Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niki96

PROSZE O RADY UCZULENIE PO KREMIE Z RETINOLEM CO ZROBIĆ????

Polecane posty

Gość niki96

Witam serdecznie .niedawno kupiłam krem z retinolem z oriflame ale nie wiedzialam o tym (co zbyt za pozno mi powiedziano)że kremów z retinolem nie wolno używać latem ,a jesli juz to po wyjsciu na dwor stosowac wysoki filtr. Teraz po uzywaniu tego kremu dostałam na twarzy uczulenie.Twarz zrobiła się szorstka i sa to czerwone plamki jakby wysypka lub liszaje.Sa suche i pieką.Jaka mascia lub jakimi sposobami moge sie ich pozbyc.Czego unikac?? (napewno wiem ze tego kremu)??prosze doradzcie.

Gość hmm..hm
A slyszalam, ze kremow z retinolem nie mozna uzywac w zime. A tu widze, ze w lecie tez nie. To kiedy mozna??

Gość Linkaa
odstawiasz wszystko ! Przegotowana woda do mycia twarzy ewentualnie zaparz sobie 2 torebki lipy na szklanke wrzątku i letnią przemyj twarz. Do smarowania twarzy mozesz używac wyłącznie obojętne rzeczy , nie wiem jaka masz cere ale np. dla suchej moze byc nawet zwykła wazelina. Kup sobie w aptece tabletki przeciwuczulenoiwe , napewno kobitka w aptece doradzi Ci cos teraz już są bez recepty tylko mała ilośc i do tego troche wapna i bedzie dobrze ale pamietaj ,że naskórek regeneruje sie 28 dni minimum. A jak będzie gorzej bez dermatologa sie nie obejdzie !

Gość retinol
z tego co ja wiem to krem z reinolem stosujemy na noc. a na dzień filtry. Mam prośbę powiedz mi który to jest. a wogle jeśli możesz napisz mi składniki? kiedyś ktoś tu na kafe pisał o retinolach to porównamy. A wogle kremy z wiatminą A czyli retinolem bardzo ostrożnie przy cerze wrażliwej.

Gość niki96
dzieki za odpowiedzi .To był krem z firmy oriflame wrinkle repair retino.Czyli krem z retinolem na noc.Ja mam cere mieszana ale policzki raczej suche.Uzywałam go na noc,ale narazie zaprzestaje kompletnie.Nigdy nie mialam zadnych uczulen na zadne kosmetyki ale jak widac ma on wielka siłe. Jakie sa skladniki tego kremu juz niewiem bo wyrzuciłam pudelko i ulotke ale zawiera on napewno witaminy A E C

Gość gość
Jeśli mam uczulenie na retinol to mogę używać kremów z witaminą A? Wiem że retinol jest pochodną witaminy A. jak potraktować opis kremu że ma witaminę a ? czy to rodzaj skrótu a tak naprawdę to retinol?