Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bouti

Problem intymny

Polecane posty

Gość bouti

Nie wiem, co powinnam zrobić - ostatnio chłopak powiedział mi, że mam nieprzyjemny zapach i smka z "tamtych" okolic, zauwaźyłam również po sexie upławy - nie było ich dużo ale miały grudki, a poza tym miałam parcie na pęcherz, boję się że to jakaś ifekcja :( Czym można to jakoś szybko podleczyć, bo do gina najwcześniej będę mogła pójść za 2 tygodnie :((

Gość Zadaj to
pytanie na forum Grzybica Pochwy! Oczywiscie podleczyc , nie zartuj , ty i on juz jestescie zarazeni przypuszczalnie grzybica . Najpierw nalezy zrobic posiew z pochwy i szyjki zeby byc pewnym ze to brzybica a nie jeszzce jakas bakteria.

moze kup sobie saszetki tantum rosa do podmywania... nie wiem.. ale do gina idź za te 2 tygodnie... nawet jak ci przejdzie

Gość i smaruj clotrimazolum
no i ja bym z grzybicą nieleczoną 2 tyg nie wytrzymała :P jeszcze cię nie swędzi? szczęściara...

Gość bouti
Nie mam świądu, może ciut podrażnione wejście do pochwy, ale nie swędzi. Ile te leki kosztuja? Nie ide do ginekologa, bo nie stać mnie na prywatną wizytę, a z państwowymi nie chce zadzierać... :/

Gość i smaruj clotrimazolum
w ogóle nie idziesz?? głuuupia, nie wyleczysz się sama... clotrimazolum kosztuje koło 5zł chyba, ale nie wyleczy ci całkiem. idź do lekarza, zamiast się męczyć parę lat z tym.

Gość albinka_dziewczynka
Bez recepty jest też LaciBios Femina, kapsułki z pałeczkami kwasu mlekowego, który zakwasza środowisko w pochwie i grzyby nie mają dobrych warunków do rozwoju.

Gość mmmmmm
Nic Ci nie zastapi wizyty w laboratorium, w ktorym zrobisz posiew i czystosc. Musisz sie przebadac bo mozesz sie zalatwic na kilka lat leczenia jezeli nie wyleczysz tego porzadnie. Niczym sie nie smaruj,tylko pedz i zrob badania. Partner tez musi sie leczyc.

Gość bouti
Nie ide teraz do gina, ale za 2 tygodnie a moze wczesniej juz pojde

Gość bouti
Kurde zastanawiam sie skad to cholerstwo sie wzielo? przestrzegam higieny, moj chlopak tez, zawsze przed stosunkiem bierzemy prysznic :(( Kiedy bede widziala, ze jestem wyleczona?

Gość am-00
Jak nie będzie niepokojących objawów(upławy, świąd, pieczenie, podrażnienie) to znaczy, że wszystko wróciło do normy...a jak unikać takich problemów ...przestrzegaj higieny, ale nadmiarna te jest niewskazana, ubieraj bawełniane galotki, nie strongi, które przenszą zarazki z okolic odbytu, nie używaj wilgotnych ręczników, śpij w świeżej pościeli, pij dużo płynów przed stosunkiem i po, bierze regularnie (przed i po okresie) probiotyki z pałeczkami kwasu mlekowego może być LaciBios Femina, bo doustny to preparat, regulują one kwasowość pochwy, a w kwaśnym srodowisku grzyby sie nie rozwijają.

Gość taninka
Problemy z tym to ma większośc kobiet. Nie zawsze jest to jednak związane ze złą higieną. Czasem organizm daje w ten sposób, znać, że jest cos nie tak. I wtedy warto pójść do lekarza i zrobi sobie choćby podstawowe badania.

Gość ninka.l
Nie ulega więc wątpliwości, że trzeba iść do lekarza bo nic się samo nie wyleczy. A takie stany nie leczone przez dłuższy czas mogą dać bardzo złe skutki.

Gość gratuluję udzielania rad
po 3 latach :)

Gość wiem coś...
a może brałaś jakieś leki antybiotyki? bo to też może byc skutek

Gość najpierw zrób posiew
nie leć od razu do gina, bo tylko da ci globulki na ślepo - moze sie wyleczysz - a moze bedą żle dobrane i sie bedzesz męczyć cały czas, podrażnisz sobie tylko śluzówke i coraz trudniej będzie cie wyleczyć. Loteria. Wiem coś niestety o tym:/ leczyli mnie na grzybice (podobno niewielki stan zapalny) co chwila różne globulki że mi flore wyżarło :/ po czym się okazało że to bakteria....i tak męcze sie już od 1,5 roku chyba. Mam nadz. że teraz jak wiem co mi jest to antybiotyki dadza rade. Tylko z odbudową flory ciężko:( Niesttey trafić na dobrego gina to jest masakra. Tobie doradzam - idź najpierw do laboratorium zrób sobie prywatnie posiew i z wynikami dopiero do gina. A nie odwrotnie.

Gość zdajecie sobie sprawe
ze odpowiadacie na tamet który ktoś odgrzebał z 2006 roku?

Gość tak ale
tak zauważyłam po fakcie;) ale to nie ważne zamiast zakłądac nowe tematy ktoś zobaczy ten i dyskusja się potoczy, a nawet jak nie to ktoś zawsze to przeczyta, komu się przeyda, że np. najpierw trzeba zrobić sobie posiew...