Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Papryczka Chilli

EBAY I PŁATOŚCI PAYPAL!!!! PROSZĘ O POMOC!!!

Polecane posty

Gość Papryczka Chilli

Witam Chciałabym kupić na coś na ebay'u. Problem w tym, że płatności tam uiszcza się kartą kredytową lub PayPal'em. I tu pytanie... podobno można założyć konto w PayPal'u na konto e-mail... ale czy trzeba mieć kartę kredytową czy wystaczry konto w banku (ja mam mBank)??? Jak to wygląda jeśli mu8szę człowiekowi zapłacić powiedzmy 100 $ a na koncie mam pieniądze w PLN. Prosze niech mi ktoś wytłumaczy na czym to polega... I czy ktoś ma udane transakcje na ebay'u z ludzimi z zagranicy??? Z góry ślicznie dziekuje.

na poczatek trzeba zalozyc sobie konto na www.paypal.com Takie konto jest bezplatne, nic sie nie placi za wysylanie pieniedzy. Jakies oplaty pobierane sa tylko za odbieranie pieniedzy, ale dokladnie sie nie orientuje. Placi sie karta, ale niekoniecznie kredytowa, moze byc debetowa lub platnicza. Przyjmuja chyba wszystkie rodzaje (electron, visa, maestro, amex chyba tez itp). Nie powinno byc problemy z placeniem w innej walucie, no chyba ze twoj bank nie daje ci takiej opcji. Dowiedz sie tylko jakie bank pobiera za to prowizje i oplaty, zeby nie bylo zdziwienia.

Gość K920
Karta musi być WYPUKŁA tzn że nr karty jest wytłoczony. Nie możesz płacić kartą na której jest napis USE ELECTRONIC ONLY. Wystarczy że będzię to karta np VISA Classic