Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

malgo00

hiperprolaktynemia/PCO/-PROSZE O RADE!!!

Polecane posty

Witam Niedawno bylam u gin-endo ktory stwierdzil u mnie hiperprolaktynemie na podstawie o to takich wynikow: PRL->360 mlU/l (norma 40-530) zas po tescie z MTC PRL->212 mlU/l po 30 min-> 167 po 60 min->1681 po 120 min-> 2480 Nie wiem jakie sa normy po MTC ale przeliczajac na inne jednostki prolaktyne przed MTC,a nawet jak widac tutaj jest w normie-wiec DLACZEGO lekarz stwierdzil u mnie to schorzenie???Przepisano mi Norprolac?Bylabym wdzieczna o interpretacje tych wynikow Stwierdzono u mnie rowniez PCO z nadnerczy-przepisano mi Androcur,Estrofem oraz Duphaston. Jestem dosc zdziwiona bo czytalam pare artykulow oraz wypowiedzi a wszystkie sa na temat zachodzenia w ciaze-zas ja NIE planuje miec jak na razie dziecka-moja zmora sa wypadajace wlosy oraz tradzik-wiec czemu lekarz akurat przepisal mi Duphaston-kiedy nawet progesteron mam w normie.Na forum PCO napisano mi ze Estrofem i Duphaston podaje sie kobietom ktore planuja zajsc w ciaze ,sa to leki ktore \"pomagaja zarodkowi sie zagniezdzic\" A jesli mam naprawde hiperprolaktynemie-estrogeny i progesteron podobno podnosza prolaktyne??? Nie wiem co mam robic,coraz wiecej czytam i szaleje Dodam ze mam reguralne miesiaczki Bradzo prosze o rade,jest to dla mnie bardzo wazne,poniewaz jak dotad nie trafilam na dobre leczenie-a bylam juz u trzech lekarzy. Pozdrawiam!

Gość kokolinek
z interpretacją wyników Ci nie pomogę, ale u mnie tez wykryli PCO(syndrom policystycznych jajników) i lekarz dał mi Luteinę brałam dość długo, ale czułam się fatalnie, koszmarnie, cała jakby opuchnięta i wydęta, no i przytyłam(do dziś z tym walczę) bardzo źle się czułam więc sama odstawiłam. a wcześniej też lekarz mi mówił że mam iść na laparoskopię, a jak wszystko załatwiłam (zwolnienie, nastawienie psychiczne itd) to powiedział że operację zrobimy jak będę chciała zajśc w ciążę :-/ nie rozumiem tego bo albo jestem zdrowa albo nie?!