Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ejka

DUPHASTON?? Która z Was bierze??

Polecane posty

CZesc Dziewczyny. Miesiąc temu gin przepisała mi Duphaston na uregulowanie okresu. Brałam od 16 dnia cyklu, przez 10 dni, rano i wieczorem po 1 tabletce. Następnego dnia po odstawieniu dostałam okres, tzn. najpierw lekkie plamienia, potem krew(ok 4 dni) a potem brązowe plamienia. Słyszałam również ze Duphaston zapobiega poronieniom. Czy jeżeli bylabym w ciąży to nie dostałabym tego okresu?? Czy można u mnie wykluczy ewentualne zapłodnienie??

Gość Słoneeeeeeeeeczkooooo
jeśli byłabyś w ciązy, okresu byś nie dostala:) Bra lam duphaston w październiku ubiegłego roku...smieszne, bo brałam go na podejrzewaną endometrioze...przynajmniej tak sobie jakis tandenty lekarz powiedział;/ w maju tego roku okazało sie to nie potrzebna, bo byłam zdrowa, cały czas;] a wtedy zadziałał na bolesne miesiączki i tyle z teg było ;P i drogie heh poydrawiam

ja tez go biore w tych samych dniach cyklu co ty. biore go na uregulowanie okresu i dlatego że z badań hormonalnych wyszło mi że mam strasznei niski progesteron. właśnie czekam na okres. gdybyś była w ciąży to po odstawieniu ewentualnie mogłabyś dostać lekkie plamienia.

ufff czyli jest dobrze, nie muszę sie juz martwic:) DZIĘKUJĘ

Ponadto duphaston bierze sie bodajze do ok. 20 tyg. ciązy, to zapobiega poronieniu. Ja zazywam duphaston i dopiero jak zrobie test i wyjdzie negatywny mam go odstawic, natomiast w sytuacji ciazy mam go brac dalej wiec bez obaw. :)