Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość florcia florciowata

włosy na brzuchu - POMOCY!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość ja zakompleksiona
mi kiedyś kolega powiedzial że bym se zgoliła na rękach... nie odsłaniam brzucha bo wiadomo, że sznureczek jest Ejjjjjjjjjj dlaczego mi sie wąsik zrobil? Nie miałam go a od jakiegoś roku już jest i boje sie że jak ktoś to zobaczy..... Mój wujek widział i rodzeństwo na brzuchu i sie ze mnie śmiali... wiec owłosienie nie jest normalne... mój brat zauważył też wasik i też sie ze mnieśmiał co robić? czy są jakieś leki na takie hormony? I czy włosy się pojawiają jak ktoś źle sie odżywia tzn. nie je owoców i warzyw?? Bo ja nie jem, kiedyś jadłam i chyba od tego odpiszcie... :////

Gość gosiaczek1994
Dziewczyny... Jak juz wspomniałam mam włosy na brzuchu. Zrobilam krótka analize z tegoco wyczytałam a wyczytałam chyba juz wsztkie fora na temat włosów: Wyrywanie pensetą- NIE!. wyrastają gęste ciemniejsze dłuższe Golenie Maszynką- NIE! te same skutki Woda Utleniona i Rozjaśniacz- Blondynki- nie zafarbują Brunteki i Ciemnie- zafarbują ale i tak bedzie widac te okropne włosy;/ Depilacja woskiem- Tak sobie- Jest spokój na kilka tygodni lecz wyczytałam ze od tegomozna nie miec dzieci Operacja laserowa- kosztowna; kilka zabiegów naprawde ma juz dosc chdzenia w wakacja w długich bluzkach. Zazdroszcze osobą które chodzą nad Jeziora baseny i inne kąpielska. Nie pozostaje nic innego jak sie z tym pogodzić ale po prostu ja nie moge. Mnie to bardzo boli. Chciałabym cofnac czas do tego czasu kiedy ogoliłam gdyby wiedziała co by było teraz nie zroobiłabym tego. I juz nawet niechce odpowiedzi bo i tak sie beda powtrzac. Mam tylko jedna prosbe. Dziewczyny nie róbcie tego ni golcie sie;/ i prosze wymyslcie jakies nowe sposoby nowe lekarstwa jakies zabiegi

Gość BUHHAHAHHA
nie można mieć dzieci:D??!!!! coś Ci sie chyba pomyliło dziewczynko !!!:D

Gość koleżanka.....
nie radze ani golić ani wyrywać...wyrastają jeszcze gorsze....;( ...... trzeba się z tym pogodzić i polubić swoje włoski...mojemu chłopakowi to wogóle nie przeszkadza....a inne laski nie są idealne...i jeżeli się czepiają....to znaczy że same mają problemy ze sobą....albo są poprostu zazdrosne o coś.....;)

Gość nessssia
ja mam ten sam problem.. włosy na brzuchu,plecach,pośladkach..wszedzie ;/ jak byłam mlodsza to zgoliłam brzuch maszynka.. to byl mój bład zyciowy ;(( teraz moj brzuch wyglada jak broda nieogolonego faceta.. włosy sa czarne grube i wg ;// nie róbcie tego.. poszłam miesiac temu do endokrynologa i genekologa stwierdzili ze nie jest to hirusutyzm lecz mam zaburzenia hormonalne.. biore od 2 mis. Diane 35 włosy mam golic depilatorem i ponoć mają wyrastac cosra mniejsze i słabsze.. ehhh zobaczymy..

Gość evrwerewvre
tez golilam wlosy na brzuchy ale zaczely sie rozrastac, od depilatora mam 2 blizny,wiec kupilam wode utleniona w kremie 12% w zwyklym fryzjerskim sklepie - efekt? 2 razy polozylam, trzymalam po pół godz i wlosy baaardzo pojasnialy, przed latem zrobie tak jeszcze ze 2 razy i beda jasniutkie,polecam:D

Gość lkr.
To zależy od twardości włosa i jego gęstości. Każdej pomoże co innego. Wrzućcie zdjęcia brzuchów na jakiś serwer i zamieśćcie je tutaj to powiem co i jak robić. Pozdrawiam.

Gość x-cite
słuchajcie dziewczyny, ja tez meczylam sie z tym badziewiem przez 8 lat ... jesli nie tylko tam wloski wam wyrastaja ponad norme to radze udac sie do endokrynologa, byc moze to bardziej zlozony problem i nalezy leczyc sie hormonalnie.....NATOMIAST ja po latach wyrywania penseta tego okropienstwa, usuwania tego kremami depilujacymi stwierdzam ze jedynym i najmniej absorbujacym sposobem jest rozjasnianie tego, ale nie zadna farba do wlosow ani mocno stezona woda utleniona, tylko rozjaśniaczem do włosów!!! Świetna sprawa, gdyz naprawde wlosy staja sie jasne i praktycznie niewidoczne a jesli juz to i tak wyglada to o niebo estetyczniej, gdyz nie jest tak odrazajace. Polecam kosmetyk konkretny "Delia Blond EXTREME, rozjaśniacz do włosów z ceramidami". Nie podraznia skory, po 15 min macie problem z głowy. Oczywiście kazda z was moze byc na to uczulona co jest juz problemem, ale w moim przypadku to zadzialalo i jestem wniebowzieta. to cudo kosztuje 7 zl w Rossmanie wiec majatku nie stracicie , a mozecie wiele zyskac!

Gość Lwicaaa
Dziewczyny !!! mam 16 lat... z problem owłosienia męcze sie od 4 lat.... miałam ju ztego dość... !! wczoraj zastosowałam rozjaśniacz do włosóe i co.... JESTT SUPER !! włosów prawie nie widać są cienkciejsze i jjuż się nie wstydze :) Plecam naprawde bo juz stosowała mchyba wszystkiego a to pomogło !!! ROZJAŚNIACZ DO WŁOSÓW I NIC WIĘCEJ !!!!!

Gość nie piszcie bzdur dziewczynki
mam mocne owłosienie, i łonowe i na brzuchu, i włoski na piersiach.. :( a dziecko urodziłam, zero komplikacji Nastała teraz taka era fotoszopa i nieskazitelnie gładkich ciał, które w przyrodzie nie występują :) Wyluzujcie, a jak Wam włsy przeskzadzjaą - szukajcie najlepszej dla siebie metody -tyle tego teraz.. i błagam, nie piszcie bzdur, że włsoy od golenia robią się mocniejsze i jest ich więcej :)

Gość bulllla
Hej... też mam taki straszny problem... te włosy mnie dobijają...i nie wiem co robić... wyrywałam pensetą, ale kichaaa ;/ wyczytałam, ze jest taki środek BIO-XET, który trwale usuwa owłosienie... co prawda jest trochę drogi, bo kosztuje około 100zł ale mam zamiar kupić i spróbować... ktoś wie coś na ten temat, albo już używał tego? są jakieś negatywne skutki czy coś? odradzacie czy może spróbować?

Gość aga agusiowata
Własnie czytałam o tym bioxecie.Podobno ma osłabiać a potem redukować zbędne owłosienie.ale niestety nie miałam jeszcze okazji tego wypróbować.Narazie zbieram kaske bo kosztuje ok 105zł

Gość a ja sama
a ja mam wszedzie wlosy, na brzuchu, pupie, nogach rekach, twarzy i to bardo ciemne, piersi, klatka piersiowa, plecy....gole tyl;ko nogi poniewaz nie chce miec ich sztywnych. U ginekologa bylam zrobilam badanie na trestosteron ...okazal sie w normie wiec gine mi powiedzial,z e tylko golenie mi pozostalo i on nie widzi zadnego w tym problemu:( a ja mam problemy z psycha na tym punkcie. Nigdy faceta nie mialam bo mi wstyd:(a mam juz 25 lat

Gość panna mi.
Ja tez mam wlosty na brzuchu,, i chcialabym usunac je laserowo.. i mam do was pytanko bo kompletnie si ena tym nie nzma,. czy po usunieciu laserowo wloskow z brzucha wyrosna mi nowe ?

Gość a ja sama
jesli chodzi o pensete i wyrywanie to ja akurat polecam. bzdura ejst ze wyrywanie grozi mocnmiejszymi wlosami. Kiedys strasznie zawzielam sie na nogi (a raczej pewne okrslone miejsca) i golilam je penseta. Wyobrazcie sobie,z e juz nie mam w tych meijscach wlosow. Tak samo briw reguluje penseta i prawie wcale wlosy mi nie odrastaja

Gość a ja sama
a ten bio-xet to kolejny badziew wymyslony na potrzeby wlasnie porosnitych kobiet.czytalam o tym i pisano ze bykly badanbia prowadzone na kobietach rpzez 4 meisiace. I dzialala. A tu nagle twierdza zeby dzialalo to trzeba uzywac ok 8-10 miesiecy. wiec to ejst jedna wielka sciema. Bo jak mloga wiedziec po 4 miesiacach a tu peirnicza ze trza stosowac przez 10 miesievcy

Gość panna mi.
kto mi odpowie :(?

Gość a ja sama
panno mi czytalam ze podobno ok 3 czy 4 zabiegow trzeba zrobic aby byl efekt. To ejst kosztowne i trzeba miec wszystkow porzadku z hormonami

Gość aga agusiowata
a słyszałyście o czymś takim jak epilator ??

Gość agusia agusiowata
dziewczyny ja zrobiłam sobie rozjaśniaczem te włoski na brzuchu,ale teraz mam jaśniejsze miejsce na brzuchu tam gdzie go nałożyłam!!!!!co mam z tym zrobić???? POMÓŻCIE!!!!!!!BŁAGAM!!!

Gość Olucka
Ja tez mam wlosy na brzuchu. Imi ti nawet nie przeszkadza ale wstyd mi wogóle nosić blużki z dekoldem lub odsłaniające pempek bo to wszystko widać. co ja mam z tym zrobić?

Gość imaginejszyn
Też mam ten problem jak byłam młodsza to mmi to nie przeszkadzało ale teraz... :/ mam ładny płaski brzuch i w ogóle ale nie ubiore stroju 2 częściowego bo te włoski są krępujące ;/ myślalam zeby depilatorem to zrobić ale sie troche boje...co o tym sądzicie?

Gość mw2
Ja tez mam taki problem no i co mam robic? Wstydze sie powiedzieć o tym komu kolwiek :\\\\\\\\

Gość mw2
Pomozcie mi:\\\\\\\\\\\\\\\

Gość życie i smierc
dla nie których to tragedia a dla nie których to przyjemna podnieta

Ja mam ten sam problem... Kiedyś chodziłam do kosmetyczki, ale za wydepilowanie rąk i brzucha płaciłam 50zl. Wtedy jeszcze chodziłam do szkoły i nie pracowałam, także moglłam sobie na to pozwolic tylko w okresie letnim, na tyle moja mama była wyrozumiała. Później kupowałam te gotowe plastry z Veeta i sama je depilowałam. Jakiś rok temu zamówiłam na allegro podgrzewacz do wosku (taki jak miała kosmetyczka) i woski i robię to sama za o wiele niższą cenę. Jeden taki wosk starcza na 3-4 depilacje a zawsze depiluję brzuch i ręce bo niestety też mam ciemne włosy :/ Włoski wyrastaja osłabione bo mam już ich mniej niż wcześniej, ale wiadomo że to nie daje 100% satysfakcji bo najlepiej byłoby się ich całkowicie pozbyć. Ja póki co nie znalazłam lepszej metody także polecam jeśli ktoś chce mieć całkowity spokój na 2-3 tygodnie ;)

mam ten sam problem dziewczyny!!! bylam na badaniach krwi ale powiedzieli mi ze wszystko w porzadku ale ali mi jeszcze skierowanie do endokrynologa nie poszlam... ale chyba sie wybiore moze mi przepisza jakies tabletki bo najbardziej wstydze sie tych wlosow latem no bo jak tu sie rozebrac gdzies nad jeziorem czy gdziekolwiek...

Gość jaaa Ka
ehhh widzę ze dużo nas cierpi na ten sam problem... na ten temat wypowiem się tak, depilacja woskiem może i jest dobra ale trzeba mieć dłuższe włoski żeby je dobrze wyrwać ( a to jest wstydliwe chodzić z takim długimi kłakami na brzuchu) kiedyś używałam rozjaśniacza super ale po jakimś czasie też zaczeły odrastać... teraz sama się stukam w głowe za to że kiedyś nabijałam się z dziewczyny która miałą włosy na brzuchu(ale uwierzcie miała je naprawde długie i czarne, że były maxymalnie zauważalne) i teraz to też odwróciło się przeciwko mnie:(:( Byłam u zywkłego lekarza rodzinnego, stwerdzono że to normalne bo jestem szatynką, i nie chciała mi napisać skierowania do endokrynologa, a sądze że on by mi bardziej pomógł bo od tego właśnie jest. Jak macie jeszcze jakieś sposoby na pozbycie się tego dziadostwa to dajcie znać :(