Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość drugggggggaaaa

szukam osob

Polecane posty

Gość drugggggggaaaa

srodkowych w rodzinie :) tzn. chodzi mi o to, ze mam rodzenstwo starsza siostre i mlodszego brata i mowia, ze te srodkowe osoby sa inaczej traktowane przez rodzicow tzn, niezauwazane czy wy to odczulisice u siebie?? bo ja tak :)

Gość trumtururum
kurcze, ja jestem najmłodsza ale prawie jak jedynaczka :O po 12 latach przerwy moim rodzicom "odbiło" :P i w sumie jak dorastałam to moje rodzeństwo się wyprowadzało z domu, mojego brata to prawie w ogóle nie znam bo wyprowadził sie jak miałam jakieś 10 lat :O dopiero teraz jak ta różnica wieku się zatarła to poznajemy sie na nowo...z siostrami zreszta tak samo :O

Gość Zuuuuuuuuuzka
Ja jestem "środkowa" - podobno osoby te są wyjątkowe, bardziej niż te z "brzega"

taa u mnie ten srodkowy byl zawsze najbardziej pokrzywdzony (wg niego samego) wiec wywalczyl sobie najlepsze traktowanie swoim uzalaniem sie :)

Gość mój mąż
jest środkowy i podzielam zdanie autorki topiku

Gość mój chłopak jest środkowy
również podzielam opinię autorki topiku. pierworodny jest w jego rodzinie faworyzowany a jego niegrzeczne i nieodpowiedzialne zachowania kwitowane są "bo on już ma taki charakter" a młodsza siostra jest uwielbiania przez matkę. mój chłopak jakoś tak jest w tle. może dlatego, że zawsze dobrze się uczył, nie stwarzał problemów wychowawczych, szybko stał się samodzielny i zawsze pomagał, gdy go o to proszono (gdy nie proszono też). w sumie to on był najodpowiedzialniejszy w tej rodzinie. ja nie mogę do tej pory zrozumieć jak funkcjonuje rodzina, w której to nie rodzice a licealista pilnował, żeby rachunki popłacono czy żeby zamrażarka nie świeciła pustkami. od lat on nie mieszka już w tamtym domu a do tej pory dba o to wszystko.

trumtururum witam w klubie :P. moi rodzice zaszaleli po 10 latach :D. A pierwszy raz \"zaszli\" 17 lat przede mną :P. Mam dwóch braci. Stare konie! :P;)