Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kruszek

dni niepłodne - 100 pewnosci?

Polecane posty

Gość kruszek

Wiec tak, czytałam, że po owulacji, kiedy już zaczynają sie dni niepłodne, zajscie w ciąże jest absolutnie niemożliwe. Czy ktoś może mi to potwierdzić? bo nie chciałabym sie po jakimś czasie dowiedzieć, ze zostane mamą :P

Gość zezwierzęcona
100% pewności masz wtedy, kiedy nie uprawiasz w ogóle seksu. w pozostałych przypadkach - sorry rockefeller. teoretycznie po dniach plodnych nie można zajść w ciążę, chociaż gdzieś widziałam taki wykres, który mówił w którym dniu przed, w trakcie i po owulacji jest mozliwość zajścia w ciążę i jaki jest procent pewności, że się w nią zajdzie. tak czy inaczej owulacja może się przesunąć, czego najlepszym dowodem jestem JA i mój pasożyt co mi w brzuchu rośnie od 5 tygodni.

Gość kruszek
no to kurde extra :/ ja juz z moim Miskiem chcemy rozpoczac współżycie, ale cholernie sie boje wpadki :/ no i tak myśle, ze moze w te dni teoretycznie niepłodne + prezerwatywa. nie chce brac tabsów (choc pewnie i tak tego nie unikne :/)

jezeli juz jest po owulacji to masz 100% pewności ale od 3 wieczoru po jajeczkowaniu, jeśli wiesz kiedy miałaś wcześniejsza miesiączkę to dla sprawdzenia czy dobrze określasz datę jajeczkowania od ostatniego dnia przed miesiączką odlicz wstecznie od jeden do 16, między 12 a 16 dniem musiało być jajeczkowanie, nie ma innej możliwości bo tyle trwa faza dojrzewania nowego pęcherzyka więc nie ma tez możliwości ze będzie po owulacji jakies nadliczbowe jajeczkowanie

Gość kruszek
aaaalutku dziekuje ci bardzo!! 🌼 ja dopeiro mam zamiar rozpocząć współżycie, a nie chce sie truć tabletkami, więc szukamy najlepszego rozwiazania :) a skoro Ty już6 lat to stosujesz to czemu nam by miało nie pomóc? ;)

acha polecam ksiązkę Josefa Rötzera "Naturalna regulacja poczęć", z niej korzystałam ucząc się NMPR, i korzystam nadal:)

Gość alusiaaa
myślę, że prezerwatywa+ dni niepłodne, to dobry sposób anykoncepcji, tez tak na początku stosowaliśmy i wpadki nie było. polceam!

Gość spokojnie to tylko awaria
Teoretycznie,owszem.Praktycznie,różnie to bywa.Niby ileś tam dni przed następną miesiączką jest się niepłodną,tylko skąd wiedzieć,kiedy ona będzie.Jak dla mnie zbyt niepewne i skomplikowane(mierzenie temperatury)Moja siostra jest znawcą i wykładowcą NMPR.Co prawda udawało jej się z10 lat,ale trzy lata temu nie planowała powiększenia rodziny i samo wyszło:)))

jak to skąd? 2-3 dni przed spada temp do normalnego poziomu:) znam ludzi co stosują to 21 lat, jeśli jest wpadka to zawsze w analizie to wychodzi

Gość spokojnie to tylko awaria
W analizie,powiadasz wychodzi?No to mnie pocieszyłaś,jeśli to mi pomoże nie mieć dzieci...a co to za środek ta analiza?

mam pytanie jesli kochałam sie z chłopakiem w ten sam dzien co skonczyl mi sie okres i wytrysk nie byl w srosku to czy jest mozliwosc ze zajde w ciaze i na dodatek ds znów dostałam okres co sie dzieje dziewczyny pomózcie

ja mam wykresy z czterech lat, moja kumpela też, wpadli, stwierdziła że winne metody,:) przeanalizowałyśmy:) wykres iii? okazało się że nie zapisała że bierze syrop zagęszczający śluz i myślała że ma niepłodne bo śluz był gęsty:) niestety zagęsciło nie tylko ten w oskrzelach:) do magdusi-ummnie okres trwa 3-4 dni, a płodne licze od 6, ale jeśli masz krótkie cykle to może być innaczej

bardzo sie boje bo tydzien temu miałam okres i dzis znów dostałam a ty myslisz ze to moze byc ciaza czy raczej nie??:(:(

sorki ale jasnowidzem nie jestem, może to krwawienie śródcyklowe? wiesz każda z nas jest inna dlatego w tych sprawach nie ma uogólnień.

ok spoko a co to znaczy krwawienie sródcyklowe?? sorry ze tak sie pytam ale nie wiem co myslec jestem dobrej mysli ale wiesz?? kilkanascie godzin po ym jak odbylo sieto współzycie wzielam tabletke antykoncepcyjna dawno ich nie rałam i lezały u mnie w szufladzie ale byly dobre i nie przeterminowane moze to one to spowodowały i mam nadzieje ze wszystko dobrze sie skonczy

Gość kruszek
aaalutek -> zaraz skrobne maila, dziękuje bardzo za pomoc i wogóle :) 🌼

Gość ASienieczka
magdusia////// jak to wziełas..?? tak o sobie wziełas jak nie dostalas normalnej miesiaczki??

Gość jjjjolka
a jak mam regularne okresy 28dni trwa cykl to juz moge byc pewna ze 7dni przed okresem mam juz dni nieplodne???????bo licze ze owulacja jest miedzy 12-16dniem cyklu a okres mialam 25lipca wiec owulacja przypadla na6-10sierpnia czyli od 15sierpnia powinnam juz miec napewno nieplodne?????dziewczyny dobrze licze doradzcie!!:-)bo kochalam sie 15 i teraz sie martwie czy to napewno nieplodne juz byly:-)

takie liczenie nie wystarczy, musi być obserwacja śluzu,mierzenie temp,ktora wzrasta po jajeczkowaniu, ja jeszcze stosuję samobadanie:)

Gość Pancernik
Ja stosuję prezerwatywy. nie lubię gumy, mój kochany też nie,ale mamy teraz przerwę w tabletkach,bo uznałam,że po 2 latach się przyda odpocząc tak z pół roku. ogólnie tabletki są spoko,zdarzają się lekkie bóle piersi,suchość itp.,ale to rzadko i są na to sposoby typu rózne żele...ale nie o tym jest topik. jak na moje,to można spokojnie się kochać na 3 dni przed okresem, w trakcie (jak ktoś lubi) i 2 dni po.ale tylko wtedy,gdy się ma okresy regularne,np. zawsze co 28 dni,czy co 32.ja mam co 28-29, może z racji wieku,ale młodym dziewczynom odradzam metody natutalne.stosujcie gumki!! lub pigułki,to naprawdę nie jest szkodliwe,tylko odradzam minipill,moja koleżanka miała po tym nietolerancję soczewek i włosy jej wypadały,.ale po 2-składnikowych tabletkach jest ok.

Gość Szefo
Kochalme sie z dziewczyna w 21 dniu cyklu. okres zacyznal sie 15 lutego czyli wypada ze nastepne krwawienie powinan dostac 15 maarca ale nie dostala ejst 16 juz... kochalismy sie z zabezpieczniem 2 azy dszeldem a potem bez ale nie dochdozlem miedzy stosnkiem 1 bya 1h przerwy a 2 ze 3-4h ( czlonke nie umyty tylko zostal wytarty ze tak powiem) Czy wpadlem ? jej cykl trwa 28 dni czasem na wiosne trwa 30.... Prsoze o szybka odp