Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

*Kalinka*

masz ochote na seks z facetem ale on na to ze szybka jestes i dziwka

Polecane posty

Czy macie czasami tak, ze nie mozesz zrobic czegos tylko dla siebie i wlasnej przyjemnosci, bo wiesz ze faceci opdbieraja to jednoznacznie, za szybko dajesz to jestes dziwka, do wykorzystania i porzucenia.... a gdzie inne sposoby myslenia????

chodzi o jedno, czy sprawiedliwe jest ze faceci im wiecej dziewczxyn w zyciu mieli tym lepsi a na odwrot to juz nie dziala?

To wszystko kwestia kulturowa. W niektórych krajach to, że dziewczyna też ma potrzeby seksualne jets normalne i postrzegane jako rzecz całkiem naturalna. W innych krajach natomiast patrzy się na to niemal jak na zboczenie. A podobno mamy XXI wiek...

To wszystko kwestia kulturowa. W niektórych krajach to, że dziewczyna też ma potrzeby seksualne jets normalne i postrzegane jako rzecz całkiem naturalna. W innych krajach natomiast patrzy się na to niemal jak na zboczenie. A podobno mamy XXI wiek...

wiesz nie tesknie do ameryki gdzie dziewczynki 14/15 letnie wkraczaja w dorosle zycie, gdzie ich dziecinstwo? ale w sumie gdzie jest wolnosc przekonan? moze ma racje Kazimiera nasza kochana mowiac o wplywie kosciola w polsce na te sprawy?

Ja też nie jestem zwolenniczką inicjacji seksualnej u 14-letnich dziewczynek, ale przecież nie mowimy o tym. Mówię o patriarchalnym porządku świata. Gdzie Mężczyzna ma być symbolem płodności (stą to popieranie stereotypu faceta-playoba), a kbieta sdtrazniczka domowego ogniska, wdzięczna za takiego demona seksu (szkoda tylko, ze nie dla niej). Moze to, ze taki porzadak na swiecie panuje jest tez ;o czesci z anszej winy? Skoro na to pozwalamy....

Gość amalgamat
To zwykła prowokacja ! Nikt Ci nie uwierzy, że masz ochotę na seks. Ty po prostu chcesz ponarzekać na facetów.

Gość 4t43434re
znam to - czasami chętnie bym skoczyła do łóżka szybko, ale wyczuwam presję że muszę czekać np. miesiąc albo kilka miesięcy, bo jak się szybko facetowi da to on nas nie uszanuje :O chore. O nich nikt nie powie "dziwka", tylko o nas. Na moich barkach jest lęk o tym co on pomyśli, albo co ludzie by pomyśleli.

Dokladnie o to mi chodzi, dzieki za sprecyzowanie tego dokladniej :-) a do kolegi powyzej, w co mi ktos nie uwierzy? jak myslisz jakie jest to drugie dno? skoro uwazasz ze jakies jest?

mam cos jeszcze, to z innego topiku, i co o tym myslicie? Dziewczynka, gdy stanie się kobietą, będzie wiedziała, jak poruszać się w świecie. A w szczególności zrozumie, że gdy ją boli, to tak naprawdę nie boli. Gdy jej się chce, to tak naprawdę jej się nie chce, a gdy nie chce, to właśnie chce. Gdy płacze, to histeryzuje i jest niewdzięczna. Gdy się na cos nie zgadza, to jest wredna i cyniczna. Gdy się cieszy, to się wygłupia, albo jest pijana. Gdy chce ładnie wyglądać, to się mizdrzy, a gdy się kimś zainteresuje, to się puszcza. Gdy się wstydzi, to jest głupia, a gdy się nie wstydzi to jest bezwstydna. Gdy się przy czymś upiera, to przesadza, a gdy się nie upiera, to nie wie czego chce. Jak kocha, to jest naiwna, a jak nie kocha, to jest zimna. Gdy ma ochotę na seks, to jest suką, a gdy nie ma ochoty na seks, to też jest suką. Jeśli chce być kimś-to znaczy, że przewróciło się jej w głowie, a jak nie chce być kimś, to jest głupią kurą. Jeśli jest sama, to znaczy, że nikt jej nie chciał, a jeśli jest z kimś, to znaczy, że cwana. Wtedy też będzie wiedzieć, że gdy dostaje furii - to jej się tylko tak zdaje. W każdym razie, może być pewna, że nie ma żadnych prawdziwych powodów do gniewu i powinna udać się po poradę do psychoterapeuty.====================== no comments,

Gość amalgamat
Orany ! daj spokój, wydawało mi się tylko, że postawiłaś wymyślony i niezbyt rzeczywisty problem dla sprowokowania dyskusji w gronie sufrażystek. Jeżeli masz już taką wielką ochotę na seks po krótkiej znajomości, to ja Ciebie nie potępiam, nie przeszkadza mi to. Nie narzekaj już tak strasznie :-)

hehe, tak tylko pytam, ciekawia mnie rozne poglady na rozne tematy, nie chce sie zamykac w jednym, i wiesz tak sie tego kurczowo trzymac, zacytowalam tylko kogos powyzej, w sumie to chyba nie tak wazne, daje sobie rade:-) normali istnieja cale szczescie ...

Gość jajakata
Właściwie to czy ja sama uważam, że to coś złego, czy też wmówiono mi że to jest złe i niegodne kobiety? Czy wyrzuty sumienia są moje czy też wynikają z mojego "upupienia" kulturowego? Może za bardzo oglądamy sie na innych, może powinnyśmy żyć przede wszystkim dla siebie i słuchać swoich pragnień i mieć w nosie zdanie innych? Czy robimy naprawdę coś złego czy tylko to nam wmówiono? Jakby nie było to i tak chodzi o to co pomyśli sobie o nas facet... a wiemy, co pomysli...jemu też wmówiono, że wyzwolona seksualnie kobieta to dziwka i nie wolno mu takiej pokochać i taką szanować...

Gość amalgamat
Na ogół kobiety nie spieszą się z seksem, gdyby to zdarzyło się naprawdę, żaden facet nie miałby za złe :-) Stąd wzięły się moje podejrzenia. Jeśli jednak spotkała Cię taka krytyka, to musiałaś trafić na wyjątkowego szubrawca i wstyd mi w jego imieniu :-(

Gość jajakata
Myślenie facetów: łatwo dała mnie to i innym na pewno tak dawała i bedzie dawać... A niewiasta powinna pilnować swojej czystości, niewinności i nie puszczać się na prawo i lewo , bo to kobiety niegodne!

Gość jajakata
Faceci to samoluby i nie lubią się po prostu dzielić...:P

ale czeste u nas, w naszej kulturze jest przekonanie ze powinno sie czekac do slubu wiec jak nie patrzec to jest tam wielka roznica miedzy taka postawa a ta druga\'wyzwolonej kobiety\', mam nadzieje ze sie to zmieni, nie jest to temat tylko moj, ja az tak bardzo sie tym nie przejmuje, jestem tym, kim chce byc, tylko juz od wielu znajomych podobne slowa uslyszalam, stad topic:-)

Gość jajakata
Myślę, że dużo zależy tu też od samej kobiety...od jej motywów pójścia do łóżka z facetem... Jeżeli zrobi to, bo po prostu ma ochotę i jest przekonana, że to najbardziej naturalna rzecz na świecie, to i facet to zauważy... Jeżeli natomiast robi to z łaski, ze starchu, dla jakiś korzyści, żeby złapać faceta, żeby się przed nim poniżyc...to sama siebie nie szanuje i i mężczyzna to wyczuje...

Gość jajakata
W każdym razie kobieta zawsze ma dylemat, szarpią nią sprzeczne uczucia i ryzykuje... Ryzykuje własnym złym samopoczuciem, możliwym niesmakiem po fakcie, potępieniem przez ludzi, brakiem szacunku mężczyzny, któremu przecież cała się oddała...z ufnością...a może naiwnością?

naiwnoscia? dlaczego wy myslicie o tym tylko w kryteriach \'dac sie wykorzystac\' i \'umiec wykorzystac\'?

Gość jajakata
Naiwoność....i owszem. Jeżeli liczysz, że dając facetowi seks coś tym osiągniesz.... a okazuje sie, że to nic nie dało i czujesz się oszukana i wykorzystana, bo Twój plan się nie powiódł. Kobiety tak często rozumują...

wiesz roznie byc moze, ale jak popatrze np na kobitki w turcji i te ich czarne kiecki to zaczynam wierzyc ze to ja mam szczesie mieszkajac w Polsce, hehe, wiec ok, koniec narzekania, w sumie to smetnego rozmyslania jest lepiej:-)

Gość jajakata
Dlaczego facet to ogier a kobieta dziwka? Bo kobieta nigdy nie będzie facetem, bo ma inną uczuciowość, bo inaczej myśli, bo jest kobietą.... jest różnica w podejściu do seksu kobiet i mężczyzn i nie wiem, czy warto walczyć z wiatrakami...

nie warto walczyc, ale czasami warto rozmawiac o roznicach, nie uwazasz? wtedy mozesz poszerzac swoje choryzonty i takie tam

Gość jajakata
No, zawsze warto poszerzać horyzonty, fakt;) Jesteśmy wolne, niech każda sama zdecyduje, jak chce żyć, byleby była szczęśliwa i nie robiła nic wbrew sobie...ani dla faceta, ani żeby uchodzić "za modną i nowoczesną" ani żeby robić z siebie "cnotkę". Dobrych i mądrych wyborów życzę....:)

\"eśli jednak spotkała Cię taka krytyka, to musiałaś trafić na wyjątkowego szubrawca i wstyd mi w jego imieniu :(\" - zaram tam szubrawiec :O

a kto powiedzial ze cos takiego uslyszalam? po prostu takie pytanie sie zrodzilo w kilku glowach moich znajomych a skoro dorwalam ta stronke to podalam je automatycznie publicznej dyskusji:-)

Gość Wrom
Nie rozumiem dlaczego tak wiele zarzutów jest adresowanych do mężczyzn. Kiedy kobieta ma intensywne życie intymne z wieloma partnerami przed ślubem to jest piętnowana i traci szacunek głównie u innych pań (koleżanek czy sąsiadek z okolicy). Nawet te same kobiety, które bez skrupułów sypiają z każdym kto popadnie przy ludziach potępiają takie zachowanie u innych. Faceci aż tak bardzo nie interesują się współżyciem znajomych czy innych osób z okolicy. Ani też zwykle seksu nie uważają za grzech a tylko przyjemność.