Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eerrr

Prolaktyna- jak i gdzie badanie? Proszę odpowiedźcie

Polecane posty

Gość eerrr

Witam, chciałabym zbadać sobie poziom prolaktyny, ewentualnie także innych hormonów chcemy starać się o dziecko i wolę wiedzieć od razu jaki jest stan mojego organizmu. Do ginekologa idę dopiero w przyszłym tygodniu. czy mogę już wcześniej sama zrobić sobie takie badanie i u gina stawić się już z wynikami? Czy czekać na to co powie gin? A jeśli mogę to gdzie???Nigdy sama nie robiłam żadnych badań krwi - iść normalnie do przychodni czy jakiegoś instytytu - swissmed lub coś w tym stylu ? Mieszkam w trójmieście. Ile takie badanie kosztuje??? poradźcie i wybaczcie dziwne pytanie

Gość prolaktyna bb
witam! Ja własnie robiłam badanie prolaktyny (która okazała sie z reszta za wysoka) "z polecenia" gina. Można owszem samemu iść do laboratorium medycznego w danym mieście ale lepiej niech poleci to dopiero sam gin, będzie wtedy mógł "prowadzić" Twój przypadek wg "jego kolejności badań", bo i tak dr musi ten wynik zinterpretować (najlepiej). Ja dodatkowo robiłam jeszcze tsh i właśnie ta prolaktynę. Teraz będę powtarzac badanie (spr czy moze spadła czasem). Koszt takiego badania w laboratorium wynosi 30 zł + 2 żł za pobranie krwi do tego badania. Razem 32 zł płaciłam. To oczywiście zależy od miasta. Ja nie jestem z Trójmiasta -ceny najlepiej dowiedzieć sie na miejscu. Pozdrawiam :)

Gość majka 23
zaczekaj z tym badaniem zobaczysz co powie lekarz.ja musialm zrobic bo nie moglam zajsc w ciaze i gin kazal mi ja zbadac.badanie robilam w laboratorium medycznym i placilam 25zl