Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nauczyciel od września

Ile zarabiacie jako nauczyciele?

Polecane posty

zawsze jak dyrektorka dzwoni w jakiejs sprawie szkoly to do mojego ojca i On od razu jezdzi, wszystko zalatwia.. no i jakos duzo nagrod dostaje:O a napisalam 2500-3000tys bo kiedys za jakies osiagniecia w rozwoju szkoly dostal nagrode pieniezna, ale zwykle to 2500tys zl mama tez jest po 3 studiach, ma mianowanie i cos tam jeszcze pracuje z dziecmi najbardziej uposledzonymi wiec moze dlatego, nie wiem

W Wawie 100zł za wychowawstwo... Zejdźcie z dziewczyny... Dodatkowe zajęcia są o wiele lepiej opłacane... pedagog specjalny też lepiej zarabia...

Gość ja mysle ze
ludzie,ktorzy twierdza,ze ich rodzice zarabiaja 2500 zl jako nauczyciele (i to jeszcze na reke) musza czegos nie wiedziec, tzn moze nie maja pelnego obrazu pracy swoich rodzicow,np nie wiedza,ile ci rodzice maja nadgodzin,albo jakie maja zajecia dodatkowe (platne,bo w szkole wiekszosc zajec dodatkowych, np rozne teatrzyki itp nie sa dodatkowo platne). Bo az mi sie w to nie chce wierzyc. Gdyby kazdy nauczyciel pracujacy na etecie zarabial 2500 zl netto beznadgodzin i zajec dodatkowych, to bez wahania zostalabym nauczycielka.

NO TAK, ma mianowanie i jest nauczycielem dyplomowanym, tak jak chyba netefilka TWOJ TATA??

Gość koob
... mam 30 zł brutto za wychowawstwo :-0

Gość nauczycielka z K
Blondi, więc sama widzisz... już na jesdnej sprawie jest różnica ponad 70 zł, a gdzie reszta mniejsza z tym... nauczycielska pensja jest żebracza w porównaniu z pracą, jaką się wykonuje

Gość nauczycielka z wroclawia
NAUCZYCIELE PO MIANOWANIACH I Z DYPLOMAMI MOGA TYLE ZARABIAC. WIEM BO MOJ MAZ DOSTAJE 2300 ZL NA REKE A UCZY GEOGRAFII W LICEUM PANSTWOWYM

Gość koobi
Po mianowaniu na pewno nie.

Gość no wlasnie wlasnie
bo tu wszyscy pisza: moja mama jest nauczycielem dyplomowanym z 20 letnim stazem pracy i zarabia 2000 netto. A ja bym chciala wiedziec,ile zarabia POCZATKUJACY nauczyciel i w jakim tempie jego zarobki wzrastaja,np ile zarabia nauczyciel z mgr swiezo po studiach i w jakim tempie (po ilu latach) jest w stanie zarobic np 1500 na reke.

co po mianowaniu?

Gość nauczycielka z K
kamiza mianowanie i dyplomowanie to dwie różne sprawy cos mieszasz

Gość koobi
2300 po mianowaniu? Jak to robi? Ma 2 etaty?

Gość połowa mojej rodziny to
nauczyciele. pracują w szkołach publicznych (Sp i Gim) Mają mgr, tytuł nauczyciela dyplomowanego i dłuuuuuugi staż i wszyscy zarabiają podobnie - koło 1700zł. wydaje mi się NIEMOŻLIWE zarabiać więcej :( No chyba że jest się dyrektorem albo żoną dyrektora :) (tak tak)

MA DUZO NADGODZIN

biorac pod uwage lata pracy mojej ciotki wiele nagrod dodatek motywacyjny wysokosci 9% i wychowawstwo to ojciec netefilki musialby miec mase nadgodzin. wezmy pod uwage ze na reke poborow dyplomowany ma ok 1700zl czyli ojciec miesiecznie na nadgodzinach dorabia kolejne 800 a to daje 200tygodniowo czyli niechby mial nadgodzine platna 20zl to i tak 10h tygodniowo by miec musial a to juz jest wbrew przepisom higieny pracy bo nauczyciel oficjalnie i legalnie platnych moze miec w jednej szkole 27godz tygodniowo poza tym kolka , sksy i inne imprezy sa tak samo platne za kazda godzine jak i normalne nadliczbowki i jeszcze jedno - jesli neteflika liczyla srednia na podstawie zeznania podatkowego to trzeba jej wiedziec ze jesli mial nagrode i trzynastke to one sa w to wliczone i wtedy nie miarodajne jest dzielenie tej sumy na 12 :)

Gość koobi
No własnie----jesli pracuje np. 32 h tygodniowo (to jest max, co gmina/powiat może przyznać)+ dodatki motywacyjne+wysługa lat to może...

pierwszy rok to koło 800-900zł :( jeśli przyjmą na 2 rok to już koło 1100 :P po mianowanym coś rośnie. a maximum po zrobieniu dyplomowanego.

Gość nauczycielka z K
no właśnie początkujący na rękę ok 850 zł 1500 może ok po 10 latach wcześniej jeśli ma dużo nadgodzin

Nie wiem bo się na tym nie znam, dyplomowanie czy mianowanie, nie wiem o co w tym chodzi! Mianowanie robila parę lat temu to wiem no i zawsze mówiła, że jest dyplomowana to napisałam i tyle. Nie wiem po co miałabym mieszać, przecież nie będę od tego sławna:O

Gość koobi
..a nawet 27 :-)

Gość Synalek mamusi
moja mamusia mam tytuł doktora , pracuję w dobrych uczelniach prywatnych w Warszawie i wyciąga 5000-6000 zł na miesiąc , kocham cię mamusiu 🌻

mówiłam, że ma premie, 13 tez ma, ale ja obliczylam Wam srednia na miesiac i tyle mi wyszlo :) no i organizuje zawody w imieniu szkoly, moze to tez sie liczy moze czegos nie wiem skoro piszecie, ze to za duzo:P

Gość Synalek mamusi
z tymże mało w sumie pracuje jakby chciała to mogłaby więcej pracować i więcej zarabiać , ale tatuś 🌻 jeszcze więcej zarabia więc nie musi.

no wlasnie wlasnie - na start bedziesz miala ok 700zl na reke, przez rok robisz staz i zdajesz egzamin na kontraktowego, wtedy kwota mniej wiecej ok 850zl na reke. 2 lata jestes kontraktowym i we wrzesniiu kolejnego roku zaczynasz staz na mianowanie - wtedy kolejne 3 lata robisz staz ktory ponownie sie konczy egzaminem i wtedy wyjdzie ci jakeis 1200na reke (dojda lata pracy) po tylu latach z nadgodzinami owszem zarobisz 1500 ale zeby miec taka stawke na czysto musisz po mianowaniu odczekac rok a nastepnei zlozyc papiery na dyplonowanie i znowu 3 lata robisz staz no i dopiero po tej DRODZE PRZEZ MEKE , uslanej masa zbednych papierkow masz na czysto ok 1700 plus nadgodziny jesli w miedzy czasie nie urodzisz dzieci ani sie nie pochorujesz (ja i dziecko i dlugie chorobsko zaliczylam a wtedy sie staz przedluza) to bedziesz miala ladna kase za..... 10 lat

synalek mamusi - to się ciesz :D ja też jestem skazana na karierę nauczycielską :P hmmmmmmmm a może by tak zrobić doktorat......... :P :classic_cool:

Gość netefilka czy twoja
mama jest pedagogiem specjalnym?

Gość lilka----------
mojaznajoma pracuje w szkole specjlanej i maponad 3000 zl na reke poniewaz tam dostaja duzo dodatkow za prace z takimi dziecmi