Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ejjj nooo

PRAWDZIWE PRZESĄDY NA TEMAT ZWIĄZKÓW....

Polecane posty

Gość ejjj nooo

podam taki jeden mozna by sie smiac, z tego ze kupując partnerowi/partnerce zegarek mogą sie w szybkim czasie rozejść, bo zegarek odlicza czas do rozstania kiedys była sobie parka (z mojego miasta), byli ze sobą 8 lat, układali sobie wspólną przyszłość, nikogo poza sobą nie widzieli, ale dziewczyna kupiła swojemu chłopakowi zegarek... po tygodniu sie rozeszli, a nie mieli ponoc do tego zadnych powodów..... a Wy znacie podobne przypadki??

Gość nie strasz
ludzi:P

Ja nie wierze w to...ale jednak.Moja rodzona siostra miała na palcu pierscuionek zaręczynowy...kupiła zegarek dla przyszłego...juz nie ma pierscioneczka na paluszku :)

Gość ja znam.....
dostałam od faceta zegarek i po kilku tygodniach się rozstaliśmy. Czemu się to popsuło? Nie wiem........

z tym zegarkiem to tez słyszałm.... ale moje kolezanka kupiła swojemu facetowi zegarek na urodziny i sa nadal razem... a to było juz ładnych parę lat temu ;) inny przypadek to jak moja kuzynka dostała od chłopaka zegarek, była wielce niezadowolona bo tez wierzyła w te przesądy.... :O teraz, od bodajze 3 lat sa szcześliwym małżeństwem :P wiec radze w takie rzeczy wierzyć z przymrużeniem oka :P

w grudniu na swieta kupilam mojemu ex zegarek po miesiacu milosc mu przeszla, cos w tych zegarkach musi byc:D

Gość jzdadzdaza
zasuszylam prwie wszystkie kwiaty od niego; zegarek dal mi on. rozstalismy sie.

Gość biggg
bo husteczki tez oznaczaja placz, lub pozegnanie, a kupujac komus noze, oznacza poklocic sie " na noze".Jezeli ktos da ci taki prezent, najlepiej "zaplacic" mu grosik, ze niby sie od tej osoby kupilo, wtedy sie "odczaruje"

słyszałam też ze chłopak nie powinien kupować dziewczynie pierscionka - dopiero zaręczynowy, no bo wiadomo - rozstaną się;)

Znam parę, która żyła bez ślubu kilkanaście lat w miłości i zgodzie, prowadząc razem interes. Pobrali się wreszcie dla wspólnego nazwiska, opinii sąsiadów itp. Dwa lata póżniej już nie byli razem :-(

kupilam mojemu ęzowi zegarek 10 lat temu i nie zanosi się na rozstanie, co za kretynizmy tu wypisujecie? :D

Gość trust meeee
albo z ejak sie nosi obrączke przed slubem..to podobno pecha przynosi ;)

a ja słyszalam o butach że nie wolno sobie nawzajem kupowac bo odejdzie ale dzieki ojojojojj wyrzuce te suszone kwiatki:P

Ja parę lat temu zakupiłam dość drogi zegarek na urodziny mojego wtedy chłopaka, po paru miesiącach z nim zerwałam.... a wtedy jak mi dziewczyny mowiły o tym przesądzie, nie chciałam wierzyc! Niedawno jednak mój narzeczony kupił mi zegarek na moje urodziny, co mam zrobić by go odczarować????????? Wiecie, strzeżonego Pan Bóg strzeże... ;)

Gość raz na poważnie
no co Wy, zegarki można kupować, nie wolno ich tylko suszyć :P

Gość gsfgsfd
Uwielbiam te forum. Zawsze gdy jest mi źle, znajdę kogoś jeszcze głupszego od siebie. Pozdrawiam poprawiaczki nastrojów!

Rok temu pod choinkę dostałam od ukochanego piękny elegancki zegarek i od tamtego czasu niemal nie zdejmuję go z ręki. Myślę, że zegarek dany w prezencie mierzy czas szczęśliwych chwil.

Gość Ejbisi
Hm a ja jeszcze słyszałam, że nie wolno dawać butów bo ta osoba odejdzie w tych butach. Potem sobie skojrzałam, że mój chłopak dał mi w prezencie rok temu buty a niedługo potem zerwałam z nim - to była bardzo nagła decyzja. Na szczęście po kilku dniach wróciliśmy do siebie i teraz jest super a buty zostały. Ale nie noszę ich za często bo są za wąskie w łydce :P (kozaki). A mój brat dostał na wigilie od swojej narzeczonej super zegarek ale jak narazie wszystko jest okej ;)

Gość michela york
Mi maz podarowal chyba z dwa zegarki, kupil niezliczona ilosc butow ....i nadal jestesmy razem.

jakoś w tym samym czasie dostałam i zegarek i buty..i jakiś czas później też już nie byliśmy razem. Ciekawe to ;p

Gość buzka12
a ja slyszalam ze pierwszym prezentem jaki facet ma kupic kobiecie jest bielizna czerwona i koniecznie musi miec kokardke czerwona.wtedy to bedzie dluga i namietna milosc.

Gość waramałka
a nie zastanawialiście się, że ludzie kupują sobie w prezencie niezliczona ilośc rzeczy i gdyby tak zacząc wyliczać kto co dostał i potem się rozstał to wyszłoby, ze NIC sobie nie można dawać w prezencie... :o

Mi moj facet podarowal w przencie: - komorke (uwaga: z zegarkiem) - zegarek na reke - buty nie jeden raz juz kupowal Ponadto zegarek dostalam tez od tesciowej, zegar dostalismy tez jako prezent slubny. Jestesmy juz 2 lata po slubie, szczesliwi i jak na razie zegarki to przyniosly nam tylko szczescie.

Gość alka121324
Jeżeli krojąc chleb kromki wychodzą nierówne, znak to żeś łgarz. Jeżeli drzwi od domu nie są od strony ulicy, zło zamieszkuje w domu. Znalezienie podkowy przynosi szczęście, jednak jeśli podkowę wyrzuci się, na pewno przyniesie pecha. Upuszczenie noża oznacza wizytę przyjaciela w najbliższej przyszłości. Piorun nigdy nie trafi śpiącego, ani nie uderzy w dom, w którym płonie ogień. Nigdy nie dolewaj do kubka, jeśli nie jest pusty, gdyż możesz sprowadzić złe duchy. Kobiety nie powinny gwizdać, ponieważ mogą sprowadzić złego ducha. Czkawka jest oznaką opętania przez złego ducha. Żeby zapobiegać skurczom należy nosić przy sobie kości pewnych zwierząt. Aby wyleczyć kogoś z kaszlu należy wziąć od niego włos, włożyć pomiędzy nasmarowane kromki chleba i nakarmić nimi psa, mówiąc: Żryj to psie na chorobę, a mnie na zdrowie. Aby uchronić się przed urokiem noś niebieski wisiorek albo koralik. Jeśli podczas ceremonii zgaśnie świeca, znaczy to, że złe duchy są blisko. Aby umknąć zarazie trzeba nosić pająka w skorupie orzecha zawieszonej na szyi. Rozmaryn posadzony przy drzwiach odstraszy czarownice. Zobaczenie sowy w dzień oznacza zły los. Biała ćma w domu lub próbująca do niego wlecieć oznacza śmierć. Lustra powinny być zasłaniane podczas burzy, ponieważ przyciągają błyskawice. Sen o jaszczurce oznacza, że masz ukrytego wroga. Żeby wyleczyć jęczmień trzeba iść na rozstaje i powiedzieć: Jęczmieniu, jęczmieniu! Przejdź z mojego oka do oka pierwszego, kto będzie tędy przechodził! Jeśli sztandar dotknie ziemi, to znak nadchodzącego pecha. Zabicie biedronki przynosi pecha. Bluszcz rosnący na domu chroni przed złem i czarami. Ludzie mówią, że duchy nie mogą wchodzić na drogę, więc po zmroku nigdy nie schodź z drogi bądź ścieżki. Nigdy nie wolno ścinać głogu, bo dopadną cię elfy. Lelki przywołują dusze zmarłych. Jeśli sowa obserwuje twój dom, ktoś w nim umrze. Stukanie się szklankami z alkoholem odstrasza drzemiącego w nim demona. Jeśli w twoich włosach zaplącze się nietoperz, znak to żeś opętany przez demony

Gość iwona nowak
Stary przesąd powiada, że w momencie wkładania pierścionka dziewczyna powinna zacisnąć dłoń. Gwarantuje to podobno trwałość związku. Gdy na dodatek okaże się, że pierścionek zatrzymał się na ostatnim stawie jej palca, to w myśl przepowiedni będzie ona doskonałą żoną i panią domu. Pierścionek najlepiej jeśli jest wykonany z metalu szlachetnego - ze złota lub platyny. Te metale są również symbolem trwałości, co jest istotne w zawieraniu związku. Jeżeli pierścionek to tylko diamentowy. Dawniej uważano, że jedynie diament jako najtwardszy kamień może zapewnić trwałość oraz stałość małżeństwa. Natomiast nie należy wybierać pierścionków z perłą bo może przynieść smutek cierpienie i łzy.

"Czkawka jest oznaką opętania przez złego ducha. " Jestem opętana :classic_cool: Słyszałyście o tym przesądzie, że jeżeli pierścionek zaręczynowy w trakcje narzeczeństwa, zepsuje się np.: wyleci kamień bądź pęknie kamień itp. To nie dojdzie do ślubu??

Gość M*a*d*z*i*a
Ejjjj a nie wiecie co to znaczy jak sprawdzam która godzina, a tam na zegarku ta sama godzina i minuta???? Ostatnio często mi się to zdarza.

Gość Karolaaaaaaa
ja słyszałam,ze jezeli spojrzy sie na zegarek i bedzie na nim ta sama godzina i minuta to na szczęście..co do suszonych kwiatów to jakoś sie nie sprawdzilo przynajmniej mi..mam ususzoną róże od chlopaka i jestesmy ze soba juz prawie 2 lata..kupil mi buty,ale to dopiero sie okaze:) jednak sądze,ze my chcemy tak strasznie wierzyc w te zabobony ,ze sami dazymy do tego by sie sprawdzily:) ja w niektore w niektore wierze a w niektore nie..:)