Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość P7

Ukraińcy - jacy są ?

Polecane posty

Jacy są?? Nie miałem z nimi wiele do czynienia. Ale jak ktos ma ochote ich poznac to zapraszam na jakieś przejście graniczne z Ukrainą:D Troche wam portfele odchudzą:P

Gość up.
Tak myślę , że obywatele Rzeczpospolitej pochodzenia ukraińskiego są już na zawsze obarczeni przeszłością . Będą nieufni i drażliwi na swój temat . Ilość krzywd i sposób jaki je doznali nie są do zapomnienia i wybaczenia . Podobnie problem istnieje u wspomnianych naszych Kresowiaków lub np. z Polakami na Białorusi , Litwie , Zaolziu itd...

Gość Tomasz z A.
Ramirezku szanowny ! Nasi pogranicznicy też przez wiele lat odchudzali portwele nam i obcokrajowcą ! Robią to i teraz ( jak czytasz prasę ) tylko juz nie płotką , a wielkim rekina czyli na dużą skale ! To normalka u wszystkich mundurowych słowianach !!

Pewnie masz racje:D. Tam tylko to odbywa się w sposób bardzo bezpośredni:D:D:D A jak się głupiego udaje, to potrafią wytłumaczyć tekstem co wy dziady:D albo ja tu karteczki sprzedaje:O

Gość Tomasz z A.
Jak bardziej bezpośrednio czyli wszystko jasne ! Jakby nas słowian oceniać po naszych służbach mundurowych to strach pomyśleć gdyby brać pod uwagę np. naszych policjantów !

Gość monisss
za kilka dni jade na ukraine do lwowa , i przez granice bede przechodzic pieszo ....mam nadzieje ze nie beda chcieli wyciagnac odemnie dodatkowej kasy ??? i wogole robia jakies problemy na granicy ??? jesli tak to co mozna zrobic?powolywac sie na konsulat???

monisss---> trudno powiedzieć. Nie wiem jak sie zachowują w stosunku do zwykłych turystów. Bo jak byś została uznana za tzw. \"mrówkę\" to by cos próbowali z Ciebie wyciągnąć:O W każdym razie nie ma co się kłocić bo to i tak nic nie da:D

Gość Malaaga73
ja znam kilku ukrainców,a jeden z nich jest mi bliskim przyjacielem od 12 lat,jest cudownym człowiekiem,bardzo uczynnym,kulturalnym,zawsze mogę liczyć na niego.gdy byłam w ciężkiej sytuacji zyciowej on jeden wyciągnął pomocną dłoń,choc wydawało mi się,ze mam mnóstwo przyjaciół!!szkoda,ze tylko mi sie wydawało.jest bardzo gościnny,choc naprawde im sie nie przelewa.nie mozna generalizowac,ze są dobrzy,albo zli,poprostu tak jak w kazdym narodzie,są i ci dobrzy i ci niedobrzy.najbardziej jednak podoba mi sie w nich pogoda ducha i to,ze niezałamują sie z byle powodu.

Wczoraj wróciłam z wyjazdu po Ukrainie (Kamieniec Podolski, Chocim, Iwanofrankowsk, Lwów) i muszę powiedzieć, że oprócz problemów na granicy i w jej okolicach (warto mieć dolary na łapówy) było bardzo miło. Nie to, żeby padali przed Polakami na kolana, ale zawsze chętni do pomocy w pokazaniu drogi (taksówkarz np. nas przez miasto \"prowadził\"), wyszukaniu noclegów czy wskazaniu jakiś miejsc (typu - poczta). Ogólnie jest podobnie jak u nas (Ukraina zachodnia) przed 20 laty.

Gość P7
Widzę , że temat rozwinął się wielowątkowo . Może jeszcze macie jakieś opinie lub wrażenia ze spotkań z Ukraińcami ! Szczególnie gdzieś w świecie na terenach neutralnych dla obu narodów . A odnosząc się do jednej z wypowiedzi o Ukraińcach - obywatelach polskich , to ich całkiem rozumie . W latach wczesno powojennych postępowano z nimi okrutnie , a oni tylko walczyli o niepodległość . Ich stosunek do nas Polaków jeszcze na wiele lat został skażony ...i trudno się temu dziwić

Gość gość
Ukraińcy czy ludzie nawet Polacy o ukraińskim pochodzeniu czują do siebie sympatię niemal nieświadomie i na dzieńdobry. Polak Polakowi wilkiem, własnego brata czy dziecko oskubie i obedrze z ostatniej koszuli, taka prawda.

Gość gość
Co za idiota wykopał temat z 2006 roku? Prawda o Ukraińcach jest taka, że to chamowate bydło, bardzo głupie i prymitywne, starsze pokolenie pamięta, że okrutne i mordercze. W obozach koncentracyjnych oprócz dowodzących Niemców to właśnie Ukraińcy byli obsługą i mordowali całe rodziny. W Powstaniu Warszawskim to oni wymordowali na niemiecki rozkaz mieszkańców Woli, na Wschodzie, nie tylko na Wołyniu to oni bestialsko mordowali Polaków, ale też Żydów i sprzyjających Polakom Ukraińców, liczba pomordowanych i to za nic sięga ponad miliona.

Gość gość
11:05 Temat wykopałam po to, by tacy jak Ty mogli się wypowiedzieć. A fakty, które podajesz są znane, podczas gdy ja porównałam natury polską i ukraińską oraz podałam powód, dla którego polski naród zawsze dostanie po d***e, niestety.

Gość gość
A Polki bez domieszki obcej, dobrze właśmie jeśli ukraińskiej krwi to najgorsze matki i żony pod słońcem. Tylko uciekać przed tymi dziffkami.

Gość gość
ta kto robi za grosze to robi im się nic nie należy polak też pracuje za grosze pamiętajcie ludzie euro stoi na poziomie 4,20 a taki Ukrainiec czy kto kol wiek powinien w polce mniej zarabiać jakieś 1400 zl wystarczy mu na życie

Gość gość
Tyle ze polak w Niemczech to robol a Ukraińcy w Polsce dostają dobrą pracę , jak byłem na rozmowie o pracę to werbowala mnie ukrainka , która siedziała w biurze

Gość gość
Ukraincy swoje zony traktuja jak niewolnice Bardzo niedobrzy j mezowie

Gość gość
Nieuczciwi ludzie i chamscy smutne ale prawdziwe

Gość gość
Zeby obiektywnie ocenic jakis narod trzeba chociaz pomieszkac tam kilka miesiecy, bo co wnioskujac z wycieczek np.do Lwowa mozna powiedziec? Wg mnie powinno sie do obcego narodu odnosic pozytywnie na poczatku znajomosci, bo jak ktos na samo haslo „bedziesz pracowac z Ukraincem” jezy sie i nastawia anty to jak moze potem ocenic takiego czlowieka. Kiedys mialam przyjemnosc poznania chlopaka z Austarali (po LO wyruszył w podroz po Europie, Azji) i powiedzial, ze Polacy sa smutni, na ulicy na usmiech nie odpowiadaja usmiechem, jeszcze na dworcu w stolicy okradl go jakis facet, ktorego na szczescie zlapal (nawet robil foty jak policja go wsadza do radiowozu ;)), a o mnie mial dobre zdanie, nawet przez kilka miesiecy wymienialismy maile. Zamiast oceniac kogos zastanowmy sie co my soba reprezentujemy

Gość gość
Moja mama wspominała, że sąsiadki Ukrainki przed II wojną św. też były bardzo miłe. Wszystko się zmieniło po wybuchu wojny. Pokazały swoją wredną twarz.

Gość gość
Moja mama wspominała, że sąsiadki Ukrainki przed II wojną św. też były bardzo miłe. Wszystko się zmieniło po wybuchu wojny. Pokazały swoją wredną twarz.

Gość gość
Jeszcze polacy zaplacza przez ukraincow

Gość gość
Straszny narod jeszcze polaczki zaplacza przez oprawcow ukrainskich kto wpuszcza tyle bydla do kraju

Gość gość
Straszny narod jeszcze polaczki zaplacza przez oprawcow ukrainskich kto wpuszcza tyle bydla do kraju

Gość gość
Na Wołyniu też byli mili i pomocni, uczynni- ale gdy nadeszło upa mordowali znecajac się na Polakach, tacy dobrzy byli to sąsiedzi

Gość aacid
10 letnia praktyka. 7 /10 ukraińców to cwaniaczki.Odwrócisz się i dostaniesz w plecy. Rosjanin, Białorusin - byle nie Ukrainiec ! Wiem co mówie !

Gość gość
Zakłamani fałszywi ludzie tfu

Gość Polak

Wywalic ta rasę z Polski.Mają to w genach co robiły ich rodziny.DO SIEBIE KACAPY.