Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agad

oczepiny

Polecane posty

Gość agad

Cześć pomóżcie nie mam pomysłu na oczepiny a chciałabym coś fajnego. Małam pare pomysłów ale na ostatnim weselu wykorzystali je i pasowałoby coś innego.

Gość dziewczyna dziewczynaaaff
a jestes swiadkowa czy panna mloda?? bo kto organizuje oczepiny?? ja jestem swiadkowa i nie mam bladego pojecia co mam robic-a slub za 3 tyg.

Gość rzuc welonem albo kwiatkami
i oszczędz tandetnej zabawy gosciom...

Gość BOOOMBEL
Nie ma co robić zbyt długich oczepin bo goście się nudzą i szybko po oczepinach chcą iść do domu. Rzut welonem i krawatem musi być. Obowiazkowe też "zbieranie na wózek". Do tego można dodać jeszcze jedną zabowę i styknie.

Gość tylko bez zbierania na wózek
wieś

Gość BOOOMBEL
Zbieranie na wózek jest bardzo fajne - wszyscy kórzy chcą mogą wtedy zatańczyć z panią lub panem młodym. Poza tym dodatkowa kasa....

Gość ajjjjjjjjjj
tylko nie wozek to jest beznadziejne jestem z pokolenia 79 i wiele osob tak twierdzi w moim i podobnym wieku

Ja chyba tez nie zdecydowalam sie na \"wozek\" moim zdaniem jest to przeciez jeszcze raz wyciagnaie pieniadzy od gosci.... przeciez goscie dali wam prezenty to powinni z wami zatanczyc a nie jeszcze jakies oplaty.... ten pomysl na 100%mi sie nie podoba

Gość uśmiech_prosze
izabela a bylas kiedys na polskim weselu?ja bylam na kilku i na kazdym jest tradycja tanczenia z panem i pania mloda a wczensiej daje sie troszke kasy w koszyczek czy cos!! bo bardzo fajny zwyczaj!ludzie sie swietnie bawia a jesli nie to dretwiaki jakies bure!! poza tym slub to nie za przeproszeniem piardniecie! to kupa kasy i jestem pewna ze mlodym kazdy grosz sie przyda...boze gdzies sie uchowala!!:)

Gość to ja odpowiem
widze że zbieanie na wózek jest popularne jak i osąd że intercyza to sam zło.... hehehe

Gość rghjsd
moze mi ktos wytlumaczyc na czym polega zabawa "zbieranie na wozek"?

Gość zbieranie na wózek
t poprostu żebranie, wyciąganie od gości weselnych kasy.... żałosna zabawa - niewiem jak to w ogóle moze się nazywać zabawą

bylam chyba na 50 polskich weselach i na zadnym z nich nie bylo \"zbierania na wozek\" ale to moze wynika tylko z tego ze tam skad pochodze nie ma takiego zwyczaju -chyba ze nikt sie jeszcze na to nie odwazyl

Gość zbieranie na wózek
może goście i państwo młodzi to ludzie na poziomie? to jest chyba poprawna odpowiedz.

Gość a wyciąganie rąk
po koperty nie jest żałosne? Jak nie chcesz to nie dasz na wózek i tyle. Ja zawsze niecierpliwie na to czekam