Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kate31

kiedy drugie dziecko

Polecane posty

Gość kate31

mam 31 lat , dwulatkę w domu , kilka waznych rzeczy do załatwienia w pracy i straszną chęci na manie drugiego dzidziusia tylko nie mogę się zdecydować - bo natalka jeszcze malutka , bo praca bo ...tysiąc innych rzeczy czy ma ktoś podobnie???

u mnie bedzie roznica prawie 3-ch lat.I tak serio, to na dzien dzisiejszy mysle ze taka roznica wlasnie jest bardzo ok. Starsze dziecko juz rozumie sporo, mozna wytlumaczyc wiele, pomoze nawet w jakis drobiazgach, jak wyniesienie pampersa do kosza :-) Moja gabrysia rozmawia z brzuszkiem i caluje go..to piekny widok :-) Ale tak naprawde mysle ze najwazniejsze jest odpowiedziec sobie na pytanie \"czy jesli sie stanie bede umiala i ja i moj maz przyjac tego dzidziusia z radoscia..\"... Pozdrawiam cieplutko!

moja córeczka ma skończone 15 miesięcy, ja 25 lat, w przyszłym roku bedziemy się starać o drugie dziecko

Gość kate31
aby między dzieciaczkami była różnica 3 latek (też uwazam ze dla dzieci i dla rodziców to dobry odstęp - starsze idzie do przedszkola można skupić większą uwagę na młodszym) powinnam już zaczynać starnia na pewno przyjęlibyśmy dzidzię z radością i miłością tylko tak trudno się zdecydować co was przekonało???właściwie jest to złe pytanie bo może nic nie musiało was przekonywać a ja może powinnam jeszcze dać sobie troszkę czasu bo dla mnie nie jest to takie proste

ja po raz drugi zaszlam w ciaze jak moja starsza corka miala 16 m-cy. poronilam i musialam czzekac pare miesiecy z nastepna ciaza. Teraz wiem, ze tak widocznie jest lepiej, chociaz to moze glupio zabrzmi..Mialam mala depresje i nie wiem czy dalabym sobie rade z dwojka malych dzieci. Ale kto wie...Życie czesto za nas decyduje. my mozemy TYLKO planowac. Planowac ze nie zajdziemy w ciaze i \"wpasc\", lub planowac poczecie i latami bezskutecznie sie starac..

Gość kate31
masz bardzo fajne podejście do życia może powinnam pomyśleć tak jak ty bardzo ci dziękuje powodzenia- bo finał już chyba nie za długo- no i trochę ci zazdroszczę ze juz niebawem przytulisz swoje maleństwo - dzień porodu to jeden z najszczęśliwszych dni w moim życiu

Gość Myślę ze
Polecam I wersja Jedno za drugim max róznica 3l II wersja min 10 lat róznicy Odradzam róznicę ok 5 lat. nie bawią sie razem bo za duża róznica wieku, a za mała żeby starsze nie było zazdrosne...rezultat na okrągło wrzask i kłótnie

Gość Zuuuuuuuuuuuuzka
U mnie właśnie jest 5 lat różnicy, gdy mała miała roczek wpadlismy, kiedy juz "przyzwyczaiłam się" do nowej sytuacji poroniłam, ze świadomą decyzją czekaliśmy na przeprowadzkę do swojego domku. Uważam, że 5 lat to dobra różnica wieku, córka bardzo kocha braciszka, pomaga mi co powoduje, że czuje się dorosła. W rozmowach zawsze nazywamy go "nasz dzidziuś". Niedawno była jakaś reklama z dzieckiem, a córka: "nasz bobas jest najpiekniejszy na świecie". Jest to duża róznica wieku, ale jednocześnie mogę stwierdzić, że duzo radości daje macierzyństwo, dowje maluchów to jednak bardzo ciężko.