Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość florcia florciowata

włosy na brzuchu - POMOCY!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość kurczeniewiemm
usunełam laserem i jest git, muszę iść tylko na poprawkę bo troszkę odrosło, ale ogólnie było tragicznie a jest super

Gość koleżanki
pamiętajcie ! Nieistotne czy ciemne czy blond, nieważne czy je macie na piersiach czy też na brzuchu, najważniejsze, żeby zawsze były UCZESANE !.

Gość Iselineczka
Hej wszystkim pępkowłosym kobietkom... Mam 16 lat, a problem z włosami na pępku mam od jakiś 3 lat.. na początku były czarne, ale mało widoczne.. więc je ogoliłam ale teraz są twarde. Zbliżają się wakacje a ja nie założę stroju... Przyjaciółki mówią mi, że przesadzam, ale osoby które tego nie mają nie rozumieją. Próbowałam je golić, ale odrastają. Użyję rozjaśniacza i powiem wam o efekcie. Aha i po tym jak zgoliłam to to wyglądało głupio bo miałam taki pasek bez włosów a obok takie jasne... :(( Tu macie linka do zdjęcia mojego brzuszka... :( Powiedzcie mi czy macie więcej/mniej i czy to jest aż tak bardzo widoczne. http://i49.tinypic.com/ixw6qa.jpg BŁAGAM O POMOC... :((

Gość niunia ;P ;D
dziewczyny mam ten sam problem z włosami na ciele ale wydepilowałam je sobie pastą cukrową i jest super . efekt gołego brzuszka murowany i co najważniejsze włoski nie wrastają ! ;)

Gość nieszczęśćliwa:(
ja tez mam ten straszny problem... tylko ze ja juz wszystkiego probowalam i teraz stanęło na plastrach.. tylko że i tak odrastają czasem wrosną i zostają ślady.. jak ja mam sie na plaży pokazac wsród koleżanek o gładkich brzuszkach?? i moze ktos wie jak skutecznie i szybko zamaskować albo się pozbyć tych czerwonych, ciemniejszych kropek??

Gość klokklokloooo
Tez mam czarne wlosy pod pępkiem od golenia, od jakichs 2 lat golenie przestalo "pomagac", bo mialam czarne kropki pod pepkiem - czyli te czesci wlosa ktore byly pod skora i plytko w skorze i nie dało sie tego ogolic i wygladalo tragicznie.. Od depilatora i pensety wrastaly i robily sie stany zapalne,poza tym zaczelo sie ich robic o wieeele wiecej,to juz nie pasek,ale wszystkie wlosy pod pepkiem. Kupilam rozjasniacz sally hansen i rozjasniam od jakichs 2 miesiecy, jeszcze starczy mi na jedno uzycie,a rozjasnialam co tydzien - dwa (chociaz jesli bym musiala pokazywac brzuch codziennie, to powinnam uzywac co 3 dni gdzies tak) Rozjasnianie jest dobra rzeczą,ale są minusy - włosy mi rosną bardzo szybko, i po depilatorze, pensecie,goleniu (po jednym dniu, po goleniu po kilku godzinach) więc szybko pojawiaja sie odrosty,poza tym moje włosy CIĄGLE ROSNA!!! nie wiem czemu, normalnie mam krotkie,jasne wloski wszedzie idziej na brzuchu,a te ktore rozjasniam rosna i rosna od 2 miesiecy i maja juz po kilka centymetrow... Nie mam faceta wiec na co dzien dobrze mi z tym ze je rozjasnie i mam spokoj pod bluzkami,ale teraz zaczynaja sie plaze i nie wiem,zobacze jak to bedzie wygladalo na sloncu...boje sie ze nie wytrzymam,ze stwierdze ze sa zbyt widocznie i pod wplywem chwili zgole:/

Gość 1000 nieszczęść:(
Ja też mam ten problem. Iselineczka - ja miałabym podobnie gdybym nie wyrywała, teraz musze kończyć. Jutro znów tu zajrzę. Trzymajcie się

wyrywać pęsetką. zrobić badania poziom testosteronu. mam ten sam problem potraktowałam to dawno temu maszynką kilka razy i niestety są dużo ciemniejsze. ale od kiedy wyrywam to są duzo slabsze, krotsze i jaśniejsze

Gość owłosionaaaaaa
hej mam ten sam problem, tyle że ja kiedyś zgoliłam maszynką i teraz musze ciągle wyrywać pensetą a poza tym mam straszne blizny i wygląda to okropnie, wiadomo blizny już nigdy nie znikną, masakra, nigdy ani na plaże ani nigdzie wyjść w krótkiej bluzce. mam chłopaka i nigdy mi nie zwrócił uwagi ale napewno czuje taką szorstką skórę w tym miejscu.

Gość ja tęż mam to samo
włosy na brzuchu, pare na sutkach, ręce, uda i tyłek to masakra jak dla mnie, byłam u ginekologa i endokrynologa, dała mi skierowanie na badania prywatne ale powiedziała że jej to wygląda normalnie, że są delikatne( na brzuchu są okropne bo też kiedyś goliłam maszynką), i że chyba jestem przewrażliwiona,mojemu mezowi to nie przeszkadza, chyba nawet tego nie zauważył nie byłam jeszcze na badaniach ale wybieram sie w tym tyg ginekolog poiedział że taka moja uroda bo jestem brunetką

Gość kikson96
islineczka tą prośbe mam taką że zostawiłabyś w wypowiedziach swój adres e mail chciałabym z tobą pogadać:)

Gość Klaudia.
Ja golę maszynką ; )

Gość erfc r
ja rozjasniam rozjasniaczem sally hansen,ale te wlosy rosna caly czas,maja po kilka centymetrow i rosna od doslownie 8 miesiecy......nie wiem dlaczego,nawet wlosy na glowie nie rosna mi tak szybko,wszedzie indziej na brzuchu mam lekki puszek,a tu rosna kłaki....

Gość Wiem, wiem
U mnie to prawie ,że juz bez problemów. Jestem brunetką, mam jasną cere no i jasne ,że miałam problem z tym debilnym meszkiem ;/ Tym bardziej ,gdy zaczęłam golić. Zgoliłam tylko raz! I żałowałam. Ale czytając rózne fora doszłam do wniosku ,że najmniej niebezpieczne to jest rozjaśnianie wodą utlenioną. I teraz co? Prawie nie widać. Oczywiscie jest meszek ,ale proszę was? Teraz rawie nie widać. Polecam rozjaśnainie wodą utlenioną :). Po prostu wodę utlenioną na wacik i wcierać przez 15 minut :D. Mi pomogło. A jeśli okaże się ,że to było tylko częściowe rozwiazanie problemów to mam zamiar iść do lekarza, apteki i zapytać o ten głupi meszek. Pomogłam troche nie?

No faktycznie takie włosy na brzuchu nie wyglądają zbyt fajnie. Moim zdaniem chyba najlepiej jest pozbyć się ich za pomocą lasera. Pęsetą nie radzę, bo uciążliwe to może być, depilatorem, czy woskiem też nie za fajnie. A tak przy okazji zapytam znacie jakieś dobre miejsca, gdzie można się poddać depilacji laserowej ??

Gość x DDD
Siemankoo . Własnie chcem sie wam poradzic ... ja też mam włosy na przychu od pępka w dół choć teraz sie w bokii rozrastaja z czasem i w górze kroche czarnieją . ; ( wyrywam pencetą ale i tak takie małe czarne sa widoczne. chciała bym pujsc do kosmetyczkii ale boje sie ze cały czas beda sie rozszerzac i bedzie coraz wiecej tego . Prosze poradzcie mi co mam zrobic zeby było najlepiejj i jak najzadziej rosły . Czekam na odp

Gość kakkkaiiwuuu
tu jest cos takiego na nadmierne włosy może pomoże USUWANIE WŁOSÓW Z TWARZY Smarować owłosione miejsca na twarzy sokiem z zielonego, przekrojonego orzecha włoskiego. Skorupki z orzechów włoskich spalić na popiół. Popiół zmieszać z wodą do otrzymania papki, którą smarować owłosione miejsca. 40 g nasion pokrzywy zalać 100 g oleju rzepakowego w szklanym naczyniu. Odstawić na 14 dni. Odcedzić, wlać do słoiczka i dobrze zakryć. Smarować zawiesiną owłosione miejsca. A u jest link od tej strony http://gramzdrowia.pl/uleszka/leczymy-sie-sami/

Gość Monionek
Ja mam 16 lat w sumie 17 . i przy wzroście 165,5 ważę tylko 41 kg .. jem normalnie . nie odchudzam się . tylko jakoś przytyć nie mogę . i czytałam tam gdzieś wyżej , że to się takim chudzinkom przytrafia przy małej wadze .. i miesiączki też mam różnie .. stałe golenie jest uciążliwe . ;) ehh. ale widzę , że nie jestem sama .. tyle was tu jest .. jakoś lepiej mi się zrobiło .. chociaż problem i tak zostaje .. trzeba się bd wybrać do lekarza .

Gość aaaannn
dziewczyny wyrywałam pensetą i co ?? mam takie rany że szok :( wrastają, mam czerwone ropne krostki, lekarz powiedział, że skóra w tym miejscu jest wrażliwa i tak pani reaguje ale te maście i tak nic nie dają a włosy jak rosną tak rosną co robić ?? ;/ znacie jeszcze jakieś sposoby ??

Gość poprostu Marta
czytałam troche o tym na internecie , oglądałam obrazki i w ogóle , i powiem tak : ja też mam lekki meszek od niedawna taki pasek od pępka w dół .I wyczytałam , że istnieje coś takiego jak "elektropoliza-trwałe usuwanie owłosienia", bodajże na stronie ślubowisko czy coś takiego , i że to jedyny sposób na trwałe usunięcie włosków ... ale to chyba ostateczność .. salon kosmetyczny to chyba w częstochowie taki jest ..NO a tak poza tym to są inne hormony niż testosteron idźcie do lekarza !!!! to najprawdopodobniej problemy właśnie z hormonami , należy najpierw wyleczyć hormony (w rozmowach w toku było , że leczy się je do końca życia )i dopiero potem iść na laserowe usuwanie włosów bo inaczej będą odrastały . To może być "HIPOSUTYZM" PODOBNO AŻ 35% KOBIET NA TO CIERPI ,, więc nie martwmy się tym ...chociaż to trudne nie myśleć , hmm... lekarz który mówi , że to taka uroda albo ze trzeba z tym żyć to gówno a nie lekarz , róbcie badania szukajcie innego specjalisty i pomóżcie sobie nie bójcie się lekarzy tylko idźcie jak macie koleżanki z tym problemem wspierajcie się na duchu ;) pozdrawiam was kochane !!! ;*****

Gość smutna :(
sluchajcie ja mam z tym problem od urodzenia. zaczelam golic brzuch i teraz naprawde tego zaluje te wlosy to zmora... nawet jak ogole to widac i wstyd isc na basen bo skomentuja beda sie smiac. ale z czego widze nie tylko ja mam problem z wlosami tak gdzie u kobiet ich nie powinno byc... powiedzcie mi jak sie rozjasnia ta woda utleniana???? i jezeli gole to mi pomoze??? :(:(:(

Gość boję się badań :(
Witam Mam włosy na brzuchu, piersiach i klatce piersiowej. Wyrywałam je, co bardzo pogorszyło sprawę- są ciemniejsze, mocniejsze i jest ich więcej. Teraz nie wyrywam, a one rosną dalej :,( Byłam u lekarza w okresie dorastania, powiedział, że to normalne. Ale one rosną dalej i jest ich coraz więcej ;( Wstydzę się tego, mam faceta, a wstydzę się przed nim rozebrać z tego powodu ;( Chciałabym iść do lekarza z tym, ale panicznie się boję lekarzy i badań. Jak wyglądają badania hormonów? Czy jest to badanie krwi czy coś jeszcze? Z góry dziękuję za odpowiedź

Gość mam ten problem
Z tym problemem najlepiej zgłosić się do endokrynologa, zleci Ci on badanie poziomu testosteronu wolnego, które niestety będziesz musiała wykonać odpłatnie (przynajmniej na Śląsku tak jest) i jest to wydatek (w moim mieście) 40 zł. Badania robi się z krwi, więc jest prawie bezbolesne;) Sama mam ten problem i właśnie czekam na wyniczki i oczywiście mam nadzieję że pani doktor coś zaradzi na mój trochę wstydliwy problem. PS. Zapomniałabym Drogie Panie nie ma co się bać lekarzy oni już nie jedno w życiu widzieli, a im wcześniejsze rozpoznanie choroby tym większa szansa na wyleczenie:)

Gość boję się badań :(
Wielkie dzięki :* :)

Gość mam ten problem
Cieszę się, że mogłam pomóc:)

Gość hejżeho
Jakiś czas temu byłam u lekarza. Endokrynologa. To bardzo dobry lekarz. Powiedział że hormony jeszcze nie są ustabilizowane. Kiedy będą w normie włoski same znikną. Może to i prawda ale jak mam pójść na basen albo nad morze to aż jestem chora na samą myśl, że mam się rozebrać!! Bo w końcu chciałabym aby te głupie kłaki zniknęły!!!:D :P

Gość mam ten problem
Witam! Już wcześniej wypowiadałam się na tym forum, a teraz chciałam się z wami podzielić tym, czego się dowiedziałam u lekarza. Pani doktor stan ten nazwała hirsutyzmem idiopatycznym, nie związanym z żadnymi zmianami hormonalnymi (po badaniu testosteronu wolnego wyszło mi 1.0, czyli w dolnej granicy przewidzianej dla tego hormonu). Hirsutyzm idiopatycznym spowodowany jest nadwrażliwością mieszków włosowych na androgeny znajdujące się w naszym organizmie Po drugie powiedziała, że ja chyba jestem przewrażliwiona bo ona tych włosków w ogóle nie widzi , ale jak chce to mogę w aptece zaopatrzyć się w preparaty do rozjaśniania specjalnie przeznaczonych dla takich jak ja. Przepisała mi również krem Vaniqua, który niweluje nadmierne owłosienie (niestety trzeba go sprowadzić najprawdopodobniej z zza granicy, ale daje podobno długotrwały efekt). Więc dała mi wybór, co chce zastosować. Ostatecznie, przepisze mi jakieś hormony jeśli te włosy będą mnie miały wpędzić w depresję, ale dodała jeszcze, że nie ma na to cudownego leku, który na zawsze mnie od tego uwolni. Pozdrawiam:-) PS. Na pocieszenie dodam, że lekarz powiedział, że to jest problem prawie każdej kobiety, tylko żadna się do tego nie przyzna, że depiluje się tu i tam. Po prostu urodziłyśmy się w takiej a nie innej strefie klimatycznej i wszystkie mamy to zapisane w genach.

Gość zOśKa;***
ja gole maszynka, ponieważ depilatorem się obawiam;) z ledwością nogi golę depilatorem a co dopiero brzuch:D a tak jeszcze lepiej to chyba nic z tym nie robić:) dziewczynki nie mamy się czym przejmować one są seksowne:*** pzdr dla was:)

Gość Olgaaa
Hey Dziewczyny.Przeczytałam dosłownie każda odpowiedź i troche mi lżej.Tez mam ten problem ( brzuch, klatka piersiowa i plecy) istny horror.Ten stan rzeczy bardzo burzy moją samoocenę ,ale widz e,że nic się nie da na to poradzic.Mam 17 lat i boje się iśc do lekarza bo słyszałam ,że to może być równiez poważna choroba jajników czy coś0 naczytałam się w necie i mam stracha.mam pytanko Dziewczyny jak się rozjasni te włoski ,co to wam daje skoro w dottyku wciąz sa wyczuwalne ???....Wstyd mi najbardziej włosów na plecach , brzuchu i na klatce P...Narazie nie mam chłopaka ,więc nie muszę się obawiać zblizenia z kimś ,ale przecież jak dotknie moich pleców-nawet gdy będe miała jasne włoski- wyczuje ten mech;( ..Jak sobie z tym radzić??POMOCY KOCHAne i pamiętajcie jestem z wszystkimi kobietami ,które mają ten straszny problem.

Gość Olu$ka
Hej dziewczyny!!! Mam ten san problem co wy. Włoski mam praktycznie wszędzie (brzuch,plecy,klatka piersiowa,ręce,nogi) nie są one zbyt krótkie a mam dopiero 14 lat:-(. Nie nosze krótkich bluzek bo się strasznie tego wstydzę. W mojej klasie tylko ja jestem tak owłosiona mam bardzo dobrą kumpelę i wie o moim problemie i jak jej o tym powiedziałam zrobiło mi się trochę lżej. Koledzy z klasy się ze mnie naśmiewają i jest mi z tego powodu bardzo przykro. Strasznie wstydzę się wyjść na plażę i założyć strój dwu częściowy. Cieszę się że znalazłam to forum bo dzięki niemu wiem,że nie tylko ja mam z tym problem. Już niewiwm co mam z tym zrobić!!! proszę doradzcie mi coś.