Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zagubiona w raju

PROBLEM Z PĘCHERZEM

Polecane posty

Gość idź na ostry dyżur bo krew
w moczu oraz ból mogą świadczyć o chorobie nerek!Leć więc na pogotowie,może poadzą Ci jakiś antybiotyk lub inny lek na to zakażenie.Im wcześniej zaczniesz to leczyć tym lepiej.

Gość idź na ostry dyżur bo krew
a z urawinę to kazdy powinien jeść/ pić/brać,pomaga ona w zachownaiu zdrowego pęcherza!

Gość karolciaka
Jakie leki mogą podać? Po antybiotykach i tak wszystko po jakimś czasie wraca. Więc może lepiej coś na stałe.

Gość dadarka
A wiesz co ci jest? Zrobiłas badania? Rozmawiałas z lekarzem? Myslisz, że ktoś ci tu poda nazwe leki i juz po problemie.

Gość magnoliada
Od paru lat mam problemy z pęcherzem i faktycznie antybiotyki nie pomagały. To znaczy na jkiś czas i owszem ale potem wszytko wracało. Teraz jestem na vesicare i faktycznie jest lepiej. No ale ja choruję na pęcherz nadreaktywny więc to i tak sukces, że jest tak dobrze.

Gość problematyczna86
hej, to ja tez napisze co mi jest...wiecznie mam cos z pecherzem...sikac musze dosc czesto, a do tego co jakis czas niby nie chce mi sie siku a za chwile czuje takie parcie na pecherz ze mysle ze nie wytrzymam i musze biegiem pedzic do toalety, a moczu z reguly nie ma za duzo..wydaje sie ze pecherz pełny a wyproznia sie po zaledwie 2 sekundach, czasem sa to krople, dodam ze czesto miewam zapalenie pecherza, ale stosujac leki typu: urosept, furagin, zpaalenie znika. Niestety problem parcia na pecherz pozostaje nadal...co sugerujecie zrobic? to juz stało sie meczace bo ciagnie sie dosc długo..

Gość peraxon
Moim zdaniem masz przeziębiony pęcherz. Idź do lekarza do Ci leki, poza tym kup antybakteryjny papier toaletowy (ziołowy mola jest ok), nasiadówki, kąpiele ziołowe.

Gość wonder79
Na takie problemy to nie wystarczy branie lekarstw jak coś się dzieje, trzeba działać profilaktycznie, a więc: pić na codzień dużo wody z cytryną (zakwasza mocz), łykać kapsułki z żurawiną (najlepiej taką standaryzowaną na proantocyjany), ten papier ziołowy mola to bardzo dobry pomysł, nosić bawełnianą bieliznę, używać prysznica zamiast wanny i myć się po każdym stosunku

Gość gabrychuska
W moim przypadku ciągłe parcie na pęcherz oznaczało pęcherz nadreaktywny. też ciągle biegałam siku i niby zrobiłam a i tak mi się chciało. Później dołączyło się jeszcze nietrzymanie moczu.

Gość gabrychuska
I dodam tylko, że w nocy tez byłam satałym klientem wc. Bez wkładki sie nie obyło. Dopiero jak porobiłam badania i okazalo się co i jak to lekarz zapisal mi leki vesicare i moge normalnie funkcjonować.

Gość paola.maciag
Czy vesicare ma jakieś skutki uboczne? jestem w trakcie badan ale lekarz wspomniał, że pradwopodobnie będę to stosowała.

Wonder -- zalecaj tak dalej, a pokaleczysz ludzi :(. Twoja recepta sprawdza się WYŁĄCZNIE w bakteryjnym zapaleniu pęcherza. Namów na to kogoś, kto ma IC, pęcherz neurogenny, a jeszcze HIT i inne osoby, a bardzo, ale to bardzo pogorszysz ich stan zdrowia.

Gość jajajaa_33
miałam te same objawy. bakterie w cewce moczowej . kilka dni z antybiotykiem i wróciło do normy :)

Gość mada1111
U mnie antybiotyki tylko pogarszają sprawę. Zawsze wszystko wraca. To tylko kwetia czasu. Może jakies bardziej drastyczne posuniecie albo leki?

Gość iga.mec
Czy wesikare stosuje się tylko przy pęcherzu nadreaktywnym? Co ze skutkami ubocznymi?

Gość dorka1546
Znam vesicare i wiem, że jest lekiem skutecznym w leczeniu pęcherza nadreaktywnego. Nie ma żadnych skutków ubocznych i działa dość szybko. to chba też jest ważne dla chorego.