Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mmatrynkaa

USG GENETYCZNE W ŁODZI NA Sterlinga

Polecane posty

Gość mmatrynkaa

Witam czy ktoras z czytajacych tu kobiet miala robione usg genetyczne w owym miejscu... jesli tak napiszcie mi cos wiecej. jak wygladaja badania, czy nagrywaja na kasete badz na plyta, jakies zdjecia, okreslenie plci dziecka.. czas oczekiwania na to badanie- mam skierowanie na bezplatne badania i musze zadzwonic ale jestem ciekawa jak dlugo bedzie to trwalo... nio i czekam na kazda inna informacje o tym badaniu....

Gość mmatrynkaa
.

no ja niestety nie wiem nic o tym badaniu...ale mam pyt.: mozesz polecic dobrego ginekologa w Łodzi?

Ja mogę Ci polecić dobrego gin. w Łodzi. Nazywa się Wojciech Wiliński. Przyjmuje w przychodni przyszpitalnej w MAdurowiczu i prywatnie na Kamińskiego. Niestety zgubiłam nr tel. Jak zajde to napiszę. :) Ale lekarza polecam. Nie dość, że fantastyczny lekarz to i super człowiek :)

dzieki a gdzie jest w Łodzi Kaminskiego? Ma USG? Wiesz ile wizyta? Sorki za te pytania..

Gość niedługo urodzę
wydaje mi się, że "rydygier" na ul. szterlinga nie ma talich urządzeń do tego typu badań ale może się mylę. udało ci się na mówić lekarza na takie skierowanie bo z reguły nie są chętni do wysyłania na takie badania (chyba, że są ku temu jakieś przesłaniki). ja miałam robione takie usg ale zrobiłam sobie prywatnie - tak dla własnego spokoju. takie badanie trwa około 30 min, nie wszystkie gabinety nagrywają obraz na płytę cd ale napewno dostaniesz mnóstwo zdjęć. badanie polega na mierzeniu kilku tzw. markerów czyli pewnych części ciała dzidziusia tj. kość udowa, nosek, główka, brzuszek. lekarz jest w stanie na około 90 % powiedzieć czy dziecko ma zespoł Downa. poza tym sprawdza czy dobrze wykształciły się poszczególne narządy: mózg, serduszko, płuca, nerki. ceny prywatnie takich badań wahają się od 100 do 350 pln. mnie udało się zrobić za 120 zł w przychodni na ul. zielonej 25 tel: 632 55 11 u dr Elżbiety Baś-Budeckiej (bardzo fajna babeczka), ale wiem też, że bardzo dobrze "obsłurzą" cie na ul. kamińskiego dr Lech Dadurewicz tel: 603 166 978 (tam kosztuje 160 pln). do tego zrobiłam też sobie tzw. echo serduszka dzidzi - najtaniej w przychodni "salve" ul. struga 3 tel: 633 56 61 lub 633 78 01 dr Grzesiak (super lekarz). jeśli masz jakieś pytania to dawaj. napisz też kiedy masz termin - ja na 8.10. pozdrawiam ps. aha usg genetyczne robi się chyba do 21 tygodnia ciąży a w przychodniach tzw. państwowych bardzo długo się czeka.

mi tam bez zadnego ale dala skierowanie na te badania. w sumie to ona zaproponowala skoro moze dac na bezplatne to czemu nie wziac. a co do pytajacej sie o dobrego lekarza w lodzi to niestety tez nie pomoge bo mieszkam pare-dziesiat km od lodzi. dzieki za wszystkie info i czekam na dalsze.

zaomnialam dodac co do terminu to mam na 1 lutego 2007. a skierowanie dostalam od lekarza prywatnie ale nei kazala mi sie przyznawac ze to z prywatnego (ona jeszcze przyjmuje panstwowo)

Gość niedługo urodzę
ja też chodzę do gin prywatnie ale nie dała mi skierowania - miałaś szczęście! a do ytających o dobrego lekarza łodzi to czywiście ci, których ja znam: dr Grodzicka, dr Baradyn, dr Rogowski - "rydygier", dr Grzesiak "Salve" i dr Baś ul. zielona 25 i chyba też "modurowicz".

Ja również dostałam skierowanie na badania i do poradni genetycznej na Sterlinga w łodzi - z przychodni i bez proszenia, wręcz sama doktor kazała mi tam jechać. To ładny kawałek drogi - jakieś 150 km, a do wawy mam znacznie bliżej. Podobno w łodzi jest lepszy ośrodek jeśli chodzi o te sprawy.Wizytę mam 27.09 a dzwoniłam wczoraj żeby się zapisać.

Gość okatrynka12
moze ktoś jeszcze badał sie na Sterlinga-stary temat...ale odkurzam:)

Gość kawoszek
Ja byłam na badaniach genetycznych na Sterlinga. Jest to mała przychodnia, w której wykonują usg w ciąży, amniopunkcję oraz badania genetyczne rodziców, dzieci - kariotyp i wiele innych. Ja robiłam usg w 12 tyg i amniopunkcję w 16 tc. Gorąco polecam , obsługa fachowa, miła a pani dr tamara Michalska, ktora robi usg i zabiegi amnio po prostu rewelacja, z taka opieką nie spotkałam się nigdzie choc warunków tam nie ma - no ale to nie sprawa personelu. W 12 tc dowiedziałam się , że prawdopodobnie będę miała dziewczynkę, w co nie chciałam uwierzyć, no i rzeczywiscie:)

Gość kawoszek a dlaczego robiłaś
amniopunkcję? miałaś jakies wskazania?