Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Lena14

Środki na pory i wągry.

Polecane posty

Macie jakieś sposoby na rozszerzone pory i wągry ? Bardzo prosze o dużo odpowiedzi.

Gość Jak dla mnie pomaga
Isotrexin - jest to żel do samrowania na twarz z antybiotykiem stosowany w łagodnym i średnim trądziku z łojotokiem skóry. Samruję im nos brodę ( tu mam wągry) i policzki koło nosa ( bo tu mam rozszerzone i zaniecyszczone pory) . Stosowałam w pye żeli, maseczek i płatków i to wszystko można obićo kant dupy. Twarz teraz myję mydełkiem dla dzieci ( bo mam skóre alergiczną ) i smaruję kremem nawilżającym ( zeby złagodzić Isotreksin, który moją skóre mocno podrażnia :O ) i po posmarowaniu kremem nieszczęsne miejsca smaruję Isotrexinem i kładę siespać. Wągry znikają same bez wyciskana i kiedy pory już są oczyszczone to się elegancko ściągają już bez żadnych zbędnych reklamowanych gównienek :O Aha żel ejst do kupienia w aptece ( recepta chyba nie jest konieczna ... ) kosztuje 40 zł ale tubka jest spora - 30 g więc starczy na dośc długo :) Powodzenia im wcześniej zaczniesz walkętym tym szybciej pozbędziesz się tego :)

Gość Jak dla mnie pomaga
Tylko ostrożnie ponieważ ma on silne działanie i po umyciu buzi i posmarowaniu jej kremem odczekaj parę minutek bo może podraznić dośc mocno i skóra będzie się lekko łuszczyć, jeśli będzie mocno piekło przerwij na kilka dni, ale jak będziesz smarowac Isotreksinem na buzię posamrowaną kremem to nie będzie problemu i nie smaruj tam gdzie nie masz wągrów ani rozszerzonych porów, bo to dość mocny lek. Ale mi bardzo pomaga bo wydawałam majątek na różne pierdółki i nic mi nie pomagało a jak je wyciskałam to i ta kzawsze coś zostawało a i tak zaraz pojawiały się nowe. Tutaj moż e podrażniać ale dla końcowego efektu warto :)

Czyli mam najpierw posmarować kremem nawilżającym a na to Isotkrexinem ?

Gość Jak dla mnie pomaga
Tak tylko najlepiej niech to będzie jakiś lekki krem któy nie zatyka porów. Jak krem już się wchłonie dokładnie, wtedy bierzerz trochę tego zelu i wsmarowujesz w skórę on tam sobie wniknie w pory i zrobi co trzeba, rano myjesz buźke i latasz sobie a wieczorkiem znowu powtarsz rytuał, dwa tygodnie i po sprawie :)

Gość Jak dla mnie pomaga
To jest dobre bo nie musisz nic wyciskać czyli nie roznosisz tego syfu po całej buzi, to jest lek więc ma trwałe działanie nie to co kosmetyki, to pic na wode a zwłaszcza słynny tonik Clean and Clear :O

Gość Jak dla mnie pomaga
Kurcze ... a mojej mamie pani sprzedała w aptece bez recepty :O le już maści sterydowej na uczulenie ( Mecortolon N ) nie chciała :O Pewnie myślałą że będę smarowac chleb i spozywać zamiast masła :P A Isotreksin sprzeda, tylko bez zniżki, zresztą on chyba i tak nie jest refundowany w żadnym stopniu, w którejś tam aptece z kolei na pewno pójdzie bez recepty, zależy od aptekarki, Ja pierwszy raz miałam go z receptą, potem mama kupiła już bez :)

Recepte da sie załatwić jakby co :) Dzieki bardzo za instrukcje, pozdrawiam !

Gość a co sądzicie o glyco- a
na zaskórniki?

A mogłabyś jeszcze napisać jakim kremem nawilżającym smarujesz buźkę pod Isotrexin ?

Gość Kurde O
Smaruję go takim kremem z Avonu, ponieważ jest to jedyny krem po którym nie świeci mi się skóra, jest to taki duzy krem niebieski ma chyba z 200 ml a nazywa się Vita Nourish face cream, testowałam sporo tych kremów ale ten mi odpowiada ale może Tobie byc za mocny bo jest z alkoholem, mi pomaga i w dodatku od niego mam jakby równiejszy koloryt skóry. W sumei Avon to badziew ale podpatrzyłam do u siostry i jak mi się mój skończył to z pewnym strachem sięgnełam po ten krem i już po jednym uzyciu skóra wyraźnei isę poprawiła, nie spodziewałam sie takiego efektu za tak śmiesznącene :D Polecam go ale tylko dla osób młodych ponieważ nie ma żadnych szczególnych właściwości :D jak będe starsza będę musiałą przerzucić się na coś z wyższej półki :D

Gość A to wyżej to mówiłam ja
Ta od isotreksinu :D Pozdrawiam serdecznie :)