Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sara08

krwawienie z odstawienia tabletek rigevidion nie wystapilo!!!

Polecane posty

Gość sara08

zwracam sie z uprzejma prosba, o odpowiedz na moje pytanie. Lekarz przepisal mi tabletki antykoncepcyjne rigevidion i spytal mnie czy chce natychmiastowy efekt antykoncepcyjny (wtedy mam zazyc od pierwszego dnia miesiaczki) czy nie chce natychmiastowo byc zabezpieczona - wtedy powiedzial mi ze powinnam brac od 5. ja zdecydowalam sie brac od 5 dnia. i tak tez zrobilam, z tym że współżyłam z moim chłopakiem juz nastepnego dnia po wzieciu pierwszej tabletki, to bylo 21 lipca a nastepny stosunek byl za dwa dni. podobno powinnismy sie w te pierwsze dni zabezpieczyc jeszce w inny sposob,(my jednak tak nie zrobilismy) bo tabletki daja pewnosc tylkon wtedy jak sie je bierze od 1 dnia miesiaczki, ja jednak wzielam je od piatego! wiec martwie sie teraz. Dodam tez ze po wzieciu 21 tabletek nie zrobilam 5 dniowej przerwy tylko wzielam jeszce kolejne 4 lub 5 z nastepnego opakowania. czyli w sumie 25, 26 tabletek. odstawilam tabletki we wtorek. chcialam zrobic 5 dniowa przerwe. Krwawienie jednak nie wystapilo! i boje sie teraz . dodam jeszcze ze okolo 10 dni temu wymiotowalam rano nagle!! co mi sie nigdy nie zdarzalo! wczesniej bralam tez tabletki diane 35 i krwawienie z odstawienia zawsze wystepowalo na drugi dzien. a teraz juz jutro bedzie 4 dzien. Ja chce po pięciu dniach przerwy brac znowu tabletki. ale nie wiem co robic?! Pomóżcie!

z tego co piszesz, wziełas tabl nie w dzien okresu....czyli nie miałas 100% zabezpieczenia przed ciążą..... powinnas odczekac i wybrac min 7 tabl jesli 1 tabl nie wziełas w 1 dzien miesiaczki wtedy po 7 dniach masz zabezopieczenie... czyli jesli to były twoje dni płodne mozesz byc w ciazy bo tabl nie zadziałały....chyba ze źle wyczytałam i akurat miałas wtedy okres.... ogolnie rigevidon to tabl starej generacji z duza dawka hormonow ja te je brałam i jak zaczynałam nowe opakowanie miałam mdłosci ale przechodziły nastepnego dnia...byc moze to od tabl...a moze to ciąża nie umiem ci powiedziec.... kup test i zrób go bo nie wolno brac tabl gdy jest sie w ciąży