Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość johny mnemonic

Czym myć twarz.?

Polecane posty

Gość johny mnemonic

No właśnie czym myć twarz tradzikową ??? Żel do mycia twarzy ( jaki? ) plus woda z kranu ? Czy może jakiś tonil i waciki bez wody z kranu ? Możecie podać czym wy to robici, bo nie moge się pozbyć tych pryszczy cholernych. Podajcie nazwy jeśli można. Z góry dziękuje .papa

Gość lubaluba
płatki owsiane...

zel do mycia twarzy , najlepiej bez alkoholu ...pozniej tonik do przemywania skory ...tez bez alkoholu i kremik matujacy buzie ...polecam serie z nivea visage ...zielone opakowanie

Gość johny mnemonic
Dziękuje stokrotko. Ktoś jeszcze się podzieli czym myje twarz ??? Bardzo mi na tym zależy.

ponoc dobrze jest myc buzie woda mineralna - ja od dzis zaczynam myc muszynianka :)

mylam swego czasu woda min jak rowniez tylko i wylacznie przegotowana ....mi nic nie dalo..... wiec myje zelem i woda z kranu...

ja nie mialam nigdy problemow z cera i mylam woda z kranu. teraz mam problemy hormonalne i myje zelem z neurogeny na przemian z peelingiem z olay do cery tradzikowej. to od samego mycia tym czy owym nie znika ale chce sprobowac z ta woda. zauwazylam tez ze wczoraj dlugo nie mylam buzi i mialam wypoczeta cere. te wszystkie zele, woda itp mecza chyba skore a na pewno podrazniaja. zamierzam zrobic analize pierwiastkowa wlosa - niektorym takie badanie ponoc wiele pomoglo w walce z problemami skornymi. moze cos wiecie na ten temat. zalozylam odrebny topik ale niewiele sie tam dzieje. pozdrawiam

też mam problemy z cerą i zauważyłam że im więcej używam kosmetyków do cery trądzikowej, tym bardziej problemy się nasilają.sama nie wiem co robić...

Gość jakajakaja
samym tonikiem nie można dokładnie umyć twarzy, można ją najwyzej odświeżyć. jeśli ktos ma sucha cerę lub problemy z pękającymi naczyńkami, to moze ją przemywać mleczkiem do twarzy i wacikiem, a dopiero po tym zabiegu tonik. cerę tłustą dobrze jest myć żelem i szczoteczką do twarzy. peelingu nie radzę stosować przy cerze naczyńkowej i trądzikowej.

Gość A więc tak
ja jak miałam trądzik to katowałam skóre żelami myjącymi mocno oczyszczającymi i i wymuwającymi sebum i wszystko tam, potem na to jeszcze jakieś kremy matujące - antybłyszczące ...ehhh :? I do dupy, skóra się świeciła i po 5 minutach z nosa można było sciągac tłuszcz łyżeczką :P Więc zastoowałąm się do znanej zasady że klina trzeba zabić klinem :P I buzię myję teraz mydełkiem dla dzieci i smaruję kremem nawilżającym no i pryszcze mi zniknęły, pryszczy niet i kolor skóry stał się równomierny :D

Ja również miałam problemy z cerą. Używanie kosmetyków do cery trądzikowej i tłustej powoduje wysuszanie skóry. Jednak odkryłam delikatną piankę, z firmy Pharmaceris, do cery trądzikowej ( jasnozielona linia). Jest bardzo delikatna, nie wysusza, jest wydajna i niewiele kosztuje :) A spłukiwanie tylko wodą przegotowaną lub mineralną !

Myję twarz kremem do mycia twarzy Garnier ( nie mylić z żelem, który wysusza skórę!), nakładam krem Bambino, a na dzień podkład, tylko tych kosmetyków używam, w końcu liczy się umiar:) Też kiedyś miałam problem z trądzikiem, ale wyleczyłam go Diane 35 i od tego czasu moje jedyne problemy z cerą, to drobne blizny i tłusta skóra, z którą radzę sobie stosując umiar w doborze kosmetyków.

Gość perełka_35
Zastosuj urynoterapie!Sporo sie dzis naczytałam na forumna na temat tradzika:)Moja 12 letnia corka dojrzewa i ma całe czoło wysypane tradzikiem.Sprobuje urynoterapi(przemywanie własnym moczem).Wiem,ze to nic przyjemnego,ale sprobowac warto,napewno nie zaszkodzi:)

Gość DDDD
Czym myć buźkę z tradzikiem URYNĄ !!!!!!!!!!! Wiem, że to sie wydaje obrzydliwe, ale naprawde działa, poczytajcie moje wypowiedzi na ten temat a sie przekonacie!

Gość marakelski
Używajcie płynu do kąpieli HB - u mnie to dało efekt, bo skóra jest w znacznie lepszej kondycji, zdrowsza, ładniejsza, pozytywnie odmieniona. Pewnie, że od razu nie udało się uzyskać zadowalającej zmiany, ale po czasie była już ona zdecydowana.

Ja mam cere mieszana i jakos specjalnie nie mialm z nia problemow, ale od kilku miesiecy...MASARA!! Szczegolnie przed miesiaczka! Myje twarz juz od zawsze mydlem Dove i nigdy nie uzywalam zadnych tonikow ani mleczek. Od kiedy zaczely sie moje problemy wyprobowalam juz naprawde mnostwo preparatow i....bylo tylko gorzej!! Wrocilam wiec do natury :) Mydlo Dove, pozniej przecierzam rumiankiem i kilka razy w tygodniu myje twarz Collagenem z DuoLife. I wiecie co.....to dziala :)

Gość Gosik88
Moim zdaniem najlepszym produktem do mycia twarzy jest emulsja EM z Cetaphil, dobrze zmywa makijaż, jest wydajna, przyjemnie jej się używa, a co najważniejsze nawilża a nie wysusza jak większość drogeryjnych produktów.

Gość Gosik889
Moim zdaniem najlepszym produktem do mycia twarzy jest emulsja EM z Cetaphil, dobrze zmywa makijaż, jest wydajna, przyjemnie jej się używa, a co najważniejsze nawilża a nie wysusza jak większość drogeryjnych produktów.

Gość rennatka28
Żel do mycia twarzy Enilome z doz pl. Do mojej wrażliwej cery nie znalazłam lepszego. Jest łagodny, fajnie odświeża, skóra nie jest po nim zaczerwieniona ani ściągnięta.