Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tusia123

Moze ktoś wie....??

Polecane posty

Gość tusia123

Mam pytanie moze któras sie tym interesuje i bedzie mi potrafiłą na nie odpowiedziec. Bo ciekawi mnie jedna rzezc, jak lekarz(ginekolog) jesli hie robi usg moze sprawdzic prawdopodobnie czy kobieta jest w ciazy.Moja kolezanka zrobila test wyszlo jej ze jest w ciazy poszla do lekarza panstwowa ten jak wiadomo nie zrobi od razu USG panstwowa trzeba sie zapisac.Pomacał ja pobrzuchu gdzes tam ja bolało i on powiedziałą ze na 99%to ciąża.podobno da sie jakos to sprawdzic. Przeciez kiedys nie było USG ijakos lekarze musieli sprawdzac :))

czesc to da sie sprawdzic bez usg.lekarze wyczuwaja czy jajniki sa powiekszone czy cos takiego albo cze macica jest rozpulchniona

Gość Pierwszym
Pierwszym objawem ciązy jest brak miesiączki. W wiekszości przypadków jej brak świadczy o ciąży.

Gość mój lekarz przy pierwszym
badaniu nie robił usg (oczywiście, bo po co, to nic dobrego) a powiedział, że płód jest duży bada ręką

Gość do alez mnie ciekawi
ja naleze do prywatnej kliniki i mimo to na pierwszej wizycie lekarz tylko mnie pomacal, nie robil usg... nie przesadzajmy z usg, dla dziecka nie jest to mile, w normalneie rozwijajacej sie ciazy 3 usg przez 9 miechow wystarcza....

Gość to potrafi stwierdzic ciaze
to potrafi stwierdzic ciaze po dotykaniu brzucha z zewnatrz? bo rozumiem ze jak powiekszona macica ale z zewnatrz? jajniki szuka?

ja co prawda miałam robione usg przy pierwszej wizycie, gdy powiedziałam o pozytywnym teście, ale zanim je miałam, lekarz zbadał mnie ginekologicznie, i z wyglądu szyjki macicy stwierdził, że to PRAWDOPODOBNIE ciąża, potem badał mi brzuch i na końcu zrobił usg

Gość a jak badal brzuch
prosze o odp

generalnie dość boleśnie go uciskał w różych punktach, ale po czym stwierdził ciążę podczas tego badania - a zanim zrobił usg powiedział, że \"tu też wszystko wskazuje na ciążę\" - nie mam pojęcia...

Gość dziekuje za odp
:)

Gość test B-HCG
Można również stwierdzić czy to ciąża czy nie wykonując badanie poziomu B(beta)HCG. Robi się go z krwi i jest on bardzo wiarygodny.

Gość wwwwwwwwwwwww
w