Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość żółtko

nafta i olej rycynowy,maseczka z żółtek.Doświadczeni i poinformowani wchodźcie!

Polecane posty

Niestety tej farby niczym takim nie zmyjesz,więc nawet nie ma zachodu. Co do cytryny (o której była mowa wcześniej) to daje się ją przy olejku rycynowym bo on pociemnia włosy-dzięki cytrynie ich nie przyciemni. Pozatym polecam napary ze skrzypu i siemia lnianego jeśli chodzi o domowe sposoby. Na mocno zniszczone włosy polecam często robić maski i zostawiać na godzine. Pozatym extra są \"zastrzyki keratynowe). Ok.8zł za szt. stosować co 2 tyg ok 10 razy- extra

Gość skiba
a czy maseczka ta przyciemni włosy? znaczy właśnie chcę, więc planuje nie dodawać cytryny =)

Gość loska maseczka bez żółtka
stosuję tę maseczkę już 5 miesiecy... włosy tak strasznie nie wypadają, (a jestem po farbowaniu) są ładniejsze, wydaje się że mocniejsze, szybciej rosną... tylko że ostatnio zauważyłam przykrą rzecz.. zmieniłam szampon na przeciw-łupieżowy Pantene Pro-V i tak jak zawsze robie raz na dwa tyg. karbuję sobie włosy.. poszłam do szkoły i czułam jakiś przedziwny zapach... spytalam koleżanek czy śmierdza mi włosy.. no niestety, i to strasznie (jedna powiedziala ze śmierdzą psem) heh ;p ... z tej maseczki usunęłam żółtko (teraz stosuję tylko olej rycynowy i naftę kosmetyczną) i na prawde są lepsze rezultaty włosy w cale nie śmierdzą a poza tym szybciej rosną i są ładniejsze... połączenie żółtka z szamponem przciwłupieżowym i do tego karbowanie-(wysuszanie włosów) zupełnie odpada...

Gość kasia1083
ja stosowałam : olejek rycynowy dodawałam troche do odżywki i nakladalam na wlosy na godzinke:0 efekty były włosy nie były suche i wyglądały na bardziej zadbane brałam tabletki ze skrzypem polnym zawsze po umyciu głowy stosuje odżywke raz w tygodniu maseczke loreala do wlosow farbowanych(wlosy sa blyszczące) ostatnio kupiłam sobie kąpiel wygładzajaca do wlosow kerastase jest cudowna!!!! podobnie jak wszystkie kobiety najpierw zniszcze wlosy prostowaniem suszarka a potem musze sie martwic zeby odzyskalay ładny wyglad:::))))

Gość selene4
Też czytałam wypowiedź jakiejś fryzjerki że maseczka olejek i zółtko nic nie daje..ale ja myśle ze fryzjerzy po to tak mówią żeby kupić ich "super" odżywki które sprzedają w swoich "super" salonach typu jean louis david za 100 zł albo więcej i żeby nie dały nic oprócz pustej kieszeni i żeby mogli wcisnąć nam następny kit za kolejne 100 zł.

Po co dawać dużo pieniędzy na drogie kosmetyki fryzjerskie- w nich sama chemia, może faktycznie poprawiają wygląd włosów, ale jakim kosztem... Polecam tę maseczkę z nafty, olejku i żółtek. Włosy są po niej błyszczące, ładnie się układają. NATURA GÓRĄ! A ty, freyaaaa piszesz kompletne bzdury. Żółtka nie są szkodliwe dla włosów! Skąd taką bzdurę wytrzasnęłaś?!

Gość Iwona17
MAM CZARNE WłOSY I NIE DODAJE CYTRYNY BO PODOBNO ROZJAśNIA...DO BLOND WłOSóW ALBO ROZJAśNIANYCH MOżNA DODAC! jA DAJE 1 łYżKE NAFTY I JEDNą OLEJKU RYCYNOWEGO! 1 JAJKO! I DAJE TROCHE SZAMPONU DO WłOSóW ALBO ODżYWKI JAKIEJś...WTEDY BARDZO łATWO SIę ZMYWA! mI TO POMAGA NA WłOSY I BęDE UżYWAć

Gość zakka
ja daje 2żółtka + ok.3łyżek nafty + łyżkę olejku rycynowego + kilka kropel cytryny, wiadomo myję potem szamponem,a na koniec płucze naparem z rumianku i łyżką miodu. zastanawiam się nad tym rumiankiem, często widzę,że jest wskazany dla blondynek, jestem szatynką,a w sumie chciałabym je trochę przyciemnić. Darować sobie ten rumianek?

Gość ciulka
dziewczęta a co z miodem? moja mama mowi ze mozna dodac miod do tego, swietnie podobno wplywa na wlosy. a kilka kropel cytryny jet okej.

ja stosuje naftę kosmetyczna która ma w sobie olejek rycynowy... łyżka nafty,żółtko,cytryna... efekt?? REWELACJA WŁOSY ROSNA JAK SZALONE

Gość kolia moja
Do maseczki olej rycynowy + zółtko sok z cytryny dodaje się aby uzyskać odpowiednie pH. Co to jest neutralne pH? Wartość pH 7 jest chemicznie obojętna. Produkty do pielęgnacji włosów o wartości pH pomiędzy 3,5 a 5,5 są uważane, jako produkty o właściwej wartości pH. Kiedy wartość pH spada poniżej 6,0 warstwa łusek włosa kurczy się i sztywnieje. Odżywka o łagodnie kwaśnym odczynie (wartość pH poniżej 7) może nadać włosom połysk, ponieważ gładka powierzchnia włosa jest w stanie odbijać więcej światła; natomiast produkty o mocno kwasowym odczynie uszkadzają włosy. Odżywki o kwaśnym odczynie nie powinny być stosowane na włosy farbowane odcieniami czewieni/pomarańczu, zamiast nich należy stosować specjalne produkty pielęgnacyjne do włosów farbowanych. Kiedy wartość pH staje się bardziej zasadowa (powyżej 7.0) warstwa łusek włosa staje się bardziej miękka i rozszerza się jak szyszka. Jest to niezbędne podczas procesu koloryzacji, aby możliwe było osadzenie pigmentów w strukturze włosa, aczkolwiek, jeśli pH włosów stanie się zbyt bardzo zasadowe, włosy ulegną uszkodzeniu. Wiele produktów do nadawania włosom formy także wykorzystuje efekt, jaki zasadowe pH ma na włosy. Włosy o bardzo zasadowej porowatej strukturze nie utrzymają koloru. W takim przypadku, łuska nie zatrzyma nowych pigmentów, które zostaną zbyt wcześnie wypłukane z włosów.

Gość kolia moja
Dlatego na jedno żółtko wystarczy kilka kropli soku z cytryny, a nie jak jak niektórzy piszą z całej cytryny.

Gość scenecunt
Ja zastosowałam wlasnie tą odzywke ale dopiero drugi raz:) poswiadczyc moge dlatego tylko o tym ze zadnych absolutnie nie ma negatywnych skutków (!) ja mieszam : żółtko, 2 łyżki olejku rycynowego, łyżeczka albo łyżka nafty, i łyżeczka zwykłej nabłyszczającej ożywki. Nakładam na wilgotne nieumyte włosy. Potem trzymam tak godzinę no i spłukuję. Dopiero wtedy można umyć włosy :) Pozdrawiam

Gość kali77
ja robię taką maseczkę: 1 łyżka oliwy z oliwek, 1 łyżka nafty kosmetycznej, 1 łyżka olejku rycynowego, 2 łyżki wyciągu mocnego z ziół (pokrzywa), troche cytryny, żółtko i zastanawiam się czy nie dodać miodu, czy ktoś stosował tą maseczkę długi czas (jakąś naturalną z żółtkiem i olejem rycynowym?jakie skutki?)pozdrawiam:)

Gość duniak-funiak
To jakie te składniki w końcu? Chcę właśnie taką zrobić i stosować co tydzień ale nie wiem czy dodawać 10 g DROŻDZY? I jakie mają być proporcje? 2 żółtka 2 łyżki nafty 1 łyżkę olejku rycynowego kilka kropel cytryny 10 g drożdzy ? POMOCY...!

Gość duniak-funiak
jutro kupie sobie nafte z olejkiem rycynowym i zrobie 30 minutową maseczkę z dodatkiem żółtka :-) Ciekawe czy połowa włosów mi nie wypadnie...?

Gość duniak-funiak
no i nie wypadły, ale sie przetłuszczają ;/

oliwa z oliwek i cytryna wcierać masując głowę 15 min należy też pic cytrynę i oliwę jeszcze gorący ręcznik i to sie robi 2 razy dziennie i jeszcze Dagomed 47 na wypadanie włosów

Gość danio1234567899987456321
Do zoltka i innych kobietek :) Sok z cytryny daje sie do oliwy z oliwek czy czegokolwiek innego tlustego lub tez do zoltka po to by je mozna bylo latwiej zmyc. Cytryna oczywiscie tez ma wlasciwosci nablyszczajace , ale uzywa sie jej przede wszystkim po to by latwiej bylo zmyc rzeczy o ktorych napisalam powyzej :)

Gość danio1234567899987456321
Aha i co do przepisow na maseczki to poszukajcie cos na google jest tego pelno :) Tam znajdziecie dobre proporcje i co mozna z czym laczyc i sa opisane efekty :)

Gość Mary- Marysieńka
Domowy preperat do pielegnacji włosów: żóltko + łyzka oleju rycynowego - ucierac dodać kilka kropli soku z cytryny. dokladnie utrzec wsyztskie skladniki (podobnie jak kogel mogel:)) nałożyć na włosy. zakryć folią. trzymać na włosach aż maseczka wyschnie zrobi sie wtedy taka lekka skorupa. zmyc letnia woda, pozniej umyc wlosy szamponem. olej rycynowy sluzy do wzmacniania włosow ; do wytwarzania szamponow bez zawartosci mydla oraz jest skaldnikiem plynow do trwalej. Preparat ten w zaden sposob nie niszczy wlosow a wrecz przeciwnie odzywia je. Uczeszczam na kurs fryzjerski i ten preparat-maseczka zostal polecony przez Pania magister. stary sposob ale dziala.. i nie zawiera chemi!

Gość klaczek
Ja, może nie mam doświadczenia, ale od 5 dni stosuję olejek rycynowy codziennie na noc, bo i tak myję włosy każdego dnia. I muszę powiedzieć, że fakt, może nie ma najprzyjemniejszego zapachu, może nie nakłada się najlepiej, ale przecież nie o to chodzi. A więc tak, mam ogólnie zniszczone włosy, układają się beznadziejnie, na dodatek po porannym umyciu wieczorem już tłuste, ale odkąd używam tego specyfiku, cały czas macam się po włosach, bo są miękkie, przez to lepiej się układają, bo są 'zwiewniejsze' i utrzymują świeżość przez cały dzień, a to jak na moje problemy bardzo długo:) Dodam jeszcze, że używałam wszystkich dostępnych w sklepach, a nawet w salonach fryzjerskich i muszę powiedzieć, że nie wszystko złoto co się świeci. A na koniec dodam, żebyście nie zapomnieli smarować tym olejkiem brwi i rzęs, zapobiega łamaniu, wypadaniu i trochę je przyciemni i pogrubi, po 5 dniach, czuję jakbym miała więcej na oczach, naprawdę, dodaję pierwszy raz takiego posta, bo mam nadzieje, że przekonam kogoś do tego specyfiku:)

Ja zastosowałam maseczke i jestem bardzo zadowolona. Zmieszałam 2 żółtka jajek +2 łyżki oleju rycynowego do kupienia w aptece za jakieś 4,99 + pół soku z cytryny.Trzymałam z godzine na głowie a potem dokładnie spłukałam.Potem jeszcze spryskalam głowę mgiełką z Radicalu też do kupienia w aptece za 9.99

Gość kasiaaaaaaaaa
Podcinanie końcówek włosów nie pomaga dziewczyno na porost włosów, bo przecież włosy rosną od cebulek, a nie od końcówek. Stosowałam raz taką maseczkę(ok. 2 miesięcy temu) i teraz widzę efekty. Włosy są miękkie puszyste i gładkie:)) Polecam ją:)

hej hej;) od niedawna rabie sobie kuracje wydluzajaca włosy, gdzyz od roku mam krotkie29cm;( a to fryzjer a to tamto... teraz sie zawzielam i naczytalam o tych wszystkich tanich i genialnych sposobach. od kilku dni robie ta z jajka olejku i cytryny, biore belisse na wlosy skore i pzanokcie, kupilam tez wode brzozowa i przelaalam do super buteleczki ze spryskiwaczem, pije herbatke z pokrzywy i zilona, kupilam i stosuje jedwab, od zawsze stosuje odzywki wax;) teraz jeszcze przefarbuje włosy z blondu na miedz zeby tak sie nie kruszyly i zdrowo rosly;) przez ten rok jak mialam krotkie wlosy nie czulam sie jak kobieta,ale teraz idzie wszystko w dobrym kierunku. do tego codziennie silownia i bieganie4 do 6 km, figura tez lepsza;) zrobialam zdjecie swoich wlosow jak urosna jak szalone dzieki tym metodom to mam nadzieje ze sie nim z wami podziele;) pozdrawiam trzymajcie kcuki;)