Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamuska...hmmm

Ginekolog nie wypisała mi postinoru..

Polecane posty

Gość mamuska...hmmm

...i w sumie...dobrze... chyba.Mam wątpliwości.Przez rok wypisywała mi Dianę35 jako środek anty... Pod koniec czerwca zrobilam próbę wątrobową, no i okazało się ze jest kiepsko-znacznie za wysoko poziom ALAT (t5,podczas gdy prawidlowy to 40).Podjęliśmy z chłopokiem, za namową gin, że trzeba ostawić tabletki... We wtorek pękła nam prezerwatywa.. Mały szok, ale potem przypomniał mi sie ,,PO-MEN".. WCZORAJ BYŁAM U GIN.. I NIE DOSTAŁAM RECEPTY..Powiedziała, że nie chce mieć mnie na sumieniu, że ta tabletka szkodzi dziewczynom calkowicie zdrowym, a dla mnie w ponad 99% przyjęcie jej skończyło by sie tragicznie.. Byłam zła.. Chciałam iśc prywatnie do lekarza ale..zastanowiłam sie..Zdalam sobie sprawe, ze moge zrujnowac sobie zdrowie..mam 21 lat, ciąże planowałam na jakies 25-26lat, ale planowałam..Jeszcze nie wiem, czy jestem w ciazy..czekam na okres,ale swiat sie nie zawali...chyba:)

Gość no to marnie
Ja tam nie wiem, ale mnie w ciąży wątroba wysiadła :o

Gość mamuska...hmmm
Z tego co mowisz ciaża może mi zniszczyc watrowe-ale nie bardzo rozumiem dlaczego.. A POSTINOR ZROBU TO NA PEWNO

Gość no to marnie
Bo w ciązy też występuje wysokie stężenie hormonów , a trwa dłużej niż działanie postinoru.

Gość alissa20
i dobrze! ja miesiace temu nie wiedzialam ze te tabletki sa takie szkodliwe...do dzis nie mam okresu bylam u lekarza ktory nie wie o co chodzi, jestem spuchnieta, testy ciazowe wychodza negatywnie, bola mnie jajniki podejrzewam ze mam jakas ich niedoczynosc :( i wszystko przez 2 durne tabletki!!

Gość spokojnie to tylko awaria
No,jeśli wypisywała Ci Diane jako środek anty,to nie dziwię się,że bała się o Twoje zdrowie.W sumie,to pewnie zdziwiona była,że jeszcze wątrobę masz. Strasznie szkodliwe?A co za różnica dać sobie raz a porządnie niż cykać przez kilka lat? Węszę tu jakąś propagatorkę życia poczętego(choćby wirtualnie tylko).Cóż,ja po DEPO PRO VERA nie mogłam dostać @,a tabsy musiały poczekać.Brałam awaryjnie postinor i @ ani krwawienia nie było,a próby wątrobowe mam,jako weteranka hormonalnej antykoncepcji w normie.I fakt,w ciąży moja wątroba nie pałała do mnie sympatią ,ale akurat wtedy badań nie robiłam.I wtedy wcześniej nie brałam hormonów.

Gość mamuska...hmmm
Witam!Mam ograniczony dostęp do komputera..Wcale nie chcę mieć teraz dzieci( tak wogole to owszem).Po tym jak mi odmowila, poplakałam sie...poczulam sie bezradna)..zdrowie jest dla mnie ważniejsze... Mam 21 lat i nie jest najgorzej..mam kochającego chlopaka.Gorzej by było zapewne gdybym miała lat naście.. Póki co,nie powiem..Czekam na okres z niecierpliwościa... Dodam, że nie należe do ryzykantek..Współżyję od 18 roku życia, cały czas bralam tabletki-najpierw Regulon, potem Diane35. W te wakacje-po próbie wątrobowej, zaczęło sie moje (nasze)doświadczenie z prezerwatywami... i... pękła za ostatnim razem.Wcale nie uśmiecha mi sie zostać teraz mamusią, ale boję sie sobie zaszkodzic..zreszta na postinor juz za późno a w razie czego na zabieg sie nie zgodzę..Czekam na okres.Trzymajcie kciuki!Odezwę sie jeszcze!!

Gość mamuska...hmmm
No i... DOSTAŁAM OKRES :):) po tygodniowym opóźnieniu :) Dość mocny, ale jest.... jeszcze nie mogę mieć dzidzi.. Buziaki:*

Gość btyyrywyw
jaka masz opinie o Diane? mam zapisaną i mam ja brac,boje sie strasznie bo ponoc od niej sie tyje,ma sie bole glowy,moze wystapic zawal,zator,zakrzepica,przerazona jestem a lekarz twierdzi ze tylko ona pomoze mi na moje obfite i straaasznie bolesne okresy..

Gość mamuska...hmmm
Ja Ci odradzam :( To przez Diane miałam problem z wątrobą.. to lek starej generacji, ma dużo hormonów.. Ja mam strasznie rozregulowany organizm, problemy ze zdrowiem... Są inne tabletki mające mniejszą ilość hormonów, np. Jasmine..jest droższa, ale zdrowsza. Efekt brania Diane35 jest taki, że teraz muszę uważać i nie mogę stosować zadnych środków hormonalnych- nawet tych z najmniejsza dawką hormonów. Może zmień lekarza?

Gość btyyrywyw
musze zmienic bo gdy przerazona prosilam o inny pani dr obruszyla siei stala sie niesympatyczna

Gość mamuska...hmmm
Czym predzej-ja już sie u mojej za diabła nie pokaże! Powodzenia! uciekam:)

Gość echhhhh i kolejna
pani nawiedzona która zaraz będzie opowiadać że naj jest NPR, tampony fe wkładki higieniczne beeee, a podpaski to tylko zaśmiecanie środowiska. Ech te nawiedzone kury domowe

Gość mamuska...hmmm
O mnie mówisz?

Gość btyyrywyw
kogo nazywasz kura domową?

Gość btyyrywyw
wypowiadaj się na temat ,nie atakuj,każdy debil tak potrafi

Gość mamuska...hmmm
tampony używam, wkładki tez, wole brać tabletki niż stosować prezerwatywy ale nie mogę przez wspomnianą już Diane35 która mi (i z tego co wiem , nie tylko) zaszkodziła zamiast pomagać.. Nie jestem kurą domową, studiuję i pracuje i.. nogi też golę wyobraź sobie..

Gość i brode też