Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wwwiola

MAM WRAŻENIE JAKBY CIĄGLE .....

Polecane posty

Gość wwwiola
NO WLASNIE TEGO NIE BADALAM MUSZE ISC I ZROBIC SOBIE TO BADANIE. I ZOBACZYMY MOZE TO TO JEST PRZYCZYNA OBY :)

Gość to się nazywa
Wwwiola zasugereuję kilka rzeczy - według mojej wiedzy, może znajdziesz coś tu, co Ci podpasuje no więc, ból języka może być związany z drastycznym brakiem witaminy B3 ( jej chroniczny niedobór może powodować nawet zapaleniem języka i jamy ustnej ) Czy jesz słodycze ?? Wygląd języka jest bardzo ważną wskazówką ogólnego stanu zdrowia i tak : pofalowany brzeg języka --> wskazuje na słabe wchłanianie jelitowe, czyli nie przyswajanie żywności, w takim wypadku grozi Ci awitaminoza i ogólne osłabienie organizmu. Jak wyglądają Twoje paznokcie ? nawet suplementacja witaminami niewiele tu pomoże, bo i tak nie zostaną one wchłonięte i wykorzystane, należałoby się skupić zatem na oczyszczeniu układu pokarmowego geograficzny język, popękany boleśnie --> wskazuje na chroniczne rozstrojenie okrężnicy ( a więc jelito grube, czyli znowu wskazanie na zaburzenia w układzie pokarmowym ) Co do plam czerwono - białych na języku nie napisałaś, w którym miejscu na języku one się pojawiają ( np. na tylnej części, środkowej, może taka wysepka na środku itp. ) ale ogólnie oznaczają one toksyny w przewodzie pokarmowym ( zanieczyszczony układ p. ) jest też możliwość istnienia grzybicy układu pokarmowego

Gość to się nazywa
mam podobnie... ---> a czy robiłaś prześwietlenie zatok ?? przewlekły nieżyt gardła może się rozwinąć w wyniku np. powtarzających się stanów zapalnych gardła, migdałków, nosa, zatok przynosowych. Chorują częściej osoby z wrodzona większą podatnością na uszkodzenie błony śluzowej gardła. Chorzy odczuwają ból gardła o zmiennym nasileniu, połączony z wysychaniem błon śluzowych, mają uczucie obecności przeszkody w gardle, skarżą się na drapanie i pieczenie. Charakterystycznym przejawem tej choroby jest dysproporcja między objawami subiektywnymi - skargami chorego - a obiektywnymi, przy czym dolegliwości są zwykle większe niz wynika to ze zmian stwierdzonych przez badającego lekarza. W tej sytuacji chorzy tracą zaufanie do lekarza, szukaja porady u coraz to nowych specjalistów, czasem uznawani są za hipochondryków ;) suchy język może oznaczać jakieś ubytki w osoczu, według mojej wiedzy anemię można czasem poznać po bladym języku, który sugeruje ubytek w krwinkach czerwonych wskazane badania: badanie moczu, morfologia krwi, stężenie glukozy we krwi a na to uczucie kluchy w gardle i spływania po tylnej ściance gardła bardzo pomaga taki zabieg: 1 szklanka przegotowanej ( albo destylowanej ) ciepłej (ale nie gorącej, najlepiej 37 stopni C ) wody , pół łyżeczki soli zatykasz 1 dziurkę nosa, a druga wciągasz wodę, wypluwasz ustami; potem to samo robisz z druga dziurką, a na koniec wciągasz wodę dwoma dziurkami na raz ( oczywiście wodę odpluwasz buzią ) na koniec umycie zębów. Nie zrażaj się opisem, to bardzo pomaga oczyścić gardło z tej splywającej wydzieliny. Przy bardzo dokuczliwym nieżycie zanikowym, przebiegającym z z dotkliwym wysychaniem ( gardła, języka ) dużą ulgę przynosi płukanie gardła przez nos podobna mieszanką, czyli: 1 szklanka ciepłej wody, pół łyżeczki soli i trochę gliceryny powinnaś unikać gorących pikantnych potraw, alkoholu, papierosówkurzu, pyów, wszelkich drazniących dymów.

Gość wwwiola
co do slodyczy to jem bardzo duzo wrecz jestem nalogowcem.wymazy w kierunku grzybow z gardla i jezyka mialam robione nawet pare razy i wszystko wyszlo dobrze ale dziekuje za wszystki porady musze sie wybrac na badania ogolne krwi i moczu. dzieki i pozdrawiam :):)

Gość subtral
wiola nie ogólne! z tego co napisałas o jezyku wynika ze miałam tak samo u mnie to było tak morfologia w normie ,poziom zelaza tez ok ale ferrytyna czyli zelazo zapasowe miałam 12 a norma to od 30 do 300 zaczełam brac zelazo w tabletkach i w koncu jest jezorek zdrowy ogladał go internista dentysta dermatolog laryngolog i nic nie mogli wymyslic Juz mnie to martwiło poszłam do hematologa i pani dr powiedziała na poczatku : "prosze pokazac jezyk, o geograficzny z pęknieciami"To ona własnie zleciła zrobic te badania krwi A wiec nie ogólne badanie krwi tylko: morfologia zelazo w surowicy poziom ferrytyny nie mozna 14 dni przed tymi badaniami zazywac zadnych preparatów zawierajacych zelazo TO BARDZO ISTOTNE ciekawa jestem wyników napisz jesli je zrobisz bede zagladac

Gość wwwiola
oki dzieki serdeczne jesli tylko bede miala wyniki odezwe sie, moze faktycznie w tym tkwi cala istota bo lazenie od lekarza do lekarza juz mnie zmeczylo goraco pozdrawiam i zycze wszystkim duzo zdrowka

Gość subtral
u mnie nazywa sie to : utajony niedobór zelaza bo w ogolnym badaniu krwi nic na to nie wskazuje morfologia na 5+