Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość biegam i biegam

biegam i biegam

Polecane posty

Gość biegam i biegam

Mam dziwny problem, bo biegne w umiarkowanym tempie gora 10 minut. Wiecej nie moge, bo mam straszna zadyszke. Ale nogi w ogole mnie nie bola! nie mam zakwasow ani nic. Tylko ta zadyszka :( Nie mam astmy ani nic tego typu. Uprawialam regularnie cwiczenia, ale nigdy nie biegalam tak dlugo. Chcialabym biegac po pol godziny, ale ta zadyszka ..

Gość insane
a palisz? u palacych to norma :)

ja przebiegne masz 5 min i pozniej ledow lapie oddech, a pozniej przez pare godzin czuje w klatce piersiowej ze bieglam.mam zwolnienie z biegania na w-fie, znow lekarka nie bedzie chciala mi go wypisac :(

Gość biegam i biegam
nie, nie pale i nigdy nie palilam

Gość biegam i biegam
ale co zrobic, zeby tej zadyszki nie miec? chce zrzucic to i owo z nog poprzez bieganie, ale nie da sie, bo zanim poczuje w nogach, ze biegalam, to lapie mnie zadyszka.

bo to kondycja ;) biegaj te 10 minut, po paru dniach pobiegniesz 15 :) choć może spróbuj tę pierwszą zadyszkę przełamać?? jak ja joggingowałam to właśnie w 10 minucie była załamka, ale jak przebiegłam jeszcze 2 minuty, to potem po 35 dawałam spokój :)

Gość insane
moze wybierz sie do kardiologa, ponoc przy niedoczynnosci tarczycy tez wystepuje takie szybkie meczenie sie

Gość biegam i biegam
brak kondycji to to raczej nie jest, bo jeszcze do niedawna bylam plywaczka. Wiec codziennie mialam dlugie treningi.

Gość biegam i biegam
Gdy jeszcze plywalam to wiele razy musialam przed zawodami odwidzac lekarza sportowego, kardiologa itd. Wg wszystkich badan bylam zdrowa. Ale ta zadyszka jest straszna, nie moge wypowiedziec spokojnie 4 slow.

Gość biegam i biegam
up

Gość a mnie tez interesuje ten tema
up

Gość Biegam dla zdrowia.
Jeżeli trenowałaś pływanie to nie powinnaś mieć problemów z oddychaniem. Tempo biegu należy zsynhronizować z oddechem, wygląda to miej więcej tak: rozpoczynasz wdech na lewą nogę, wciągasz powietrze na dwa, trzy lub więcej kroków, robisz przerwę na jeden krok, a następnie długi spokojny wydech, staraj sie w razie możliwości wciągać i wypuszczać powietrze nosem. Wszystko liczysz np: na lewa nogę. Jeszcze jedno, w czasie zadyszki podczas biegu nie stawaj tylko przejdź w marsz, uspokój oddech, a następnie przejdź do biegu. Rozpocznij bieganie od 5- minut biegu, 10- minut marszu, zrób takich przebieżek 6-ść da to 30 minut biegu. W miare wytrenowania zwiększaj czas biegu, poćwicz oddech w domu np: wdech na trzy, zatrzymanie np: na 6-ść, wydech dwa razy dłuższy niż wydech. Powodzenia.