Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pack

PROBLEM - KRWAWIĄCE DZIĄSŁA

Polecane posty

Gość Pack

Mam problem. Od kilku dni na dole, z przodu przy trzech zębach strasznie krwawią mi dziąsła. Głównie przy myciu zębów. Ból i krwawienie pojawia się także przy jedzeniu. Jestem młoda i boję się że starcę zęby. Używam miękkiej szczoteczki, często ją wymieniam. Stosuję pastę Elmex Sensitive (zielona) bo mam odsłąnięte szyjki zębów. Co jeszcze mogę zrobić żeby się tego pozybyć, tych ranek (widać je gołym okiem) i co robić aby zapobiec tego typu problemom?

Gość hejkaaaaa
Zrezygnuj z tej pasty. Mialam to samo okazalo sie ze to z powodu tej pasty. Po uzyciu innej problem minal.

Gość Aladynka
Nie wydaje mi się żeby było to spowodowanę pastą, dlatego że ja mam dokładnie to samo, a używam past Colodent albo Blen-da-med. natomiast tej Elmex nigdy nie używałam. Kup sobie w aptece Sachol - żel stomatologiczny i szałwię do płukania ust. Mi pomaga.

Gość ja wybrałam najlepiej
chamosaldont lub żel Tołpy, Tołpa jest chyba najlepszym specyfikiem na dziąsłowe dolegliwości. Jesli nie pomoze dentysta, skrwawi Ci dziąsła, jesli okaze sie tam stan zapalny, ale po tym zabiegu nie krwawia w ogóle

Dziąsła krwawią przy paradontozie, a Ty piszesz, że masz odsłonięte szyjki, więc tym bardziej... Może spróbuj past przeznaczonych dla osób z paradontozą?

Gość Pack
ale ja mam dopiero 25 lat!!! I już paradontoza? Myśałam że to dotyka tylko starszych osób!!

Gość lakzer
jesli masz zapalenie dziąseł to mogą krwawić nie tylko przy myciu zebów ..

Gość mnie dentystka
poradzila plukanie woda utleniona, tzn na szklanke wody lyzka w. utlenionej i bylo ok.

a ja polecam paste sensodyne. uzywam jej od kilku lat i od tej pory nie mam wrazliwych zebow, nie odslaniaja sie szyjki zebow i nie krwawia dziasla. kiedys wypluwalam krew po umyciu zebow a teraz spokoj. maz ma podobne odczucia, zreszta to on mi pokazal ta paste :)

Gość uuuuuuuuuuuuuuubbbbb
na problemy dziąsłami dobry jest żel Parodium, nie jest tani(około 20 zł) ale bardzo skuteczny (lepszy niż sachol :)

Gość uuuuuuuuuuuuuuubbbbb
na problemy z dziąsłami dobry jest żel Parodium, nie jest tani(około 20 zł) ale bardzo skuteczny (lepszy niż sachol :)