Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość urzędniczka to ja

Ciągle chce mi się spać? Jak z tym walczyć?Pomóżcie!

Polecane posty

Gość urzędniczka to ja

Dostaję szału. Przychodzę do pracy (spię około 6-7 h) i o 9 jestem już nie do życia. I tak do 15.00. Ciągle chce mi się spać. Biorę magnez i witaminy ale to nic nie pomaga. Obijam się w pracy jak tylko mogę bo nie potrafię się skupić tylko podtrzymuje powieki żeby nie opadły. Co robic?

Gość urzędniczka to ja
Pijawka oj jakbyś znała moje myśli. niestety to niemozliwe :-(

Gość osowiała
a ja jeszcze gorzej, bo śpię po 14 g na dobę wstaje nieprzytomna i ledwo co funkcjonuję. Cukier mam niski, ale na granicy normy.

może za mało tego magnezu bierzesz? wiesz, zę jest taka zasada, ze im więcej mamy stresów w życiu, pracy,szkole to zużywamy wiecej magnezu, dlatego tak ważna jest jego suplementacja

najlepiej by było zrobić pełną morfologię, wtedy wyjdą braki... ale magnez to na pewno składnik, który warto wypróbować. ja z natury jestem śpiochem, więc dobudzić mnie rano to nie lada wyczyn...całe szczęście znalazłam sposób i na to, zamiast kawy plusssz active i do roboty ;)

Najlepiej przejść się do lekarza i zrobić badania. Ja czasami tak miewam, ale to już zależy od pogody i ciśnienia. Zazwyczaj Plusssza Active i Kawa przez te kilka dni kryzysu trzymają mnie na nogach

no tak. wspomaganie się jest dobre, ale trzeba znaleźć przyczynę, tak czy inaczej... nie byłoby zbyt dobrze, gdyby się okazało, że bagatelizujesz objawy czegoś poważniejszego niż przemęczenie lub przesilenie wiosenne.

W zasadzie to może być wszystko. A lepiej z czymś takim uważać. Ja niestety nie mogę sobie pozwolić na długie spanie i jak jestem senny to muszę sięwłaśnie ratować kawą albo plusszem active

o zdrowie po prostu trzeba dbać, to jedyna rzecz, którą tak ciężko odzyskać, o ile w ogóle to możliwe, kiedy już ją raz stracimy. dlatego np. zdając sobie sprawę z tego, jaki tryb życia prowadzę, staram się rozsądnie dawkować dodatkowe witaminki w postaci plusssza, żeby nie mieć żadnych problemów :)

No tak, przedawkowanie może być dużo gorszy niż niedobór, ale trzymając się zalecanej dawki Plusssza nie powinno być żadnego problemu, przynajmniej ja nigdy nie miałem.

no ja też nie :) mimo wszystko staram się dość normalnie jeść, uwielbiam owoce i warzywa, więc tych witamin zawsze trochę dostarczę :) ale mimo wszystko Plusssz Active w mojej diecie jest :) hiperwitaminozy od niego na pewno nie dostanę, bo często nawet "nie wyrabiam" normy dziennej, bo mi 1 tabletka wystarcza. a norma pokrywa ok 30% składników, które zawiera. więc nie ma co świrować z tego powodu :)

Jedna wystarcza w zupełności...czasami 2 jak ma się wyjątkowy kryzys (przysypia się). A z witaminkami to zależy...Ja staram się jeść jak najczęściej...

no i ważne, że się starasz :) a co do kryzysu, to ja pamiętam jak kiedyś dopiero 3 tabletka Plusssza Active mnie obudziła xD no ale to był jednorazowy wyskok i na serio kryzys xD wszystko z umiarem i będzie ok :D

No ja w tym roku miałem taki usypiacz, że po jednym akapicie, jak wyspany bym nie był, to i tak zasypiałem :P Tylko Plusssz Active i kawa pomagały

Hmmm, moze to przez pogode? Teraz sporo os usypia na stojaco przez te deszcze i wahania cisnienia. A problem z nadmierna sennoscia tez mam od jakis 2 lat i za cholere nie wiem, co z tym poczac. Moze tez wezme i ten plusz active wyprobuje, ale mysle ,ze nic nie pomoze bo ja jestem hopeless case, nawet kombo kilku kaw i redbulli mi nie pomaga :O Najfajniejsze jest w tym wszyskim ze studiuje kierunek na ktorym trza sie duzo uczyc a ja bym ciagle spala :O Eh, losie okrutny ... :P

Gość Lantek
Raja - proponowałbym, żebyś pokazała się lekarzowi, bo jeżeli to masz to już długo, to pewnie masz problemy z niskim ciśnieniem. Ja też raczej jestem z tych sennych, ale jak wypiję Plusssz Up, to czuję się postawiony na nogi. Witaminki swoje robią :)

Ostatnio też częściej piję jednak Plusssz Up'a - tak marudziłam, że niepraktyczne, a jednak :P Cóż, trzeba się na własnej skórze przekonać, co najlepsze ;) Raya - na pewno zrobienie morfologii nie zaszkodzi, ponieważ może Ci czegoś brakować. Warto się przebadać pod tym kątem. A picie takich dawek kofeiny i energetyków nie jest najrozsądniejszym sposobem na obudzenie się, bo możesz sobie załatwić problemy z nerkami i wątrobą.

równiutko rok temu miałam taki problem, pożaliłam sie na kafe i doradzili mi OLIMP VITAMIN PLUS DLA KOBIET. pomogło:)

Gość magdallenka
ja też śpię minimum 10 godzin dziennie, i do tego cały dzień nie tomna chodzę, robiłam podstawowe badania i wszstko w normie mam. Więc juz nawet nie chce o tym myslec. Taki mam głupi organizm. Jedni tryskają energią, inni zachowują sie jakby za minute mieli umrzec. No cóż...

Gość Brązowooka M
Za malo spisz. Ja raczej bym sie nie przestawila na 6 godzin snu, a gdyby jakims cudem to tez bym byla zombie.

Gość mam trzy typy
albo niskie ciśnienie krwi (taka uroda) na to najlepsze są ćwiczenia fizyczne na świeżym powietrzu albo wysoki poziom cukru we krwi albo niedobór żelaza (anemia) jedz dużo owoców i surowych warzyw, dużo ruszaj się, uprawiaj jakis sport albo codziennie chociaż krótki spacer prawie na wszystko pomoże zdrowa dieta, odpowiednia ilość snu i aktywność fizyczna czytałam że bardzo energetycznie działa jedzenie owoców i warzyw w czerwonym kolorze, moze to bzdura, ale kolor czerwony podnosi ciśnienie krwi, dodaje energii i wigoru, kup sobie jakiś czerwony element stroju: buty, apaszkę, torebę i wcinaj ciemne winogrona, buraczki, bakłażany, czerwoną kapustę, śliwki....

Na zmianę magnez i guarana :D Bo oba mi strasznie smakują, a działanie wiadome ;)

no to ja robiłam identycznie :) na codzień ten z magnezem, tak żeby ogólnie poprawić swój stan, a jeśli akurat potrzebowałam energii to ten z guaraną :)

Gość Gosia8889
Może to być ndobór Magnezu, Żelaza lub cukrzyca. Wystaczy zrobić badania.

Gość Gosia8675
Ktoś tu napisał, że może to być niedobór magnezu oczywiście jest to prawdą, ale podobne objawy są przy niedoborze zelaza ( a na to to się już robi badania z krwi), a może to być cukrzyca. I w pracy trzeba wietrzyć pomieszczenie w którym się przebywa codziennie nawet i 5 minut, wystarczy wyjść na korytarz, a jak się nie da wywietrzyć to trzeba to przetrwać i brać magnez i zbadać się pod kontem niedoboru żelaza. Nie zawsze magnez pomorze, jeśli są dodatkowe przyczyny śpiączki.

Gość ewka śpioch
U mnie było tak jak tu piszecie - niedobór magnezu. Miałam problemy ze snem, budziłam się w nocy i ciężko mi było rano zwlec sięz łóżka. Cały dzien zaspana chodziłam. Przyjmowałam jakiś losowy preparat z magnezem, ale na badaniach wyszło że i tak mam niedobór. Okazało się, że ważne jest to, jaką formę ma magnez z preparacie - najlepiej się wchłania chelat jak się przekonałam. Kupiłam chela-mag b6 i po 3 tygodniach stosowania już wyraźnie lepiej było z moim snem i z samopoczuciem w ciągu dnia. Zdecydowanie mniej kawy muszę pić teraz i mam więcej energii :)