Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość afi

Ile wodki, napojow itp.?

Polecane posty

Gość afi

Mam pytanie: ile napojow, sokow, wody, wodki, szampana, wina nalezy zamowic na wesele na ok. 80 osob? Prosze pomozcie, bo musze juz latac po hurtowniach. Slub za tydzien!!!

Gość CO DO
napojów to nie mam pojęcia bo miałam to wliczone w cenę sali, natomiast wódki radzilabym kupić przynajmniej tyle by starczyło przynajmniej flaszka na głowe. Ja miałam wesele ok 65 osób no i mieliśmy 80 bulelek. Z tych 80 mieliśmy jeszcze poprawiny. Jeśli chodzi o szampana to 10-15 butelek. Ja miałam też kupone 2 butelki picolo dla dzieci no i pare butelek wina.

Gość afi
dziekuje! moze ktos jeszcze napisze ile czego zamawial?

My na 100 osób kupujemy (tak nam doradziła Pani u której organizujemy wesele) - 100 butelek wódki (podobno jak się policzy 0,7l na parę to i tak zostaje), 15 win, 4 likiery, beczkę piwa (30 litrów), napoje - ok. 2 litry na osobę.

szampan 1 na 10 osób, podobno kupuje się 50% Fanty, Sprite, cola , a pozostałe 50% - wody i soki

Gość iwi123
Mi tak kobieta z knajpy doradział: 0,75 na głowe, 2 litry napoju - to tak by starczyło również na poprawiny. wódki jak tyle nie pójdzie to mozna oddac przeciez (zresztą się nie zmarnuje)

ja paluje slub za rok.Rozmawialam wstepnie z kucharka i powiedziala mi ze trzeba tak miec 0,5 wodki na osobe i 2 litry napoju na osobe

Gość Minterek
No to ja dodam swoja opnie. Moj organizator wesela mowil nawet ze, 0,4 litra na osobe spokojnie starczy, no chyba ze goscie weselni naleza do osob duzo pijących. Szampan 1 na 10 osob i mniej wiecej tyle samo wina. Pozdrawiam