Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dorosłe dziecko

Mój ojciec się nie myje

Polecane posty

Gość dorosłe dziecko

Mój ojciec ma 64 lata i jest strasznym brudasem. Postępuje u niego to wraz z wiekiem. Za dawnych czasów mamie udawało się go zmusić do kąpieli i zmiany bielizny. Ostatnio udaje sie to jej raz na miesiąc. jakie to szczęście, że mają od wielu lat osobne łóżka i nie sypiaja ze sobą. Obecnie każde zmuszenie go poprzedzone jest awanturą. Nawet wczoraj gdy jechał do lekarza to stwierdził, że się tylko ogoli. Nawet jak się już wykąpie to ubiera te same brudne gacie(chociaz ma podstawione czyste). Śmierdzi od niego na 2 metry. Ale on tego nie czuje. Za to inne zapachy to wyczuwa. Zębów to chyba nigdy w życiu nie mył. Szczerbaty jak stary płot u sąsiadów. Całymi dniami oglada telewizje i komentuje. Wydaje mu się, że jest świetnym politykiem. W domu nic nie robi. Co chwile tylko słychać zrób mi jeść, zrób mi cherbatę. Ciągle jest głodny. Gruby jest jak beczka z piwem. Dawniej lubił pić jak świnia i nie wracał na noc. teraz chociaż juz nie pije. Z ojcem nikt nie jest w stanie porozmawiać na jakikolwiek temat. Uważa się za eksperta na każdy temat. Nawet jak mu coś powiem czasem, to do mnie nic nie odpowie a potem robi awantury mamie. Nie umie podjąć decyzji. Jest strasznie niezdecydowany. Leń z niego straszny. Uważa, że cały świat stworzono aby się nim interesował i mu usługiwał. jak sobie z takim ojcem poradzić bo awantur mamy juz dosyć ?

Gość gniot dla ubogich duchem

Gość wspołczuję
Ale kup sobie slownik ortograficzny i naucz się jak się pisze "herbata". I odwal się od starego. A w ogole leć po piwo gówniaro.

Gość dorosłe dziecko
Pomylona cherbata - trudno. Ale chodziło mi o to czy jest ktoś jeszcze z podobnym problemem. Jak sobie z tym radzić ?

Gość vcxzer
no i co z tego ja też sie myje raz na dwa dni,ale nie mam kobiety wec smrodek mi nie przeszkadza...

Gość do dorosłe dziecko
a ja ciebie rozumiem. Mamy taki sam problem z babcią. Nie myje się, chodzi wciąż w tej samej sukni, tam gdzie stanie tam się zsika. Śmierdzi od niej tak, że idzie się porzygać. Można ją zmuszać do kąpieli, prosić, błagać ale to nic nie daje. Jest w pełni władz umysłowych i tak sobie postanowiła, że nie będzie dbała o siebie. Nadmienię tylko, że cały czas pije piwsko do oporu...

Gość trurururu
włóż go do pralki wraz z ciuchami

Gość jest to problem straszny
mam w rodzinie faceta w tym wieku, wyksztalcony, niby zawsze byl kulturlnny, pzrestal sie myc, bo mu sie nie chce. Zona w rozpaczy.To chyba niestety rodzaj choroby psychicznej, taka totalna olewka.Wspolczuję.

Gość ylewen
Ja miałam starego,np. nie podcierał majt i miał kupę na nich,mama miała dość. Rozwód,po kilku latach good bye. Ileż smroda można wąchać.

Obawiam się, że nic nie można zrobić. To już starszy człowiek, mający swoje przyzwyczajenia i ty ich nie zmienisz, niestety...Moja rada: nie zwracać uwagi albo się wyprowadzić.

Gość gość
Nie się nie zwracac uwagi. To chyba choroba psychiczna

Gość gość
64 lata to nie stary człowiek,tylko len śmierdzący ,obcowac z takim to katorga. Moze wyniósł to z domu rodzinnego.

Gość gość
To nie choroba,to lenistwo.Mój ojciec ma tak samo,myje sie raz na 2 tygodnie i uważa,że to wystarczy.A jest gruby i śmierdzi jak stary cap,ale on tego nie czuje i myśli,że inni też nie.

Gość gość
Mój ojciec też tak ma. Nick chyba wiele mówi o Tobie, nie wtrącaj się, bo to nic nie da, zapewniam. Z nim nie sypiasz, więc co Cię to obchodzi? To dorosły człowiek, każdy odpowiada za siebie. Może to np. kwestia tego, że ciężko mu np. wstać z wanny, wejść do niej?