Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tylko nie to

czyzby to wrzody?? pomocy!!

Polecane posty

Gość tylko nie to

od kilku dni mam bole zoladka. zaczelo sie po zjedzeniu na noc ogorkow kiszonych (pol sloika). pozniej wymioty a od tego czasu bole zoladka. to sa raczej bole glodowe. do lekarza nie mam czasu pojsc bo pracuje. czy ktos z Was mial takie cos? pomozcie

Gość dobrze radzę
wymioty to są na ogół przy perforacji żołądka a wtedy prawdopodobnie odpisywałbym już trupowi. Idź do lekarza i nie wymiguj się pracą. Pomyśl co będzie, kiedy w robocie znikniesz na dłuższy czas. Lepiej zapobiegać. Doprowadziłem już raz przez własną lekkomyślność do wrzodów żołądka. Zupełnym przypadkiem wywinęłem się kostusze. Na tyle skutecznie, że to już historia. Żadnych nawrotów! Ale trzeba podjąć męską decyzję! Za mnie podjęła ją moja kobieta :) I chyba zawdzięczam jej życie :)

Gość tylko nie to
teraz wlasnie am taki okres w pracy ze musze sie starac bo nie wiem czy mnie przyjma. dlatego lekarz w gre nie wchodzi. teraz staram sie brac rennie. moze jakos pomoze :O

Gość Dobrze radzę
1. Pobranie skierowania na gastroskopię Umówiona telefonicznie na popołudnie wizyta u lekarza rodzinnego - stracony czas ok 1 godz 2.Badanie gastroskopowe - stracony czas 1 godz/koszt ok 100 zł 3. Kolejna wizyta u lekarza rodzinnego w celu pobrania recepty na leki - ok 1 godz Reasumując: stracony czas to jakieś 3 godziny i to niekoniecznie w godzinach pracy Koszt badania + wykupione leki ok 200zł Leczenie ok 3 miesięcy Trwała skuteczność leczenia - na jakieś 98%

Gość gastryczny problem
Wymioty przy perforacji żołądka wyglądają jak fusy od kawy ( identycznie). Bez natychmiastowej pomocy chory po prostu umiera. "Dobrze radzę" dobrze radzi, więc nie siedź rzy kompie, tyulko idź do lekarza

Gość do lekarza marsz
bóle głodowe nie występują przy wrzodach żoładka tylko przy wrzodach dwunastnicy, co w twojej sytuacji i tak nic nie zmienia, musisz to leczyć:o