Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość do tych z UK

Jak sie zyje w Szkocja

Polecane posty

Gość do tych z UK

Mieszkam w Londynie, ale chcialbym wyemigrowac gdzies na polnoc - polnocna Anglia lub Szkocja. czy latwo tam nzlaezc prace za stawke wyzsza niz minimalma np. kitchen porter lub packer. Chodzi mi o czas powakacyjny. Jakie sa ceny pokoi jednoosobowych?

Gość hyhyhhhhhh
mi sie zyje dobrze w Szkocji:) Ceny pokoi sa rozne w zaleznosc czy jest to duze miasto (Edynburg, Glasgow, itp.) czy tez jakies mniejsze miasteczko:) Ja mieszkam w mniejszym i osobiscie uwazam, ze w takim latwiej znalezc prace, ale pewnie sa tez i inne opinie:) Czasem trudno tylko zrozumiec Szkota, ktory fafluni po szkocku;p Nawet Anglicy maja czasem z tym problem:)

Gość mozna wiedziec jakie sa ceny
pokoi, a polskich dziewczyn dostatek?

Gość hyhyhhhhhh
a i polecam strone http://www.szkocja.net jest tam cale forum odnosnie zycia w szkocji, poradniki a takze ogloszenia z mieszkaniami itp. :)

Gość hyhyhhhhhh
polskich dziewczyn pelnoo:) Jak zreszta juz wszedzie- pelno nas Polakow:)

Gość Ja nie wiedzieć
Ja nigdy nie być w Szkocja!

Gość zamki odwiedzacie
jak tam z natura i pogoda strasznie wietrznie

Gość hyhyhhhhhh
bywa czasem wietrznie i deszczowo, ale nie tak wcale tak zle jak niektorzy mowia:) W te wakacje pogoda np. byla cudna moim zdaniem:) teraz troche sie popsula, ale nadal cieplo:)

Gość mieszkam w londynie
i prawdopodobnie jesienia przeprowadze sie

Gość znajoma pojechała
do Edynburga. język zna bardzo dobrze, ukończyła filologię angielską, dostała się na studia w Edynburgu, ale nie stać jej na luksus studiowania i niepracowania, więc dziewczyna od dwóch miesięcy szuka pracy. na razie trafia jej się tylko dorywcza praca, np. jeden dzień jako hostessa w supermarkecie, dwie godziny w tygodniu sprzątania w księgarni, wyprowadzanie psa. cięzko jej jest.

Gość hyhyhhhhhh
mozna sie tutaj zglosic o dofinansowanie i zwrocenie kosztow za studia. Poza tym wielu znajomych moich studiuje, czy to w Edynburgu czy w Stirling i pracuja part-time i nie narzekaja:) Oczywiscie zdarzaja sie rozne sytuacje, takie jak np. Twoja znajoma. Generalnie jak ktos chce przyjechac to duzych miast to najlepiej poczekac az wyjada studenci, to bedzie latwiej z praca. Ja jednak twierdze, ze lepiej jej poszukac w mniejszych miejscowosciach:)

Gość znajoma pojechała
trzymamy za nią kciuki i mamy nadzieję, że jej się uda.:)

Gość ja sie wam zyje w tym kraju

Gość Czarna Malwa
Ja jadę tam niedługo. Mam nadzieję, ze to bedzie mój drugi dom. :)

Gość ciekawy temat

Gość Maria*
Jestem w Szkocji rok.Jest OK.Po przyjezdzie w okresie konca wakacji szukałam pracy miesiąc,mój chłopak również. praca typu kitchen porter,pokojówka,kelnerka,często jest za trochę więcej niż 5.05, ale rzadko powyżej 6 funtów. obecnie szukam nowej pracy,odeszłam ze starej bo mnie dobijała (cięzko oj cięzko było). mam nowa na pól etatu,niedługo jednak zacznę znowu inną.praca jest,ale naprawdę,cięzko znaleźć pracę komuś bez doświadczenia w jakimś konkretnym zawodzie (najchętniej patrzą na UK experience,ale np. ja poza tym mam z USA i to też mile widzą). polskie doświadczenie tez dobre,oczywiście. no i bez znajomości, jest cięzko,ostrzegam,przyjazd bez experience i znajomych na miejscu to niemal samobójstwo.ale trzeba próbować. pogoda kapryśna,ludzie rózni,niektórzy Polacy to takie świnie dla drugich,że głowa mała.ale jednak poznaliśmy tu sporo wspaniałych Polaków.pozdrawiam z Edynburga!! mam dziś wolne i sprzątam nasze mieszkanie :-( ale wolę to,niż sprzątanie w pieprzonych hotelach!!! :-)

Gość Perełka .
Skąpo

Gość odnowa - jak sie wam tam zyje

Gość w szkocja dobrze zyja

Gość orangutan Jozef
pewnie lepiej niz w tym szambie londynskim :o

Gość ......scdsaa......

Gość mieszka tam ktos z kafe

Gość zalamana kasia
moze odmieniac rzeczowniki sie naucz. Nie dziwne ze nie ma dla Ciebie pracy w "Polska"