Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co to jest powiedzcie

przykry zapach moczu u niemowlaka

Polecane posty

stalo sie to nagle, bo wczesniej byl bezzapachowy i trwa 2 dni. maluszek zachowuje sie dobrze i jest zadowolony, ale 2-3 razy na dzien ma napady placzu zwlaszcza jak trzyma sie go w pozycji do karmienia (raczej nie jest to kolka). kupki ma na 2-3 dni. czy to moze byc zapalenie pecherza? ale nie ma goraczki... i tak pojde dzis do lekarza, ale pytam z ciekawosci, moze ktos wie..

Mi ostatnio pediatra powiedzial,że to zależy od diety malucha i pozatym po nocy zapach ten staje się intensywniejszy. Oczywiście poradź się lekarza, ale myślę że nie ma powodów do niepokoju.

dziekuje. faktycznie bylo to po nocy (zapach przypominajacy watrobke - sory za skojarzenie, ale taki wlasnie byl

Gość Moja córcia ma dwa latka
Najlepiej i najprościej zrobić badanie moczu. Nawet jak zaniesiesz do laboratiroum bez skierowania od lekarza, to zapłacisz za to zaledwie 5-6 zł. Jeśli wynik będzie ok, to możesz być spokojniejsza.

Gość z reguły taki zapach
.swiadczy o infekcji dróg moczowych, której nie można zignorować. Z reguły idzie w parze z wysoka gorączką, ale niekoniecznie. Pędem do lekarza! Pozdrawiam

Z całym szacunkiem dla poprzedniczki, ale bez gorączki taki zapach to z reguły żaden powód do niepokoju. Nie siejmy paniki!!!

Gość oj światek
posłuchaj to tak jak u człowieka - masz pęłny pęcherz i jestes głodna i mocz jest żółty i bardzo smierdz. jak jestes najedzona masz biały mocz i nie smierdzi. Zawsze po nocy jak go jest duzo to smierdzi.

Gość gość
Moja córka miała infekcje moczu bez gorączki i brzydkiego zapachu. Jej samopoczucie też było dobre. Więc nie ma reguły, najlepiej zrobić ogólne badanie moczu. A dziś od rana jej mocz brzydko pachnie, więc sie zastanawiam co się dzieje, i jutro popędzę do laboratorium