Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość evica

watrobka

Polecane posty

Gość evica

jaka watrobke sie smazy a potem podusza - wolowa, czy wieprzowa, bo kupilam jakas, chce zrobic, ale nie wiem czy dobrze kupilam?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość 158 cm
kazda sie dusi. z tym,ze wolowa jest slodkawa. ja wole wieprzowa,a juz bardziej drobiowa.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość evica
a ile mniej - wiecej ja dusic?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość 158 cm
to zalezy. musisz sprawdzac czy jest miekka. ale pamietaj,posol dopiero na koncu jak dodasz cebulke.(ja dodaje). daje sol,pieprz i troche magi.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość evica
no ja tez chce dodac, ale myslalam, ze przyprawic na poczatku, tak jak kazde mieso, jakas vegeta te sprawy i na patelnie, a Ty mowisz, ze dopiero na koncu, tzn, ze podsmazyc, poddusic a dopiero na koniec przyprawic?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość 158 cm
tak na koniec bo moze byc twarda. chociaz kiedys zrobilam watrobke w piekarniku w naczyniu zaroodpornym i przyprawilam od razu i byla zajebista. jak chcesz to wyprobuj od razu. moze bedzie ok i z tym przyprawianiem na poczatku moze to byc bzdura.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość 158 cm
jak doprawisz od razu to napisz pozniej jak wyszlo,ok? ciekawa jestem ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość aliiii
pyszna wątróbaka drobiowa--- dodajesz do podsmażonej z cebulką pokrojone jabłuszka w małe cząstki, rodzynki, szkl. soku jabłkowego, majeranek, sół, pieprz i dusisz do miękkości. Można zagę\ścić sosik mąką ziemniaczaną, ale niekoniecznie. Podajesz z zsurówką, sałątą. JAk ktoś lubi "dopchać" się- to z ziemniaczkami, ryżem lub kaszą gryczanaalbo jęczmienną można podać albo z bułeczką :P PYCHA!!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja najbardziej lubię wątróbkę cielęcą i robioną w najprostszy sposób kroję na plastry , cebula również w plastry i smaże na tłuszczu. Na koniec solę i pieprzę. Świetna z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość aliii
fajno,, ale ja nie znoszę żadnej innej wątróbki poza drobiową....

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość aliii
poza tym znudziło mi się smażenie wątróbki z cebulką only, szukam innych smaków :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
No jeśli lubisz drobiową to oczywiście. Ja nie mam zaufania do drobiowej, bo wiadomo jak drób jest żywiony, a w wątrobie odkłada się wszystko. Ale takie jest moje zdanie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×