Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Vanilla Ice-cream

Kto zna jezyk portugalski??? Pilne!!!!

Polecane posty

Gość troche znam
A co chcesz?

Gość bardzo dobrze znam

dowiedziec sie jak jest z nauka, i czy jest to mozliwe w rok, ty sie uczysz sam/a? jakis kurs? bo ja planuje wyjazd do portugalii za rok, i mam do wyboru tez italie wiec sie zastanawiam...

Gość troche znam
Z tym to nie mam pojecia, ja rozumiem portugalski, bo wczesniej znalam hiszpanski, a teraz mam chlopaka i znajomych Portugalczykow. Wloski wydaje mi sie latwiejszy, przynajmniej w wymowie.

bardziej melodyjny, wiem, ale w sumie to wiesz, ja wlasnie dla moich (przystojnych jak cholera) znajomych z portugalii to robie, polaczenie przyjemnego z pozytecznym;-) acha, i jedno, przydala ci sie znajomosc tego jezyka do czegos w polsce?

Gość troche znam
W Polsce nie mieszkam od 2 lat, wiec raczej nie :D Mysle, ze portugalski nalezy do tych latwych jezykow, zwlaszcza jesli masz z nim kontakt na codzien. Ja sie nauczylam tylko sluchajac codziennie chlopaka (on zawsze mowi do mnie po portugalsku), czytajac po portugalsku i sluchajac jego znajomych. Tylko ze dobrze znalam hiszpanski, a to bardzo duzo mi dalo.

Gość troche znam
Nigdy nie uczylam sie gramatyki, nie umiem tez pisac po portugalsku, ale mysle, ze jak sie pouczysz (czego ja nie robilam nigdy) to w rok sie nauczysz porozumiewac bez wiekszych problemow.

tak masz racje, a ja ani wloskiego, hiszpanskiego i takich tam z rodziny jezykow romanskich sie dotychczas nie uczylam, zawsze germanskie. ale dzieki, na pewno nauka od naive-speaker\'ow jest latwiejsza, i szybciej rezultaty przynosi:-)

hej czy jest ktos kto zna portugalski moglby mi to przetlumaczyc ?? mateando uma barbaridade dzieki

Gość to znaczy doslownie
twoja stara pierze w rzece