Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Rybnik-Iza

slub w srodku tygodnia

Polecane posty

Gość lisek 24
Cywilny oczywiście ?

Jak bez wesela to czemu nie ale goście z daleka raczej się nie wybiorą. Ja odradzam.

bo akurat choc dopero w 2008 na tej sali nie ma juz wolnych miejsc w sobote anie chcialabym z niej zrezygnowac

Gość buka poka
Mój znajomy był w zeszłym tygodniu na takim slubie (wtorek). Dlaczego nie? Czy to taki problem wziąć dwa dniu urlopu?

sama mam na slub 1400km wiec dla mnie to nie ma zaden argument a chyba kazdy wie z pol rocznym czy rocznym wyprzedzeniem to zalatwi sobie urlop

Albo inny miesiąc bo ta sala chyba nie jest oblegana przez cały rok????!!!!

Gość buka poka
Zreszta chyba lepszy środek tygodnia w lecie niż sobota w listopadzie.

myślisz, że to tak łatwo moje dwie kuzyki wiedziały rok wcześniej i nie mogły załatwić sobie wolnego na głupią sobotę, żeby dojechać i w niedzielę wrócić. Ja o mało nie dostałam urlopu na własny slub. Tak to teraz jest w naszym kraju :o

Gość lisek 24
W tygodniu to rzeczywiście ludzie pracują i bedzie to dla gości pewien problem nawet jak mówisz ze z wyprzedzeniem bedą wiedzieli o ślubie ale może uda ci sie wszystko zorganizowac i goście plamy nie dadzą :)

Gość popieram te zabawy sa dla ludu
to zmuszanie gosci do brania specjalnego urlopu - robisz kłopot poprostu moze ktos nie przyjechać

no to postawcie sie wmojej sytuacji podoba wam sie sala a niestety nie ma wolnych miejsc a na 100%chcielibyscie miec tam wesele wiec ......co zrobilibyscie

widać jesteś zdecydowana więc nie potrzebny ten temat. Ja wyraziłam swoje zdanie i tyle. Obyś nie żałowała tego ale życzę oczywiście jak najlepiej więc POWODZENIA. A zaraz nie odpowiedziałaś czy piątek nie wchodzi w grę. To tak prze okazji.

izabela nie kto chce tylko kto może to dostanie. To nie takie proste zwłaszcza w wakacje. Np w mojej pracy nie ma jak kto chce tylko jak ktoś dostanie to ma i niech się cieszy :o

akurat piatek mi nie odpowiada a wiem ze w polsce w duzych firmach pracownicy zalatwiaja sobie w styczniu urlopu a jeszcze do urlopow a jezeli ktos pracuje 7 dni w tygodniu to co do soboty tez ebdzie mial problem przyjsc ale to moja sugestia

Gość kurka wodnaa
izabelo Piątek jest fajnym dniem na ślub kościelny i nawet coraz więcej jest takich ślubów. Musisz jednak pamiętać, że piątek jest dla kościoła dniem postnym i w wielu kościołach wymagane jest uzyskanie w kurii specjalnej dyspensy na zawarcie w tym dniu ślubu i organizacji wesela. Może jest to głupi przepis, ale wiem, że w wielu kościołach jest przestrzegany.

moja koleżanka miała w piątek (4 sierpnia) i to żaden problem uzyskać dyspensę. Napisała list do kurii oni jej odpisali, że ma dać na ofiarę i na tym sprawa się zamknęła. Ten przepis jest po to aby ściągnąć jakąś kasę i nic więcej ;)

Jak uważasz twój wybór ale przemyśl to jeszcze. I jeszcze raz POWODZENIA

Jak chcesz mieć komplet gości to jednak odradzam środek tygodnia. Często to nieprawda że nie problem wziąć 2 dni urlopu niestety. Ja np. w poprzedniej pracy miałam spore trudności żeby dostać 1 dzień :/ Poza tym niektórzy goście mogą woleć wykorzystać swój urlop na odpoczynek itp. Więc wybór należy do Ciebie - albo sala albo goście... A tak przy okazji to szczerze mówiąc kompletnie nie rozumiem ciśnienia na obleganą salę. Chyba nie to jest najważniejsze?

Gość popieram te zabawy sa dla ludu
oj laleczko u mnie w pracy jest przestój technologiczny w czerwcu i tylko wtedy sa urlopy..... dziewczyny Ci dobrze radzą ale skoro jetes zdecydowana na robienie kłopotu to droga wolna

ja też uważam, że 15 sierpnia 2008 byłby dobrym terminem :) ja również planuję ślub na 2008, ale niczego jeszcze nie załatwiałam. Sądzę, że skoro 15 jest święto to nie powinno to przeszkadzać w kościele, że jest to piątek. Choć z drugiej strony jest jeszcze jeden problem-ktoś kto ma ślub 16.08.2008 może sobie zarezerwować sale od piątku, czyli od 15-tego i wtedy dupa zbita :/