Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sonia19

Był to dzień płodny??? Pomóżcie...

Polecane posty

Gość Sonia19

Mam do wszystkich znających sie na tych sprawach wielką prośbe. Jesli miesiączka miam 24 lipca (mam regularnie od 3 lat co 28dni) kochałąm sie 8 sierpnia (bez zabezpieczenia) to jaka jest możliwość ze zaszłąm w ciąze?? I czy będzie to chłopiec czy dziewczynka??? dziękuej wszystkim za pomoc :))

Gość eveline23
Jak na moje oko to raczej niewielkie szanse...Ale w zasadzie chyba jeszcze mozliwe. Wg moich obliczen to 17 dzien cyklu,wiec juz do tych plodnych nie nalezy. Moze ekspertka nie jestem ale tez mam cykle 28 dniowe i plodne zazwyczaj od 12-15 dnia.Chociaz kazda kobieta ma inaczej wiec nie zapeszam :) Pozdrawiam A chcesz ty zajsc w ciaze czy nie? Jak nie to sie nie stresuj na zapas,ze moglas zaciazyc...Tylko niepotrzebne nerwy

Gość Sonia19
No raczej bym chciała :)) Ja jakos troszke inaczej to policzyłam. Własnie każdy mowi co innego i chciałam zapytać co wy o tym myslicie.połowa(czyli14 dzien) to dzien płodny. 14dzien wychodzi mi na 7 bo za drugie 14(czyli21) mam dostac okresu. Skoro 14.08 był połową czyli był dniem najbardziej płodnym czyli 8 to dzien 16 cylku. Który z tego co wiem tez zaliczany jest d płodnych.Lekarz kiedys mi powiedział ze dzieli sie cykl na 2 jesli ktos ma (28dniowy) to wychodzi ze 14 dzien jest najbardziej podnym do tego dodaje sie 3 dni przed i 3 dni po. Oczywiscie to tak w przyebliżeniu. I teraz już sama nie wiem :(( jak to się liczy? Myle się czy nie??

Gość Sonia19
Dodam nie wiem czy to wazne :)) ,że stosunek odbył sie rano...

Gość eveline23
Jak mowilam-ekspertem nie jestem. Mowie z wlasnego doswiadczenia. Tez czytalam gdzies,ze plodny to srodek plus minus 3 dni,ale potem czytalam dodatkowa lekture i tam pisali,ze przed plodnymi(czyli minus 3 ) to mozliwe,ale ze po plodnych to juz raczej marne szanse. Oczywiscie teoretyzowac mozna duzo. Zycze cierpliwosci i glowa do gory :) I nie doszukuj sie na sile objawow itp. bo mniej wiecej dopiero w trzecim tygodniu sie jakies zaczynaja,wiec masz czas :)

Gość eveline23
Aha...To chyba niewazne czy bylo rano czy wieczorem? a moze sie myle? Hmmm...ciekawe :) A tak z ciekawosci czy mozna okreslic plec dziecka w zaleznosci w ktorym dniu cyklu bylo poczecie?

Gość Sonia19
podono można :)) słyszałam ze najprawdopodobniej przed owulacja to chłopiec a po owulacji dziewczyna czy na odwrót :)) juz sama nie wiem :)

Gość masz 19 lat
i chcesz dziecka? a szkoła, studia?

Gość Sonia19
w tym roku zdałam maturke. Na studia ide zaoczne!! Jestem z facetem od 5 lat on pracuje, mama sie własnie wyprowadza i zostawia nam mieszkanie :)) Chce dzidziusia :)) naprawde!! Co mi stoi na przeszkodzie?? Mode mamusie są SUPER!! Dzidzius dorosnie a ja nadal bede młoda:)

Gość eveline23
Oczywiscie Soniu Nie sluchaj tych glupich komentarzy ze jestes za mloda czy za stara itp. Instynkt macierzynski to sprawa bardzo indywidualna. A przypomne ze wg prawa dojrzalosc psychiczna i odpowiedzialnosc za swoje dzialania osiaga sie z chwila ukonczenia 18 lat! To ujecie prawne oczywiscie i u kazdego to tez sprawa indywidualnego rozwoju... Ale jesli czujesz sie gotowa zostac matka i chcesz nia byc to nie widze przeszkod :) Ja mam 23 i ciazy co prawda nie planowalam jeszcze ale jak juz sie zdarzylo to wiem ze sobie poradze i bede na pewno dobra mamusia. Mlode matki sa super!!!

Gość mloda ale nie mama
owszem mlode matki są super, ale wiek 23 lat a 18-19 lat to jest różnica, bo w wieku 23 lat to co niektórzy już mają ukończoną konkretną szkołę

Gość Sonia19
Ale dlaczego uważacie ze jest za wczesnie??? Czuje isynkt macierzynski i chce zostać mamusia. Jak juz mowiłąm ide na studia zaoczne ktore sa raz w miesiacu przez ten czas tatus bedzie zajmował sie malenstwem. Bo pracuje tylkood poniedziałku do piątku!! Wiec co stoi na przeszkodzie, zawsze jes jakieś ale teraz studia 5lat potem praca musze gdzies ja znalezc potempopracowc kilka lat i tak w kółko. A tak to teraz urodze dzidziusia w miedzy czasie bede studiowac za 5 lat maluszek pojdzie do przedszkola a ja do pracy :)) Wydaje mi sie ze to dobre rozwiazanie!!

Gość Sonia19
ponawiam pytanie! moze mi na nie odpowiedzieć "mam 19lat" albo "mloda ale nie mama"???

Gość mloda ale nie mama
ponieważ mam przykład w mojej rodzinie, dziewczyna 18 letnia wychodzi za mąż, ukończona tylko szkoła zawodowa, po 4 latach małżeństwa stwierdziła, że straciła najpiękniejsze lata na bawienie dziecka itp. zaczęła chodzić na dyskoteki itp. rozrywki, gdzie w tym czasie jej mąż był w delegacji, ponieważ nie mógł w swojej miejscowości znaleźć pracy, a mając rodzinę trzeba z czegoś żyć, potrafila 2 letnie dziecko same zostawic i pojść na dyskoteke. Czasami wywoziła to maleństwo do swojej mamy - mieszkala w innej miejscowości, zaczęła w tym czasie szkołę srednią, ale po roku rzuciła. Także teraz jest samotna, bo mąż po tym co ona wyprawiała zostawił ją, trwa teraz walka o odebranie jej dziecka przez męża. Ona obecnie jest tylko po zawodówce.

Gość Sonia19
Ale widzisz"mloda ale nie mama" sa rozne przypadki.Tez moge powiedziec ze kobieta w wieku 30lat urodziłą dziecko i sie nim nie zajmuje.Ile razy słyszy sie w telewizji , ze 20 , 30 czy 40 latce odebrano prawa rodzicielskie!! Moim zdaniem to nie zalezy do wiku!!TYlko od samej siebie. Zdarza sie ze 18ltenia dziewczyna jest bardziej odpowiedzialna niz 40latka!! Tak jest było i bedzie Trzeba poczuc instynkt macierzynski i naprawde chciec tego dziecka!!! A JA GO CHCE PONAD WSZYSTKO

Sonia nie sluchaj ich, sama zaszlam w ciaze zaraz po maturze wydaje mi sie ze szasne sa niewielkie, tak po 1 razie bez zabezpieczenia to hmm a czy chlopiec czy dziewczynka to trudno powiedziec, zalezy kiedy masz owulacje, mi sie wydaje ze bardziej na dziewczynke jezeli juz

ja tez mialam 27-29 i plode mialam ( mowie to o sluzie itp) zawsze pozno po 17 dniu dopiero :)

Gość Sonia19
"EVI" troszke nie rozumiem. To byl to dzien plodny czy nie??? jak ci sie wydaje ?? z moich obliczen wynika ze byl to 16dzien cylku czyli dzien PLODNY... :))

skoro cykl masz 28 dniowy to owulacja najprawdopodobniej 12-15 dzień cyklu.po owulacji jeszcze dzień mniej więcej może dojść do zapłodnienia i są szanse na chłopca;a przed owulacją na dziewczynkę na 100%

Gość Son8ia19
Ale z tego co ja czytałam to od ok.10 do18 dnia to dni płodne!! Jak to jest w koncu! Z tego co Mówi np E.W.K.A to w ciagu całego okresu sa2-3 dni płodne.A ja czytałam i to nie raz że najbardziej płodny to 14 i dodaje sie 3-4 dni przed i 3-4 dni po... Jak to wkoncu jest??? :))

Gość Sonia19
sorry Sonia 19 :))

Gość KAśKA 1
PRAWDOPODOBMIE BYł TO JESZCZE DZIEń PłODNY I DUżE SZANSE NA DZIEWCZYNKę.NA CHłOPCA MUSIAłABYś CELOWAć W 14 DZIEń CYKLU,GDYż PLEMNIKI MęSKIE żYJą TYLKO 24H.POWODZENIA.