Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kkaaffkkaa

czy ktos sie orientuje??

Polecane posty

Gość kkaaffkkaa

chciałam załozyć działalnośc w anglii na zasadzie samozatrudnienia...po jakim czasie będe mogła założyć sobie konto w angielskim banku?? CZY KTOŚ WIE??

Gość ewelinka23
aby załozyć konto w banku nie musisz pracować, potrzebne ci są natomiast rachunki z ostatnich 3 miesięcy z angielskim adresem ( u mnie tak było) i paszport albo dowód, moja koleżanka potrzebowała tylko 1 rachunku, najlepiej sama pójdź i się zapytaj,

wszystko zalezy od banku, a czasami nawet od filii... musisz miec (na ogol) potwierdzenie adresu - rachunek najlepiej, ale ja mialam np. potwierdzenie z councilu, ze figuruje w spisie wyborcow. kosztowalo mnie to chyba 10 funtow (zaswiadczenie znaczy) no i faktycznie wczesniej sie na liste wpisalam. ale nie we wszystkich bankach to chcieli, trzeba bylo chodzic i pytac. i do tego ID - moze byc nowy dowod, chociaz oni tego czasem nie wiedza i chca paszport. wtedy im trzeba kazac spraedzic, mowiac, ze ty WIESZ, ze wystarczy. dziala!

Gość czy ktoś sie orietuje
dziekuje za wszystkie odpowiedzi..czyli wiekszych trudności nie ma ,ciesze sie i POZDRAWIAM

Gość oooooooooooooooooo
Ja pomagalam szfagrowi zakladac konto w HSBC potrzebny byl tylko paszport i jakies poswiadczenie o miejscu zamieszkania, czyli jakis list z adresem to wzielismy karte rejestracyjna z home office i to wsiooo

Gość oooooooooooooooooo
Aha i nic nie musielismy placic....

cholera, ze ja nie wpadlam na pomysl z karta rejestracyjna 😡 no, tak, moja druga polowa nie ma - bo jest samozatrudniony... moze dlatego. ja przeciez tez mam wyciag z rejestru zkazanych (angielski oczywiscie), moze i na to by sie dalo...

no i oczywiscie jako proof of address moze sluzyc tez angielskie prawo jazdy! wiec jak ktos wymienil polskie (kosztuje to chyba 38 funtow, formularz na poczcie) to w ogole nie ma problemu, nawet jak nie ma rachunkow...