Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zuuuza

statystyka

Polecane posty

Gość zuuuza

Kochani pomóżcie mam problem. Muszę zrobić statystykę do pracy magisterskiej. Dane zebrałam. Teraz nie mam pojęcia jak się do tego zabrać. Możę ktoś z was robił i może mi udzielić kilku wskazówek. Bardzo proszę

Gość zuuuza
trudne pytanie

Mysle, ze przede wszystkim to jakies podstawowe statystyki poobliczaj: srednie, wariancje, odchylenia standardowe i takie duperele.. Nie wiem, moze jeszcze dopasuj jakis rozklad...? Trudno tak powiedziec na odleglosc :D

Gość zuuuza
nie mam pojęcia jak to zrobić napisz więcej proszę

Ale jak co zrobic...? A masz jakis program statystyczny?? Jak nie, to te proste rzeczy w Excellu zrobisz... regresje jakies tam tez mozesz... Poczytaj Pomoc.

Gość zuuuza
jestem noga w exelu ledwo co zrobiłam pracę badawczą potem ktoś pomógł ująć to w tabelki Teraz powinno wyliczyć się z tego jakieś tam wartości. I klapa

Eeee... no to chyba zwykle podstawowe statystyki!!! Wlacz Excella i poczytaj. Tam jest bardzo fajnie opisane. Nie sposob nie zrozumiec!! Jeszcze polecam ksiazke\" Metody opisu statystycznego\" Wieslawa Makac, DAnuta Urbanek-Krzysztofiak To dla wtornych debili jest!!

Gość zuuuza
Brawo !!!!! wspaniale to ujęłaś jestem wtórnym debilem nawet do kwadratu. Zaraz włączę exela i popatrzę ale jak mogę przypuszczać i tak tam nic nie zrozumię