Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

irae

czy można przechodzić związek?

Polecane posty

ostatnio usłyszałam, że związek można przechodzić, tzn. wieloletnie związki częściej kończą się roztaniem niż oświadczynami i ślubem. Co o tym myślicie?

Gość aluzja
jak patrze na wiele par w moim otoczeniu to jestem w szoku. 3-4 lata razem i jebs, koniec, nastepny/a i kolejne pare latek. a kazde rozstanie to totalne rozpieprzanie juz niezle ulozonego swiata. dla mnie masakra. chociaz pewnie lepiej wiecej takich rozstan niz rozwodow

właśnie, też to widzę. Moja siostra była w związku ładnych kilka lat i rozpadło się :(. Ciekawe czemu się tak dzieje?

Gość aluzja
bo spoleczenstwo juz akceptuje mieszkanie ze soba bez slubu. a jednak takie drobne nawyki... bycie ze soba non stop itd to jest dopiero prawdziwa szkola zycia. mysle ze miesiac mieszkania razem moze czasem wiecej powiedziec o partnerze niz rok intensywnego chodzenia ze soba, ale bez rannych fochow laski na PMSie czy skarpet i meczow faceta. pozdrawiam :)

Nie mam takiej100%odpowiedzi na to pytanie.Ja jestem w związku juz ponad 7 lat i właśnie jesteśmy na rozdreożu...czyli na etapie wyboru: Slub albo rozstanie.Taki troszke paradoks,ale tak jest. Mój partner nie jest jeszcze gotowy na ślub,a mnie juz przeszkadze życie osobno i spotykanie sie niczym piętnastolatki.On chce poczekać jeszcze 2 lata:(A ja do tego czasu byłabym zawieszona w próżni,bo akurat koncze studia i co potem?Jak sobie organizowac to zycie razem,ale osobno?! Dużo nas łączy ale ja chyba nie jestem pewna czy ciągnąć to dalej.Po tylu latach spodziewałam się ,że będzie zdecydowany...Na ale z facetami tak jest niestety.. Pomóżcie

Gość trrere
Podnoszę i odświeżam topik. Olu83, jak to potoczyło się u Ciebie? U mnie to jest tak, że jeszcze niedawno byłam pewna, że chcę ślubu, a on ciągle to odwlekał. W końcu dotarło do mnie, że nie chcę żyć w taki sposób, że mam dość jeżdżenia i odwiedzania się kilka razy w tygodniu, zupełnie jak nastolatka, a jemu to odpowiada. Poza tym mam swoje lata i nie chcę przez najbliższe 10 lat mieszkać u teściów bo nie ma perspektyw na lepsze życie. Chcę to zakończyć. Znudziło mnie to już, nie podoba mi się to, nie mamy o czym rozmawiać, tak naprawdę, to ja go już nie kocham od jakiegoś czasu, tylko teraz zdałam sobie z tego sprawę ... :(