Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cocakarola

jak szybko odswieżyć włosy

Polecane posty

Gość cocakarola

moje włosy b.sie przetłuszczają i szybko traca świeżość.Kiedy rano je umyję 2 razy,w południe już sa brudne...wkurza mnie to.do tego jeszcze palę.może znacie jakies preparaty mogące pomóc-mgiełki itp? Tylko nie piszcie o myciu na sucho...nie wyobrażam sobie tego.

Gość eeeeeeeeeeeee
ja zapieram grzywke w umywalce susze chwilke a reszte zwiazuje. Przykro mi chyba nie ma niczego lepszego.

Gość a może używasz
niewłaściwego szamponu i odżywki?

Gość cocakarola
nie mam grzywki....kiszka

Gość Ty Tez Tere Fere
posyp wlosy mąkąi sprzep :) zobaczysz poporawe :)

Gość eeeeeeeeeeeee
Mi farby do wlosow wysuszyly wlosy. wiec przez jakis czas byl spokoj. Ale jak nie chcesz farbowac.... tak jak i ja teraz to trzeba jakos sie przyzwyczaic.

Gość Ty Tez Tere Fere
mi po farbowaniu zaczely wlasnie sie sybciej przetluszczac takze na to nie ma reguły :)

Gość cocakarola
farbowanie odpada.nie chcę odrostów,rozdwojonych końcówek,siana na głowie.... kiedys stosowałam odżywkę sunsilk,bez spłukiwania,ale zaraz po umyciu,a nie w ciągu dnia słyszłam tez o wcieraniu np.białak we włosy,ale dla mnie to chore,pozorna świeżość,jak mam czuc sie komfortowo skoro na moich włosach oprócz brudu jest jeszcze białko?!

Gość Ty Tez Tere Fere
wypróbuj z mąką :) posyp ją na włosy poczekaj chwile i strzep, mąką wsiąknie tłuszcz :) nie używaj odżywek bo one szybciej wlosy przetłuszczaja i nie używaj suszarki

Gość cocakarola
maka? jakos mnie to nie przekonuje... może spróbuje...ale chodziło mi raczej o jakis preparat,którego moglabym użtwać np. w pracy lub na uczelni coś takiego nie istnieje?

Gość cocakarola
przed umyciem? ja słyszałam o różnych sposobach np. zeby płukać wodą z octem....?dziwne i nieprzyjemne w zapachu raczej może powinnam pojsc do dermatologa?może mam jakis łojotok?ale przez całe życie?to chyba nie to..

Gość cocakarola
jaką mąką? to ma jakies znaczenie? posypać mąką,umyś szamponem?

Gość Ty Tez Tere Fere
jeżli nie jesteś przekonana o tej mące na próbke weź zobacz przed umyciem, że zadziała jednak :) wody z octem nie polecam :O zapach... możesz płukanke z soku z cytryny robić :)

Gość Ty Tez Tere Fere
nie nie posyp mąką i strzep :) obijetnie jaka :)

Gość hmmm............
slyszalam ze mozna we wlosy wetrzec make ktora wchlonie łój ale nie probowalam...:)

Gość cocakarola
to,że maka wchłania wilgoś to wiem przeciez nasze mamy uzywały jej zamiast posypek,na pupę no nie wiem...spróbuję może,ale nie uważam,by ten sposób mozna było wykorzystywać zbyt czesto to,że łój bedzie wchłonięty i niewidoczny nie oznacza,że na głowie bedzie czysto jeszcze jakiś łupież się przyczepi i to będzie problem

Gość co ty pier.dolisz
tej dziewczynie o mące ???? chcesz zeby jej sie jakies robale tam zalegly czy moze babka urosla ????

Gość staruszka panna
mąka to świetna sprawa, jakiie robale? tez tak robię i na twarz daje zamiast pudru

mam podobny problem- myłam włosy codziennie i codziennie używam suszarki, bo muszę... ostatnio fryzjerka zakazała mi myć je codziennie, że podobno nawet łuska włosa nie zdąży się zamknąć... staram się teraz myć co drugi dzień, ale za to jaki ma humor...:( dziś siedzę w domu, więc nie umyłam włosów, już 3 dzień... mam włosy farbowane, więc używam szampomu i odżywki do tego typu włosów... może powinnam zacząć jednak używać produktów do włosów przetłuszczających się?

Gość cocakarola
prawda taka,że produkty do przetłuszczających się nie czynią różnicy,może maja jedynie trooche inny skład,zwykle są lżejsze tzn. mam na mysli,że w postaci przeźroczystego żelu,który dobrze się pieni i mają swierzy zapach.nie wiem...może ja nie trafiłam na dobry szampon jeszcze,ale wyprobowałam juz naprawdę wielu i drogich i tanich i aptecznych...i nic ja też od czasu do czasu staram się przetłuścić włosy.najwięcej nie myłam 7 dni,ale to było jakis czas temu,jeszcze nie pracowałam.były tłuste az po same końce...fuj ale jak umyłam to rzeczywiście...świeżość była rewelka,ale i tak pozniej nic sie nie zmieniło

no właśnie... do tego mam włosy cienkie i delikatne, i bez suszarki w żadem sposób nie potrafię nic z nimi zrobić... normalnie- błędne koło... od jakiegoś miesiąca myję włosy co drugi dzień i jakoś nie widzę, żeby mniej się przetłuszczały... na pewno używanie kosmetyków- w moim przypadku gumy, też ma duże znaczenie... istny koszmar:(

Gość cocakarola
to jest jakas tragedia...ja włosy myje codziennie-inaczej nie dam rady-pracuję w biurze i muszę wygladać,w weekend zwykle się gdzieś pojdzie-trzeba umyć,wysuszyć moje tez są cienkie,chociaż kiedys miałam bardziej geste włosy może trzeba zmienić dietę,albo brać jakieś leki a kiedy pomyslę o zimie,robi się niedobrze w ruch pojdzie suszarka i to dopiero będzie

Gość cocakarola
podnoszę moze ktoś inny ma jakieś niemączne rady?

w jakiejs gazecie wyczytalam ze mozna splukac wlosy lodowata woda.. ale nie probowalam tego. Poki co myje wlosy codziennie, susze suszarka bo bez niej nie moge ich ulozyc.

Gość cocakarola
lodowatego płukania nie polecam próbowałam mózg staje,poza tym mozna nabawić się jakichś chorubsk zatok i pewnie wielu innych włosw ze skłonnościa do przetłuszczania nie należy płukać gorącą wodą,ponieważ pod jej wpływem wydziela się sebum,łój...ale żeby płukać lodowatą? Oj nie...

Gość używaj kosmetyków
do włosów normalnych. im bardziej wysuszasz skórę, tym więcej łoju ona wytwarza.

Gość cocakarola
używałam i nic co jakiś czas zmieniam szampon oststnio zrobiłam tez kurację szamponem,który poleciła mi aptekara powiedziała,że jest on przeznaczony dla osób CHORYCH na łojotok i różne choroby skóry głowy nie dość,że śmierdział jak stary skórzany but,a po nim też i włosy,to nic nie pomógł co mi jest?

Gość też słyszałam
o mące,ale o ziemniaczanej hmmm jeszce nie próbowałam,ale kiedyś to wpróbuje

Gość okt
maka jest super kiedy nie ma czasu na umycie 1 min i mam czyste wlosy i wcale nie musi byc ziemniaczana ja robie normalną potem wyczesuje i jest extra

Gość a po co mąką
skoro w aptekach są suche szampony w spraju.:)