Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Domika79

Lubicie styl biurowy w pracy?

Polecane posty

Gość Domika79

Tak pytam z ciekawości :) U nas w pracy jest właśnie wymagany "styl biurowy", czyli trzeba się elegancko ubierać: garnitur, kostium, schludna bluzka... Część znajomych z pracy narzeka na to, że to takie zuniformizowanie itd. Ja osobiście to lubię :) Podoba mi się to, bo tworzy to taki poważniejszy nastrój w pracy. Jakoś tak to pasuje, że elegancko wszyscy wyglądamy... Poza tym, dzięki temu, że taki strój jest z góry narzucony, nie mam dylematów, jak się do pracy ubrać :) Może i jest to pewien uniform, ale ułatwia życie, bo nie trzeba kombinować, co wypada założyć, a co nie... No i dzięki temu nie ma głupich sytuacji, że ileś osób się jakoś cudacznie do biura ubierze. Może to trochę konformizm, ale odpowiada ten narzucony przez szefostwo jednolity styl. Jakoś wcale nie czuję się źle z tego powodu, że wszyscy w pracy wyglądamy poważnie i nieekscentrycznie :) Chyba wcale bym nie chciała, by panowała u nas pod tym względem dowolność. A co wy o tym sądzicie? Ciekawi mnie to :)

Gość Angel_81
ja pracuje w biurze , ale moge miec stroj "nieformalny" typu dzinsy + topik nawet + japonki ;) , oczywiscie w kostiumie tez moge przyjsc, ale po co ? :D Dodam ze pracuje przy obsludze klienta ;) , ale w malej firmie :)

no nie wiem styl biurowy też nie musi byc taki zuniformizowany. Mozan się chyba nosic elegancko, ale troche weselej. Tzn. nie garsonka ale spódnica z dobraną nawet w innej kolorystyce marynarką. Jai tak miałam dylematy. Ale tez bardzo lubię tski styl. Nie znisoałabym jednak gdybym musiała nosic np codzinnie biała bluzkę i nie móc nosić kolorowych ubrań. Tak jest np w bankach. Tylko biel, czerń, brąz, niekiedy granat czy ecru. Przecież elegancja nie musi być nudna.

Gość Domika79
Angel - japonki w pracy? U nas by to nie przeszło :) Stokrotko, u nas raczej właśnie jest tak bardziej poważnie... Wzorzystych spódnic itd. raczej nie pozwalają nosić. Ale powiem ci, że ja się przyzwyczaiłam... i teraz mi to nie przeszkadza. Taka "nuda" też ma swoje zalety :)

Gość brrrrrrr
oj, jak ja nie znoszę takiego stylu :( Też musiałam się niedawno tak ubierać w pracy - koszmar! Strasznie źle się czułam tak sformatowana :(