Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bumgum

Ines

Polecane posty

Gość bumgum

czy imie Ines podoba Wam się?

Gość no takkkkkk...
jesli to Hiszpanka to fajnie...jesli Polka to ofiara ekscentryzmu i kompleksow rodzicow...hola mujer :)

Gość bardzo ladne imie
Tak ma na imię pani ktora wystepuje w filmach o tematyce xxx, wraz z Ewą Sonet znaną chyba nam wszystkim (niby piosenkarka polska :D) - bylo o nich glosno jakis czas temu. Zwie sie ona bodajże Ines (Inez?) Cudna. Dlatego tez nie nazwalam tak swojej córy, źle mi sie kojarzy to imie po prostu :o

Gość mirra
mam córeczkę Ines. mój mąż chciał żeby jego córcia miała piekne imie i wcale nie nie chciał w ten sposób się dowartościować. nie jakś tam Ola, Tola czy Krysia. Polacy są tacy mało otwarci na nowinki. nie mogę zrozumieć skąd to się bierze . jeśli coś nie jest pospolite to znaczy że złe? a może Stanisława albo Kazimiera brzmi lepiej

Gość Stanisława-to brzmi dumnie

Polacy wcale nie są mało otwarci na nowości. Mam rodzinę w Anglii, znajomych we Włoszech, Hiszpanii i Danii i jakoś nie przyszło nikomu do głowy, gdy na świecie pojawiały się dzieci, żeby dawać tom na imię Kasia, czy Małgosia. Za granicą ludzie doceniają to, co mają własnego, podczas gdy w Polsce własne jest nie TRENDY. W Hiszpanii dziewczynka ma na imię Ines w Polsce Agnieszka i obie powinny być z tego dumne, bo to to samo imię i oznacza - czysta. To tylko przykład. To samo by było z Jeny i Joanną, czy Margerite i Małgosią. A tak w ogóle to te zapożyczone imiona nie są właśnie TRENDY. Wśród moich znajomych ostatnio furorę robią imiona typu: Marysia, Zosia. Piękne i nasze własne. Nie żadna Mery czy Sofii - tandeta.

Gość a ja szaleję na punkcie
imienia "Dupines". Podoba wam się? :P

Gość mirra
przecież to nie chodzi o to że imie ma być trendy. właśnie przez taki szał na dane imie w danym roku mamy później w danym roczniku Julek 150 czy 250 Wiktorii. co jest złego że rodzice chcą mieć Córkę Ines a nie Agnieszkę. niech ktoś mi odpowie co jest takiego brzydkiego jeśli Polka ma Ines czy u Hiszpanki to lepiej brzmi?