Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ewelajn

kwiaty dla świadkowej

Polecane posty

Gość dzizas co za wieś

jak byłam świadkiem na ślubie siostry to kwiaty dla młodej pani, dla mnie bukiecik i butonirki dla siebie, i świadka zamawiał pan młody

to jest niezły pomysł. bukieciki będą podobne i wszystko bedzie pasowało.Kwiat do butonierki dla świadka odpada... jeszcze ktos pomyli świadka z panem mlodym,hehe

Basiu zazwyczaj młody i młoda mają taki sam rodzaj kwiatów a świadkowie inny i wątpie żeby się pomylili przynajmniej u mojej siostry tak było, a u mnie dwóch świadków miało po białej róży a my z B. bordowe

pierwszy raz slysze zbey swiadek mial kwiaty w butonierce!! a bylam juz na wielu weselach, swiadkowie to mieli kokardki doczpeiane (goscie weselni rowniez ale malutkie, a swiadkowie duuze) .mysle ze to najlepsze rowiazanie, nie chcialbym by moj siwadek mial kwiaty w butonierce jak moj maz

Gość linetka
Za wszelakie kwiaty (oprócz tych do zdobienia kościoła) płaci mój mąż. Sama miałam bukiet kaskadowy z chińskich róż, storczyków i goździków, natomiast świadkowa miała stroik na nadgarstek z tych samych kwiatów, oczywiście proporcjonalnie mniejszy, podobny stroik mieli swiadek i pan młody w butonierkach.

Gość megus
Ludzie gdzie wy mieszkacie????? W centralnej Polsce nie ma takich dziwnych zwyczajów. Jakie kwiaty, jakie kokardki??? Świadkowie nie mają żadnych upiększaczy :-D

Gość linetka
Dla wątpliwości, gdyby ktoś zarzucił, ze świadek i pan młody mogli być myleni z powodu stroików. Nie ma takiej opcji. Mój mąż różnił się wieloma szczegółami, chociażby musznikiem (świadek miał tylko krawat), a pozatym nikt obcy na ślub nie przychodzi, więc jak może dojść do pomyłki. Cała moja rodzina znała mojego obecnego męża. Pozatym, kto zwraca uwagę na taki bzdet, jak zawartość butonierki.

Gość linetka
Megus, ja pochodzę z Kujaw, więć z centralnej Polski, więc dziwi mnie Twoje zdziwienie

Gość megus
W Łodzi i Warszawie na pewno nie ma. Chyba, że ktoś pochodzi z innego rejonu a mieszka w centrum... Dodam, że zaliczyłam już sporo ślubów w obu tych miastach i nie widziałam nigdy takich udziwnień (żeby nie nazwać wiochy)

Gość Oj megus megus
jaka wiocha? to raczej elegancja

Gość Gdańsk
To w takim razie Gdańsk również jest wiochą? Ha ha ha

Gość megus
O gustach się nie dyskutuje ale dla mnie elegancja to przede wszystkim prostota :-)

Gość linetka
Może i prostota jest elegancją, ale skromne kwiaty w butonierce również