Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość castagnus

Czy Castagnus mozna brać z yasmin ??

Polecane posty

Gość castagnus

Czy ktoś orientuje się czy Castagnus mozna brac jednocześnie z yasmin. Jest to lek ziołowy na zbicie prolaktyny. W ulotce jst napisane "Jednoczesne przyjmowanie środków zawierających progesteron lub gestageny (np. doustnych środków antykoncepcyjnych ) może wzmagać ich działanie. Ze względu na działanie dopaminergiczne preparatu może nastąpić osłabienie działania jednocześnie przyjmowanych antagonistów receptorów dopaminy. " Ale co to dokładnie znaczy?

Gość na co pomaga
castagnus,mozna wiedziec?

Gość castagnus
DZIAŁANIE Tabletki Castagnus poprzez stymulacje receptorów dopaminergicznych obniżają poziom prolaktyny wydzielanej przez przysadkę, powodują ustępowanie zaburzeń wywołanych przez hiperprolaktynemię: zespołu napięcia przedmiesiączkowego i zaburzeń cyklu miesiączkowego

Gość nie wiesz czy są
skuteczne przy obfitych krwawieniach i na dodatek bolesnych?

Gość castagnus
pROSZĘ o radę czy ten lek osłąbia działanie pigułek antykoncepcjnych może ktos brał

Gość pooodnosze

Gość wsiekladorotka
widze ze jestescie doswiadczone w tych sprawach wiec przedstawie swoj problem i prosilabym o jakas pomoc napisze wszystko krok po kroku - pod koniec lutego tego roku kochalam sie z chlopakiem i rzekomo do wytrysku doszlo pozamna (ale zawsze cos moglo uciec przed wyciagnieciem) wzielam postinor duo nie mieszczac sie w 72 godzinach, po okolo 4 dniach od wziecia postinoru dostalam okres (w dzien w ktorym dostalam okres bylam u ginekologa ktory przepisal mi castagnus na ustabilizowanie okresu) , po okolo 2 tygodniach od stosunku zrobilam test ciazowy (wynik negatywny), w marcu okres spoznil mi sie okolo 4-5 dni (w tym czasie zrobilam test i wynik byl negatywny) ale przyszedl i byl normalny, w kwietniu okres dostalam i byl bardzo obfity ze mi to przeszkadzalo, kwietniowy okres skonczyl sie 16 i od tamtego czasu nie mam okresu, w maju powinnam dostac miesiaczke 9 kiedy zaczol mi sie okres spozniac przestalam brac castagnus, to z dzisiejszym dniem liczac to juz 3 tygodnie i 2 dni okres mi sie spoznia, mam bole w podbrzuszu raz po lewej raz po prawej stronie, zawsze mialam tak ze przed okresem mialam sluz bialy pozniej stopniowo sie on zabarwial na brunatno az wkoncu przychodzila miesiaczka teraz sluz zabarwil sie leciutko i tak wszystko sie zatrzymalo, od wczoraj zaczely mnie bolec piersi i sa jakby nabrzmiale, sa wszystkie objawy okresu ale jego samego brak i w tym miejscu chcialam zapytac: - czy to ciaza ? - czy to moze jakas choroba ? - czy przerwanie kuracji castagnusem moglo spowodowac takie anomalia ? z gory dziekuje za odpowiedz i bardzo was wszystkie pozdrawiam i caluje :*