Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zaciekawiona Ja

Zatrzymywanie samochodu podczas jazdy do kościoła

Polecane posty

Gość Zaciekawiona Ja

Czy u was też tak jest? Bo u mnie tak i to już przechodzi wszelkie granice. Pół biedy, jak samochód zatrzymają znajomi, sąsiedzi, ale nie jakieś żule co to im tylko na wódce zależy i jeszcze są w stanie rzucić na auto jakieś wyrwane z rabatek kwiatki. Ostatnio koleżanka jechała do ślubu i na odcinku jakiś 20 metrów zostali zatrzymani 15 razy przez różnych pijaczków. Niestety u mnie w miescie tylko jedną drogą mozna dojechać do Kościoła i nie można ich ominąć. Jak z tego wybrnąć, czy u was też tak jest????

Gość Zwodnicza82
jest, jest ale gorsze jest chyba zatrzymywanie samochodu przez dzieci i dawanie im pieniędzy

Gość może nie trąbcie
?

Gość Zaciekawiona Ja
Trąbienie tu nie ma nic do rzeczy, bo te pijaczki zobaczą sobie w ogłoszeniach w kościele, o której jest msza ślubna i wtedy wyczekują. A jakby im tak nalać wody zamiast wódki do butelek? Tylko to zawsze Ci mogą strzelić taką butelką w auto, jak pojedziesz spowrotem. Nie ma wyjscia z takiej sytuacji? U nas dzieciom nie dają peiniedzy, tylko cukierki. Jeszcze jest problem, bo jak po kosciele goście sypią groszowkami, to zaraz się pojawia tłum małych cyganow, Rumunów i innych. No brak mi słów. Czy gdzieś też tak jest????

Gość ja też nie chiałam tzw bram
moje rozwiązanie było takie: wybrałam po prostu inny kościół niż parafialny.... w moim przypadku był to klasztor za miastem, należący do tej samej parafii....

mam nadzieje ze nas nikt nie zaatakuje, ale chyba w razie czego trzeba miec cukierki dla dzieciaków i kilka flaszek, bo nie mam ochoty szamotac sie z tymi żulami, lepiej dać i odjechać.

Gość ja wybrałam najlepiej
USC, tam nikt nie czycha

Gość Zaciekawiona Ja
No ok Basieńko, mozna dać- zgadza się- ale u tej koleżanki, o której napisałam- mieli ze sobą 30 takich małych piersiówek, bo bez przesady, wódka jest droga, no i wszystko rozdali!!!!!! Tyle tego było. I jeszcze im zabrakło, to na koncu już rozdawali czekolady nawet.

Gość yeti zyje i ma sie dobrze
to moze pojedzcie wczesniej niz to sie planuje i sobie postojcie godzine przed kosciolem :) albo nie strojcie samochodu i przykryjcie sie kocami :P

Gość do Zaciekawionej
u mojej koleżanki w małej wiosce wókę zamienili na cukierki ale też zatrzymywali ich chyba z 15 razy. dla mnie jest to bardzo żenujący i głupawy wyczaj. w tym dniu to młodzi dostają prezenty a nie rozdają innym. poza tym takie chamskie zatrzymywanie młodych to dla mnie coś na kztałt wpraszania się na siłę i wpieprzania dupy tam, gdzie cie nie chcą (bo która młoda para cieszy się z czegoś takiego?) najbardziej podobał mi się sposób mojej innej koleżanki. tez mieszka w małej mieścince i tam miała ślub. ale oni kazali kierowcy po prostu się nie zatrzymywać. a że ulica była asfaltowa to kierowca spokojnie leciał sobie i żule i dzieciaki tylko ucielaki przed pędzącm samochodem :] na swoim slubie tez tak zrobię :)

Gość w ostatniej chwili zmieńcie
godzinę na wcześniejszą..... :)

Gość Zaciekawiona Ja
ponawiam pytanie

Gość echhhhhhhh
"zmiencie godzine na wczesniejsza?"- ciekawe, jak to jest juz ustalone pol roku wczesniej a kosciol tez ma swoj harmonogram.

Gość w małych mieścinach zazwyczaj
jest jeden ślub, a w dużych to chyba nie ma takiego problemu z tymi bramami? z resztą tam zawsze można wybrać inny kościół, zapowiedzi wiszą przecież tylko w danej parafii.

Gość Zaciekawiona Ja
Ale nie chodzi o to, że nie ma innego Kościoła. Menele znajdą się wszędzie, zobaczą sobie takie miejscowe pijaczki w zapoiedziach, że jest ślub i też przyjdą. I co z tego, że w innej parafii? To nie rozwiązuje problemu.