Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Róża Herbaciana

dziecko płacze i nic nie pomaga!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

od póltorej godziny opiekuję sie 8 miesięczną coreczką koleżanki.teraz od 20 minut ciągle płacze,ale nie chce jeśc,pić,nie zrobiła kupki ani siusiu,nie chce się bawić ani spać .co jej jest?? noszenie ani kładzenie,tulenie,kołysanie nie pomaga. pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jej mam mówi,że to normalne,ale ja sie boję,ze coś sie stało,no i wkurza mnie to powoli.

Gość Tęskni za mamą i tyle

nie stresuj sie - dzieci tak mają. Próbuj różnych pozycji przy noszeniu i kołysaniu

Gość 1979-m
mozliwe, że teskni do mamy? A jak przyszła pora karmienia, to może spróbuj jej coś wcisnąć, bo moze jest głodna.A jak nie,to próbuj czymś zając np.wyjrzyj przez okno lub otrórz jakąś książeczke.... Powodzenia:)

Gość abbb
wyjdź na spacer

Gość madryKtosiek
do uśpienia

teraz patrzy jak odpisuje i bardzo ja to pochlonelo.mozliwe,ze teskni. jesc sni pic nie chce.a mnie widzi pierwszy raz na oczy (to wlasciwie corka kolezanki mojej siostruy).dzieki wam.

Gość 1979-m
pokaż jej jakąs stronę dla dzieci w necie, może to ja zainteresuje... są kolorowe i z dźwiękami:)

tak nawiasem mówiąc,to właśnie dziś rano,zanim poproszono mnie o opieke,mówiłam mojemu facetowi,że chcę dziecko tak za 2 lata.on na to.ok,ale najpierw pozajmuj si troch cudzymi,zobaczysz,czy dasz rade.ja uwazam,ze to nie zaszkodzi,absolutnie,ale swoje inaczej sie chyba traktuje,wiecej cierpliwosci sie ma..............czy to bez roznicy treaz mala demoluje stary magnetofon

zajela sie darciem czasopism na strzepy. zjadla,wypila.patrzyla przez okno.akurat terez przyszla ekipa naprawiac prysznic,wiec to ja pochlania bez reszty.w sumie,takie malenstwo jest fajne.na pare godzin,ale mysle,ze z wlasnym jest zupelnie inaczej.wiecej sily sie znajduje.pozdrawiam z TORUNIA

hej, też jestem z Torunia, pozdrawiam serdecznie, w 8 miesiącu jest cos takiego jak \"lek 8-mego miesiąca\" że dzieci bardziej tęsknią do bliskich a płaczą przy obcych, jak będziesz cierpliwie, zaznaczam CIERPLIWIE z nią rozmawiać, opowiadać, pokazywać to dziecko zapomni i się otworzy, potem będzie już coraz lepiej. ALe prawda jest taka że dzieci są bardzo absorbujące, moja WIkunia ma 7 mies. bardzo ja kocham ale często padam na twarz wieczorami chociaż jest ogólnie pogodna i wesoła. Cierpliwości i powodzenia.

Różyczko, patrz czy mała nie wcina papieru :D ... Nie zaszkodzi, ale potem jej mama może się zdziwić. Taki maluch potrzebuje dużo uwagi. Pogadaj z nią, weźcie kredki i kartki i porysujcie. Dziecko w tym wieku czasem bywa płaczliwe... Nie stresuj się :D ...

Cała opieka nad małą trwała niecałe 4 godziny.Powiem wam,że zmęczyłam się,jakbym rozładowała przyczepę z toną węgla! ;-) Potem jeszcze musiałam pójść do pracy na 2 godziny,tam prawie zasnęłam. Teraz dla odprężenia piję piwko. Mój facet się ZDZIWIŁ,jak mu opowiedziałam co dziś robiłam.szkoda,że wrócił z pracy po wszystkim,chyba bym mu zrobiła zdjęcie roku! Mimo tego,że padam,to wcale nie odechciało mi się mieć maleństwa za te 2 lata.ta mała, nawet mimo kupki którą potem zrobiła,była słodka.pozdrawiam młode mamy!! naprawdę was podziwiam!!!!!!!!!!!