Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Żałosna

Kiedy porod po fenoterolu?

Polecane posty

Ja brałam fenoterol i Isoptin razem już od 6-go miesiąca ciąży, bo miałam łozysko przodujące...tzn, zachodziło całkowicie na ujście i niemogłam rodzić naturalnie. Musiałam brac, bo dostałam skurcze i tak do porodu. leżałam w szpitalu i miałam krwotoki i skurcze, ale brałam największą dawkę, niestety urodziłam w 36tyg. pomimo leków. Wina lekarza, który mnie zbadał ginekologicznie przy skurczach na 90% w skali KTG. Dwa dni później miałabym pełny 37 t.c., jak również data porodu, a tak mnie przetrzymał i odratowywali mi synka, który się wykrwawiał i dusił. Po porodzie ustały funkcje życiowe... Uważajcie na siebie i bacznie obserwujcie organizm, kazdą zmianę od razu informujcie lekarza. Ja miałam pewien objaw zawsze przed krwotokiem...puchła mi prawa stopa i była jak bania...lewa mniej. Pozdrawiam i trzymam kciuki.

Gość agulek85
Witam!! Termin porodu wyznaczono na 8 marca - czyli dzisiaj :) W 22 tc dostałam skurczy, jechałam na No-spie potem tydzień w szpitalu z Fenoterol i Isoptim :/ Obecnie jesteśmy w 40 tc i jak skurcze były kiedy nie trzeba było tak ich teraz nie ma :/ .. Z tego co wyczytałam różnie bywa, ale zastanawiam się czy mój brzuszek nie będzie przenoszony... :/

Gość nikaa870904
Hej.Pod koniec 32 tc trafilam do szpitala z bolami podbrzusza jak na miesiaczke,okazalo sie ze mam skrocona szyjke macicy i 1 cm rozwarcia,w szpitalu przelazalam 2 tyg dostawalam fenoterol+isoptin,spasmophen i no spe.W domu dalej biore fenoterol jutro mam go odstawic(jestem juz w 38tc) Mam pytanie kiedy mniej wiecej urodze po jego odstawieniu? Dodam ze mimo ze zazywam ten lek odczuwam czasem lekko bolesne skurcze.

Żałosna - ja mialam brac to swinstwo niestety moj organizm nie przyjmowal tego leku wiec musialam go odstawic.Bralam go ok.3tyg.temu.Teraz jestem w 34tc mam rozwarcie na 2cm od czasu do czasu skurcze ale na porod jeszcze sie nie wybieram:)

Gość feeli
ja przestałam brać w 34 tyg to jest 3 dni temu... teraz brzuch mnie boli jak na okres ciekawe kiedy malutka wyjdzie :) pozdrawiam

Gość karola3
Hej wczoraj odstawiłam fenotoral jestem w 38 tyg ciąży , strasznie mnie brzuch boli jak bym miala okres dostać a brzuch mi nie opadł czy to możliwe że na dniach urodze. Czy wy jak odstawiliście to odeszly wam wody czy miałyście bóle

Gość lenamagda_26
hej, jutro zaczyna sie u mnie 36 tydz, odstawiłam fenoterol w piątek i mam dość silne skurcze(mijaja gdy sie położe, wzmagają sie przy chodzeniu) i nie wiem co robić - dzwonić do lekarza czy jeszcze poczekać?:?w sobote miałam robione ktg i wszystko było ok. w 28 tyg miałam rozwarcie na 0,5 cm(co niektórzy lekarze uważają za fizjologiczną norme) i od tego czasu podobno sie nie pogłebiło.Dziś staram sie leżeć, ale leżałam prawie cała ciąże i lekarz kazał mi zacząć sie troche ruszać bo powiedział że bede miała problemy przy porodzie:((Czy te skurcze mogą zagrażać dzidzi np. niedotlenieniem?? prosze o dpowiedź jeśli któraś z was też tak miała...wizyte mam dopiero w piątek(kolejne ktg i usg) ale chyba nie wytrzymam tej niepewności...:((

Gość ****przyszła****mama****
Ja odstawiłam fenoterol wczoraj ( początek 37tyg.)i jestem ciekawa kiedy sie ruszy:)

Gość bucia
Ja odstawiam stopniowo. Jutro ostatnia dawka. Ciekawa jestem kiedy mnie złapie.

Gość Też się tak niecierpliwiłam
jak wy. Odstawiłam fenoterol na początku 38 tygodnia, a urodziłam 5 dni po terminie. Po prostu córka zmieniła zdanie i juz się tak nie pchała na świat;)

ja odstawiłam fenoterol w 35 tc brałam od 28 po 0,5 tabletki 3 razy dziennie ponieważ w 28 tc okazało sie że mam skurcze (wyczułam to tam ze brzuch byl czesto twardy i nie czułam ruchów dziecka) i skrócona szyjka . w dniu odstawienia leku czułam twardniecie ból oraz coś mnie ciągneło w dole brzucha a w kolejnych dniaj nic normalnie zero reakcji!!! teraz kineły prawie 2 tyg i sportotem odczówam krótkie niebolesne skórczze... napisze kiedy juz urodze :)

od 27 tc miałam założony szew i fenoterol,w pierwszym dniu 37 tc błagałam lekarza o ściągnięcie szwu bo już nie dawałam rady,ciągłe kołatania serca,skurcze około 30 na dobę,ciągle leżałam,nawet brzucha nie mogłam umyć bo takie skurcze mnie brały podczas chodzenia,myłam się w misce,po kawałku,mąż mył mi włosy,masakra,a że dziecko ważyło 3200 to zlitował się i zdjął mi szew,kazał stopniowo odstawić fenoterol,to był poniedziałek(12.02.07) 9 rano,zdjęcie szwu i 3 tabletki do 19,o godzinie 3 w nocy zaczeły się skurcze co 5 min,na porodówce byłam o 4.30,potem skurcze były 100% co 3 min a rozwarcia 0,tak więc po około 18 h zrobili mi cesarkę,mały urodził się o 21.21 we wtorek 13.02.2007:)raczej nie ma reguły.

Gość TwixyMixy
Dzien dobry. W 27 tygodniu ciazy trafilam do szpitala ze stawieniami sie macicy po 4 dnia zostalam wypisana i zapisano mi fenoterol 8x0,5 i isoptin 3x1 . W karcie ciazy mialam wspisane dno macicy 1,5p+pepek a szyjka drobna w osi kanalu. Teraz w 35 tygodniu ponownie pojawilam sie u i stwierdzil ze nie jest dobrze podwyzszyl dawke do 12x0,5 tabletki oraz wpisal w karte dno macicy pod lukami a szyjka (tego nie moge sie doczytac a moj lekarz nie jest za chetny do rozmow i wyjasnien a niewyraznie pisze)w osi na opust. Mozecie mi powiedziec co to oznacza prosze pomocy niepokojoe si

Gość matylda84matylda
Bralam fenoterol od 31 tc, do kolatania serca sie przyzwyczailam, nie bylo dramatu, a po fenoterolu czulam sie o niebo lepiej. W 36tc i 6 dniu (czwarek) bylam na ktg i pomimo brania byly nieregularne skurcze ( nie czulam ich), lekarz kazal odstawic lek i czekac. I na nastepny dziem zaczely sie nieregulane skurcze, gdy dlugo siedzialam np w aucie to byky regularne co 5 minut. I tal od czwartku do wt i w dzien i w nocy skurcze przepowiadajce :/ Od nd czop sluzowy zaczal odchodzic. We wt skurcze regularne ponad 2h ( w kazej pozycji) i do szpitala. Tam 1 rozwarcia i 37 tc i 4 dzien-dla lekarzy wczesniak wiec czekaja czy porod sie rozwinie. Dostalam nospe rozkurczowa i hydroxyzyne na uspokojenje bo wygladalo jak skurcze przepowiadajace (na chwile pomoglo). Dobre pozniej po tym jak sie najadlam i lekarka nastrolila mnie pozytywnie, znow walka - prysznic, pila itd i 5 cm rozwarcia. Potem znieczulenie, oxytocyna i po 11 h w tym prawie 2h parcia- cesarka, bo glowka malej zle sie wstawila i bylo to dla niej bardzo niebezpieczne :( i przyszedl na swiat w 37 i 6 dniu ciazy moj 4kg wczesniak :)