Na miejscu dostałam sporą dawkę glukozy, bo której poziom cukru skoczył mi do nieba, ale lekarka, do której poszłam potem z wynikami, wiedziała, że przy takiej dawce glukozy to normalne i powiedziała, że z cukrem wszystko OK.

Gość dsa
U nas krew pobieraja o 15stej wiec dziwne byłoby zeby na czczo

Gość no wlasnie
no wlasnie a jak mialam badanie na obecnosc przeciwcial to tez nie musialam byc na czczo ;)

Gość SZYBKOOO ODP
a napic sie wody moge??

Gość zalezy na jakie badania
mozesz :)

Gość łączę . .
POBRANIE KRWI U LEK MED PRACY- TRZEBA NA CZCZO CZY MOGE COS ZJESC I WYPIC WODE? 07:25 SZYBKOOO ODP 07:29 Ewa 33 Nie ma znaczenia u jakiego lekarza - krew do badań ma być pobierana na czczo możesz napić sie czystej wody co nas nie zabije, to nas wzmocni gg 1796500 07:32 SZYBKOOO ODP dzieki a jakie badania jeszcze sie robi u lek med pracy?? 07:42 Ewa 33 ogólne - osłucha Cię, zmierzy ciśnienie, zapyta o choroby przebyte, cięże (!), porody, pobyty w szpitalach - domniemuję, że idziesz pierwszy raz; jesli na skierowaniu masz wpisaną pracę przy komputerze, to dostaniesz jeszcze skierowanie do okulisty co nas nie zabije, to nas wzmocni gg 1796500 07:57 zalezy na jakie badania Na cukier - musi byc na czczo... Najlepiej sie dowiedz A do pracy to olalam. I zjadlam... Bez przesady - caly dzien na glodzie 07:58 zalezy na jakie badania a niektory nie robia zadnych badan, tylko od razu pieczatke dostaja Wiec zalezy jaka praca, jaki zaklaad i jaki lekarz. Ktos Ci tuu cos powie, Ty sie nastawisz, a sie okaze, ze zupelnie cos innego beda robic... 07:58 nie zawsze trzeba być na czczo przy pobieraniu krwi, zalezy od badan jakie beda wykonane, ale w większości wypadków tak, wiec idz na czczo (zwlaszcza jesli chodzi o medycyne pracy) 08:01 zalezy na jakie badania dlaczego - zwlaszcza jesli chodzi o medycyne pracy??? Wlasnie wtedy to mozna miec w D... Jak sie idzie na badania dla siebie, celem leczenia to tak. Ale od medycyny pracy to sie chce tylko papiera Nie bylam na czczo podczas badania. Poszlam do osrodka rano (zajerestrowana byam na 10), a badana o 14... Jak niby mialam byc na czczo? 08:04 nie zawsze trzeba być na czczo bo badania jakie robi lek med pracy wymagaja zeby byc na czczo zazwyczaj. 08:06 zalezy na jakie badania teraz mi powiedzcie jak wytrzymac na czczo do 14 czy pozniej 08:06 nie zawsze trzeba być na czczo wystarczy nic nie jesc 08:08 nie zawsze trzeba być na czczo 1 dniowa glodowka dobrze ci zrobi 08:08 glodowki nie sa zdrowe Nie jestem zwolenniczka 08:09 nie zawsze trzeba być na czczo ja tez nie